izzy Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Drugi z moich modeli Sokoła. Prototyp numer 5 - SP-PSD (s/n 300105). Model Answer, skala 1/48. Przerobiony nos (prototypy miały bardziej płaski nos niż egzemplarze seryjne) oraz dorobione elementy we wnętrzu (aparatura pomiarowa, fotel dla inżyniera). 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Model podoba mi się. Mam chęć sam go popełnić. Dla ciekawskich, przedstawiony egzemplarz dalej służy w PZL jako stoisko do torowania łopat i czasem do prób naziemnych. Niestety w paskudnym malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Bardzo ładny piąty prototyp. Być może później go przebudowano, ale posiadał on kilka charakterystycznych smaczków: wypukłe okno nad głową pilota po prawej stronie, brak osłon na wlotach silników, anteny na nosie przed kabiną, nadbudowę nad osłona silnika w tylnej części i parę innych drobiazgów. Ale model bardzo mi się podoba, mało kto robi prototypy . Poniżej dwie fotki tej maszyny ze zbiorów NAC, widać na nich szczegóły o których ci pisałem: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia 3 minuty temu, barszczo napisał: A na tym zdjęciu jest fajny efekt otwartych drzwi, skracających nazwę. Jak pierwszy raz to zobaczyłem, mocno się zastanawiałem - o co chodzi... A za model prototypu - Wielkie brawa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia 13 minut temu, Grzes napisał: Jak pierwszy raz to zobaczyłem, mocno się zastanawiałem - o co chodzi... Ja też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izzy Napisano 26 Kwietnia Autor Share Napisano 26 Kwietnia 31 minut temu, barszczo napisał: Bardzo ładny piąty prototyp. Być może później go przebudowano, ale posiadał on kilka charakterystycznych smaczków: wypukłe okno nad głową pilota po prawej stronie, brak osłon na wlotach silników, anteny na nosie przed kabiną, nadbudowę nad osłona silnika w tylnej części i parę innych drobiazgów. Ale model bardzo mi się podoba, mało kto robi prototypy . Poniżej dwie fotki tej maszyny ze zbiorów NAC, widać na nich szczegóły o których ci pisałem: Jak to z prototypami bywa, zmieniały się one co chwila :). Taboret pojawiał się i znikał. Pyłofiltry też się pojawiały. Samo malowanie też i w wersji brązowo-żółtej miało ze 3 warianty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia 9 minut temu, izzy napisał: Jak to z prototypami bywa, zmieniały się one co chwila Dokładnie, też o tym pisałem. Ale antenki na dziobie dorzuć, widać je na każdym zdjęciu. Pięć minut roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia 15 minut temu, barszczo napisał: Ale antenki na dziobie dorzuć, widać je na każdym zdjęciu. Antena IFF. Druga była z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izzy Napisano 26 Kwietnia Autor Share Napisano 26 Kwietnia Zrobię jak będę robił kolejny prototyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Posiadasz może jakieś zdjęcia wnętrza tego prototypu nr 5. KRYSTEK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izzy Napisano 26 Kwietnia Autor Share Napisano 26 Kwietnia 59 minut temu, KRYSTEK napisał: Posiadasz może jakieś zdjęcia wnętrza tego prototypu nr 5. KRYSTEK. Nie ma zbyt wielu zdjęć wnętrza. Mam zdjęcie kokpitu i kawałka wnętrza widocznego przez drzwi. Podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich SP-PSD był pokazywany w konfiguracji pasażerskiej z 12 fotelami (więcej zdjęć jest na płycie CD dodawanej do wydania specjalnego Aeroplanu, poświęconego w całości Sokołowi). Latał też z aparaturą pomiarową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi-2 Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja Piękny, jestem pod wrażeniem. Kalki własnej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izzy Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja 3 godziny temu, Mi-2 napisał: Piękny, jestem pod wrażeniem. Kalki własnej roboty? Kalki od Mr. Decal. Robione na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi