Zbyszek Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Postanowiłem zająć się rozgrywkami bitewnymi. jako że chciałbym by rozgrywki były bardziej realistyczne wziąłem się za budowę rożnych dodatków, zasieki,okopy,drogowskazy,leje po pociskach itp. W pracy będę posuwał się powoli w wyniku braku czasu i materiałów. A oto rzeczy które idą jako pierwsze na warsztat: Drogowskazy z Arden. Tu mam pytanie tablice są drukowane na zwykłym papierze i po jakimś czasie z blaknąć, jeżeli zabezpieczę je bezbarwnym matem może się rozmazać tusz Następnie Tygrys Królewski i niemieccy grenadierzy pancerni z Italeri Mój jeden z pierwszych model Pz.Kpfw. V Panther z Dragona A tu zdjęcie wymienionego modelu I Ruiny z Italeri Ciąg dalszy w najbliższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Nio ciekawe bedziesz jakąś makietę robił na to wszystko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Ma się rozumieć tylko jeszcze się nie zastanawiałem nad wymiarami może 2x2 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 A może ktoś jest zainteresowany rozgrywkami tego typu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 na jakich zasadach będziesz grał ??? jakiś autorski system ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Według tych jak na tej stronie http://www.oww2.za.pl/galeria.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Na makiecie 2x2 nie pograsz, trudno będzie dosięgnąć na środek makiety... proponuję 1x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Jeszcze się pomyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Fajny masz pomysł z tymi grami, aż samemu ma się ochotę na takie cudeńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Jak widać wszystko fajne ale jest jedno ale, do gry trzeba co najmniej dwóch graczy.Niestety wszyscy z okolic mojego miejsca zamieszkania wszyscy chętni zbierają także armie niemiecką więc z kim tu grać, muszę zebrać chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Wolę grać w Blitzkrieg przez gamespy, mniej kosztuje to wszystko a i nie marnuje się czasu na przygotowania. Tylko czasem mnie wpieniają kaprysy gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Tu mam pytanie tablice są drukowane na zwykłym papierze i po jakimś czasie z blaknąć, jeżeli zabezpieczę je bezbarwnym matem może się rozmazać tusz Znaczy jakie to pytanie, bo nie bardzo moge zlapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Chodzi mi o to że jeżeli pomaluje drogowskazy bezbarwnym matowym tusz może się rozmazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Listopada 2008 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2008 Chodzi mi o to że jeżeli pomaluje drogowskazy bezbarwnym matowym tusz może się rozmazać Jak nałożysz bezbarwny z aerografu, to tusz nie powinien się rozmazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 A pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Listopada 2008 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2008 A pędzlem Pędzlem to można rozmazać, choć jeżeli nałożysz delikatnie, to istnieje duże prawdopodonieństwo, że się nie rozmarze. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Do kolekcji dochodzi wrak Shermana, fotki dam jutro ponieważ nie mam dostępu do aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 MAm pytanie czy krzyże Św.Andrzeja (te przy torach) były już podczas wojny czy pojawiły się po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Też siedze w wargamingu. Pytanko robisz tereny nastawne czy broń boże stałe (przytwierdzone do makiety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Nastawne, przytwierdzone trudne by były w transporcie i nie mam miejsca na nie, a tak mate gdzieś po.łoże na bok a elementy daje do pudełka gdzie są bezpieczne Jeżeli ktoś z forumowiczów posiada lub zamierza zrobić jakiekolwiek elementy do dioram lub porady będą mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 MAm pytanie czy krzyże Św.Andrzeja (te przy torach) były już podczas wojny czy pojawiły się po Pytanie nadal aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Mam pytanie co do przedstawionych na zdjęciu ruin z italeri, w środku są ,,puste" i nie wiem czy nadawały się na odlew gipsowy, jeżeli tak to czy po odlaniu i wyciągnięciu gipsu można ruiny przeznaczyć do użytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Pytanie nadal aktualne Wykorzystaj Wikipedię. wyciągnięciu gipsu można ruiny przeznaczyć do użytku No raczej tak, ale pewien nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 W wyniku braku dostępu do aparatu zdjęć brak Ale jutro postaram się dać coś nowego. W ręce wpadła mi propozycja otrzymania obramowania (świetna na makietę) tylko wymiary trochę duże ok. 1x4 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Oto nowe fotki: Zapowiedziany Sherman. A oto jego historia: Prowadzący rozpoznanie na terenie wroga Sherman przyjmuje bezpośrednie trafienie w podwozie, w wyniku eksplozji gąsienica oraz koło napędowe ulega uszkodzeniu.Zdesperowana załoga czołgu podejmuje walkę z napastnikiem, oddając kilka niecelnych wystrzałów wieża przyjmuje bezpośrednie trafienie pociskiem p-panc, w wyniku trafienia ginie załoga znajdująca się w wieży a właz wylatuje w góry, pozostali członkowi załogi podejmują ucieczkę. Następnie działko 37 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi