Mors Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Ładnie i czysto, bez dziwactw (jak truckman zauważył). Dla mnie bomba. Nie rozumiem tylko dlaczego najpierw wkleiłeś przewody, pomalowałeś całość na czerwono i teraz będziesz się męczyć z malowaniem ich na czarno... nie łatwiej było pomalować je na czarno i dopiero po pomalowaniu ramy zamontowanie ich?? Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Witaj, fajna robota. Powiedz mi, jak wygląda spasowanie boków budy z dachem. Bo u mnie w firance trzeba było się sporo napracować, żeby zabudowa wyglądała jako tako, a w szczególności właśnie przy połączeniu dachu z bokami. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 No i przymiarka wyszła konkret Lakier nieźle wygląda na ramie. P.S. A co do jego faktury,to też mi taki wyszedł na ramie Scanii ,nie wiem może czerwony tak już ma, jeżeli malowałeś Motipem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 Ogólnie to można powiedzieć, że rama jest w sumie skończona. Jedyne co jeszcze dojdzie to kliny pod koła oraz belka z tyłu. Reszta będzie przyklejona do budy. Szczerze powiedziawszy to już wiem czemu ludzie kleją tak mało naczep, a w szczególności właśnie burtofiranki. Rama jeszcze ujdzie, ale buda jest tak kiepsko spasowana, że masakra. Prawie nic do siebie nie pasuje, po sklejeniu dachu są takie szczeliny, że bez tony szpachli nie ma co podchodzić do tego. Ale mniejsza o to, jakoś ogarnąłem, całość jest w podkładzie oraz dach jest już pomalowany. Jak na moje to wyszedł w miarę. Dziś maskuję i maluję czarnym matem. Koniec mojego marudzenia, pora na fotki ukończonej ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Nieźle to wygląda . Bardzo mi się spodobał patent z przebitą oponą i "powyłażonymi" drutami . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Lipca 2009 Super Moderator Share Napisano 11 Lipca 2009 Witam. Pięknie Ci wychodzi ta naczepa, a w szczególności podoba mi się pomysł z tą rozerwaną oponą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Na prawdę pomysł (bądź wierne odwzorowywanie naczepy) z rozerwaną oponą jest świetny Okablowanie też nieźle wygląda. Podsumowując, rama nic dodać nic ująć Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Bardzo ładnie sklejona i pomalowana rama Również i mi spodobał się pomysł z rozwaloną oponą ale przydało by się pomalować druty na srebny kolor. I jeszcze jedno - skoro dałeś na zapas rozerwaną oponę to znaczy się naczepa nie jest "nówka nieśmigana" , w takim razie przydało by się troche ją przykurzć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Bardzo fajnie sklejona ramka. Ja też sklejałem ostatnio naczepę (firankę) i mogę Ci powiedzieć, że z zabudową też nie jest za wesoło - tak, jak napisałeś szpachla, szpachla, szlif itd...(zwłaszcza łączenie dachu z bokami). Ale warto Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 Pracę nad naczepą trwają zawzięcie, głównie ze względu na pogodę oraz na to, że chciałbym ją pokazać na MT. Na pewno nie będzie ukończona w 100%, ponieważ nie wyrobię się z malowaniem. Buda będzie tak pomalowana jak teraz , aczkolwiek po powrocie wszystko ładnie pomaluję ; ) Przed chwilą skończyłem odklejać całe maskowanie. Zdjęcia na szybko robione, jutro za dnia postaram się o coś lepszego oraz pokazać dalsze efekty prac: Na początku był chaos.... Szło wolno, lecz dokładnie ; ) A tak jest obecnie. Prawda, że piękna? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 Trochę lepsze i dokładniejsze zdjęcia. Jeżeli dobrze pójdzie, to kolejny aktual na wieczór ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 No no. Koło wygląda fajnie i naczepa też. Czekam aż bd w ostatecznym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 W sumie to naczepa na MT jest gotowa. Jak dla mnie wygląda nieźle, ot taka ze zwykłego transportu. Oczywiście będą zmiany, ale to po Opolu. Zapraszam do krytyki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Ot zestaw taki jak można spotkać na codzień na naszych drogach - podoba mi się Dokładniej przyjrzę mu się w niedzielę na MT w Opolu, wtedy więcej będę mógł powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Elegancko wyszło Czysto, prosto, bez "udziwnień" Bardzo mi się podoba Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Fajna Czekać tylko na gotową plandekę i wykończenie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Bardzo fajny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Ekstra, ale szkoda, że czysty Mi się taki zestaw bardzo widzi trochę sponiewierany (ale tylko ciutkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi