Staryfajter1954 Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja (edytowane) Starfighter z Hasegawy zrobiony to teraz trochę coś bardziej wymagającego a więc Starfighter ale z form Monograma w edycji Revella. Model opracowany jeszcze w latach 80 XX wieku ale można go jeszcze spotkać na aukcjach i portalach aukcyjnych. Jest to typowye zestaw Monograma a więc z ładną bryłą, wypukłymi liniami podziałowymi i kilkoma uproszczeniami. Na początek poszły do przetasowania liniie podziałowe i zaznaczenie kilku śladów nitowania. Edytowane 6 Maja przez Staryfajter1954 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Maja Autor Share Napisano 6 Maja (edytowane) Podczas prac ułamała się końcówka płata więc dorobiłem ją z kawałka plastikowej płytki. Po zamontowaniu zbiornika paliwa nie będzie widoczne miejsce naprawy.. Będąc w tym miejscu budowy postanowiłem zastąpić zestawową dyszę silnika przerobioną nieco dyszą silnika J79 z zestawu modelu samolotu F-4 Phantom. II z zestawu Academy. Edytowane 6 Maja przez Staryfajter1954 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja (edytowane) Po przetrasowaniu linii podziałowych oraz zaznaczeniu układu nitów zająłem się poprawieniem zestawowego fotela. Wybór padł tym razem na fotel Lockheed C2, który uzupełniłem o kilkanaście detali wykonanych z plastikowych płytek i zwiniętych w sprężynki drucików. Fotel wymaga jeszcze pomalowania. Klamerki na pasach pochodzą z fototrawionego zestawu ANYZ. W kokpicie dorobię jeszcze dźwignię przepustnicy oraz szybkę celownika. Edytowane 7 Maja przez Staryfajter1954 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Fotelik to całkiem elegancki wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Super warsztat, oglądam i trzymam kciuki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja 1 godzinę temu, abtb napisał: Fotelik to całkiem elegancki wyszedł Fotelik będzie jeszcze malowany bo to kolor podstawowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja 38 minut temu, barszczo napisał: Super warsztat, oglądam i trzymam kciuki . Skończyłem 104 z Hasegawy więc teraz będzie więcej czasu na pace nad 104 Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja To ja też oglądam, zwłaszcza, że właśnie wyciągnąłem ze składziku F-104C Hasegawy. Chyba też założę warsztat, będzie można coś wzajemnie podpatrzyć . Twój zestaw wymaga więcej wkładu własnego niż Hasegawa, tym bardziej trzymam kciuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Czar wspomnień kolorowego plastiku. Zapowiada się ciekawie, będę oglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Kolor żółty wyprasek przychodzi jedynie o zawrót głowy. Ile ja sie namęczyłem by ten żółty kolor zakryć innym kolorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja (edytowane) 40 minut temu, DamianosPL napisał: Kolor żółty wyprasek przychodzi jedynie o zawrót głowy. Ile ja sie namęczyłem by ten żółty kolor zakryć innym kolorem. Już jednego Sdtatfightera z takiego samego zestawu i takiego samego żółtego plastiku zrobiłem (galeria jest na Modelworku.). Po nałożeniu podkładu nie miałem problemu z zamalowaniem tej krzykliwej barwy tworzywa. Edytowane 7 Maja przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Poniedziałek o 07:28 Autor Share Napisano Poniedziałek o 07:28 (edytowane) Fotel Lockheed C2 już jedt gotowy. Na zdjęciach do porównania z takim samym fotelem ale bez jakiejkolwiek waloryzacji a wiec wprost z pudła. Pomalowane zostały również widoczne elementy kokpitu. Edytowane Poniedziałek o 07:38 przez Staryfajter1954 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Poniedziałek o 07:42 Autor Share Napisano Poniedziałek o 07:42 Na sucho sprawdziłem pasowanie elementów osłony kabiny. Pasują bardzo ładnie ale wiatrochron otrzyma poprawione ramy bo producent wykonał je zbyt te ramy zbyt „beczkowato” co psuje charakter Starfightwra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Środa o 20:55 Autor Share Napisano Środa o 20:55 Pomalowałem wnętrze kolory dopalacza kolorem Mr.Cokor C61 na który włożyłem sproszkowany zielony pigment z pasteli suchej Koh-I-Noir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi