Staryfajter1954 Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja (edytowane) Starfighter z Hasegawy zrobiony to teraz trochę coś bardziej wymagającego a więc Starfighter ale z form Monograma w edycji Revella. Model opracowany jeszcze w latach 80 XX wieku ale można go jeszcze spotkać na aukcjach i portalach aukcyjnych. Jest to typowye zestaw Monograma a więc z ładną bryłą, wypukłymi liniami podziałowymi i kilkoma uproszczeniami. Na początek poszły do przetasowania liniie podziałowe i zaznaczenie kilku śladów nitowania. Edytowane 6 Maja przez Staryfajter1954 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Maja Autor Share Napisano 6 Maja (edytowane) Podczas prac ułamała się końcówka płata więc dorobiłem ją z kawałka plastikowej płytki. Po zamontowaniu zbiornika paliwa nie będzie widoczne miejsce naprawy.. Będąc w tym miejscu budowy postanowiłem zastąpić zestawową dyszę silnika przerobioną nieco dyszą silnika J79 z zestawu modelu samolotu F-4 Phantom. II z zestawu Academy. Edytowane 6 Maja przez Staryfajter1954 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja (edytowane) Po przetrasowaniu linii podziałowych oraz zaznaczeniu układu nitów zająłem się poprawieniem zestawowego fotela. Wybór padł tym razem na fotel Lockheed C2, który uzupełniłem o kilkanaście detali wykonanych z plastikowych płytek i zwiniętych w sprężynki drucików. Fotel wymaga jeszcze pomalowania. Klamerki na pasach pochodzą z fototrawionego zestawu ANYZ. W kokpicie dorobię jeszcze dźwignię przepustnicy oraz szybkę celownika. Edytowane 7 Maja przez Staryfajter1954 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Fotelik to całkiem elegancki wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Super warsztat, oglądam i trzymam kciuki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja 1 godzinę temu, abtb napisał: Fotelik to całkiem elegancki wyszedł Fotelik będzie jeszcze malowany bo to kolor podstawowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja 38 minut temu, barszczo napisał: Super warsztat, oglądam i trzymam kciuki . Skończyłem 104 z Hasegawy więc teraz będzie więcej czasu na pace nad 104 Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja To ja też oglądam, zwłaszcza, że właśnie wyciągnąłem ze składziku F-104C Hasegawy. Chyba też założę warsztat, będzie można coś wzajemnie podpatrzyć . Twój zestaw wymaga więcej wkładu własnego niż Hasegawa, tym bardziej trzymam kciuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Czar wspomnień kolorowego plastiku. Zapowiada się ciekawie, będę oglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Kolor żółty wyprasek przychodzi jedynie o zawrót głowy. Ile ja sie namęczyłem by ten żółty kolor zakryć innym kolorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja (edytowane) 40 minut temu, DamianosPL napisał: Kolor żółty wyprasek przychodzi jedynie o zawrót głowy. Ile ja sie namęczyłem by ten żółty kolor zakryć innym kolorem. Już jednego Sdtatfightera z takiego samego zestawu i takiego samego żółtego plastiku zrobiłem (galeria jest na Modelworku.). Po nałożeniu podkładu nie miałem problemu z zamalowaniem tej krzykliwej barwy tworzywa. Edytowane 7 Maja przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Poniedziałek o 07:28 Autor Share Napisano Poniedziałek o 07:28 (edytowane) Fotel Lockheed C2 już jedt gotowy. Na zdjęciach do porównania z takim samym fotelem ale bez jakiejkolwiek waloryzacji a wiec wprost z pudła. Pomalowane zostały również widoczne elementy kokpitu. Edytowane Poniedziałek o 07:38 przez Staryfajter1954 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Poniedziałek o 07:42 Autor Share Napisano Poniedziałek o 07:42 Na sucho sprawdziłem pasowanie elementów osłony kabiny. Pasują bardzo ładnie ale wiatrochron otrzyma poprawione ramy bo producent wykonał je zbyt te ramy zbyt „beczkowato” co psuje charakter Starfightwra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Środa o 20:55 Autor Share Napisano Środa o 20:55 Pomalowałem wnętrze kolory dopalacza kolorem Mr.Cokor C61 na który włożyłem sproszkowany zielony pigment z pasteli suchej Koh-I-Noir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 10 godzin temu Autor Share Napisano 10 godzin temu Kadłub żółtej 104 sklejony, połączenia połówek wymagały niewielkiego (z mojego punktu widzenia) zaszpschlowania i wyszlifowania. Korekty wymaga osłona radaru ale to żaden problem - kilka ruchów papierem ściernym i powinno być po problemie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu Pięknie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi