JollyMonk Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października Cześć wszystkim! Pomalowałem obiekt. Kilka zdjęć z maskami, aby pokazać etapy malowania: Maski usunąłem całkiem sprawnie – bez uszkodzeń. Należy jednak zauważyć, że w miejscach, gdzie nałożyłem grubą warstwę płynu do odprysków, farba schodziła płatami. Na szczęście schodziła tylko do aluminium, na które nałożyłem Chipping Medium. Nie schodziła nigdzie do plastiku. Beżową farbę zarysowałem natychmiast po jej nałożeniu, gdy była świeża, a zieloną i brązową dopiero po całkowitym wyschnięciu. Rysy były całkiem znośne. W kilku miejscach farba schodziła do plastiku, ale tylko nieznacznie – łatwo je było naprawić. Pokazuję efekt po usunięciu masek, w zbliżeniu i z różnymi tłami, ponieważ trudno jest oddać naturalny kolor odcieni, zwłaszcza brązu (na zdjęciu jest ciemny, ale w rzeczywistości bardziej czekoladowy). Zielony ARCUS Ciemnozielony E387s (RAF), Brązowy Rotbraun RAL8017 E209s + Brązowy Rotbraun RAL8012 E210s (Wehrmacht) 2:1. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 22 Października Autor Share Napisano 22 Października Cześć wszystkim! Usunąłem wszystkie maski. Naprawiłem odpryski. Prawie zapomniałem o czarnych śladach (z jakiegoś powodu myślałem, że to kalkomanie). Na szczęście mam pomocnicę – wykazuje się starannością w modelarstwie. Oto finalna wersja odprysków. Teraz czas na lakier i kalkomanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi