Artur Wałachowski Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 (edytowane) Model prosto z pudła,Dragon skala 1/35. Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Masz bardzo fajny styl wykonywania modeli - podoba mi się. Jeśli chodzi o sam ten model - to jest ładny, fajna i ciekawa konstrukcja. Troszkę szpeci ten Mg-34, ale to szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Jest taki w 1:72 wiem że jest z Dragona ale podobno coś z nim jest nie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Nawet jak by ten temat zamieścił ktoś inny niż Ty to i tak bym wiedział, że model jest Twój wyrazisty styl. Podoba mi się fajnie stonowane kolory i fajne gąski. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Piękny model, ciekawa konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Ten model chyba najladniejszy z tych ktore nam ostatnio pokazales. Koledzy pisza o Twoim własnym stylu. Fakt prace bardzo podobne stylistycznie. Dla mnie jestes misztrzem "upalenego, suchego lata". I nie jest to zlośliwosc. Może warto popracować teraz nad jakimś zimowo-jesiennym kamo, bo przeciez Twoj Stug "zimowy" jest tylko "zimowy" z nazwy. I przy okazji mam pytanie: Czy te wyblakle kolorki robisz przez psikanie calego modelu rozcienczona farba bazowa? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Właśnie Arturze, model klasa ale czekamy na coś zimowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Może warto popracować teraz nad jakimś zimowo-jesiennym kamo Będzie coś na pewno,niedługo. Czy te wyblakle kolorki robisz przez psikanie calego modelu rozcienczona farba bazowa? Nie,taki efekt wychodzi po washu, zastosowaniu oleji na biedronkę i wyblakaniu, też olejami-daję jaśniejszy odcień farby na środki płaszczyzn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 lol,smakowy!!!taki powyblakany kolejne zdjecie ktore wyladuje na tapecie,az do nastepnego twojego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 też olejami-daję jaśniejszy odcień farby na środki płaszczyzn. Dzieki. Mam rozumiec ze wcierasz biala olejna w model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Mam rozumiec ze wcierasz biala olejna w model? Absolutnie nie białą,tylko kolor o ton jaśniejszy od tego co jest położony,jakbym zastosował biały to miałbym zimówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 aha oleje typu Humbrol, myslalem o olejach artystycznych, bo z nimi proby robilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 aha oleje typu Humbrol, myslalem o olejach artystycznych, bo z nimi proby robilem Nie,nie Humbrol,właśnie oleje artystyczne,używam palety 502 Abteilung-robi ona oleje artystyczne w odcieniach przystosowanych do broni pancernej-mieszam kolory,aby uzyskać interesujący mnie odcień-szczególnie przydatne są- -faded green -faded gey -field grey -buff color -rust brown -light rust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Ta lokomotywa to pierwsza klasa? A tan na serio , takie farby olejne można kupić w każdym sklepie artystycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 A tan na serio , takie farby olejne można kupić w każdym sklepie artystycznym? Z tego co wiem,nie ma ich w sklepach dla plastyków,ja zakupiłem od znajomego który sprowadzał je od producenta i swego czasu sprzedawał na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Wiem, ze mozna kupic w kazdym sklepie artystycznym, ale te o ktorych pisze Artur to najprawdopodobniej wyrob MIGA??? Chyba maja nazwy takie jak ich pigmenty, a to ulatwia dobieranie kolorow. Mama racje??? Mateusz moglbys napisac w kilku kroczkach jak robisz te rozjasnianie olejami (areografem, pedzlem) Bylbym wdzieczny Pozatym super ta lokomotywa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 ale te o ktorych pisze Artur to najprawdopodobniej wyrob MIGA??? Chyba maja nazwy takie jak ich pigmenty, a to ulatwia dobieranie kolorow. Mama racje??? Tak to wyrób Mig-a specjalnie pod pancerkę Mateusz moglbys napisac w kilku kroczkach jak robisz te rozjasnianie olejami (areografem, pedzlem) Bylbym wdzieczny Ja to robię tak że wcieram jasniejszy kolorek na ciemniejszy,pędzlem,kolistymi ruchami,a że farba taka jak ta Mig-a daje się idealnie rozprowadzać -wychodzą gładkie przejścia pomiędzy kolorami,to nie ma problemu,ale taką technike najpierw warto przetestować,bo od razu np mi nie wychodziło i jest troche pracochłonna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 ok dzieki, zbadam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzio Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Model jest super, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Jestem pod wrażeniem. Mam tylko pytanko odnośnie tych farb. Trzeba je do tego rozcieńczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Mam tylko pytanko odnośnie tych farb. Trzeba je do tego rozcieńczać? Oczywiście ,w zależności od potrzeb, czy do washa ,czy do malowania odprysków ,trzeba je rozcieńczać-w tubce są w formie pasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Chyba nie dokońca wyraziłem się jasno. Jak te farby wyglądają to wiem, tylko chodziło o to, czy je rozcieńczasz specjalnie do tego rozjaśniania. Jeśli tak to mógłbyś przybliżyć w jakich proporcjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Jeśli tak to mógłbyś przybliżyć w jakich proporcjach? Dodaję tylko odrobinę terpentyny lub benzyny,do konsystencji gęstej śmietany-to jesli chodzi o rozjaśnianie-do innych procesów ,inne proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi