Soris Napisano Wtorek o 19:03 Share Napisano Wtorek o 19:03 4 godziny temu, greatgonzo napisał: A brak górnego mostka w 2 i 3 nie występuje w innych? Bo intuicyjnie , to powinien. To w ogóle jest ciekawy temat. Zwykle podchodzi się do tematu, że serial to serial. A jego forma potrafi wiele powiedzieć o samolocie, Np. to czy był przemalowany, albo z jakiej wytwórni i z jakiego okresu pochodził. Przy niedoskonałej dokumentacji foto można się wsadzić na minę. Ten brak występuje i to częściej niż jego obecność, uwzględniłem to w projekcie masek (dolny numer) Tutaj są górne mostki na 2 i 3 Tutaj mamy 3 w dwóch wariantach (raczej górny mostek zamalowany). Na zdjęciu, które zamieścił lord_karton, 9 nie ma dolnego mostka mimo, że większość 6 ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Wtorek o 19:13 Share Napisano Wtorek o 19:13 4 godziny temu, caughtinthemiddle napisał: Koncepcja ze wszech miar dobra, tylko w kontekście użycia wobec modelu i kalkomanii ma jeden słaby punkt - wymaga tego, by proporcje elementów modelu były zgodne z tymi rzeczywistego obiektu, w innym przypadku (dość niestety częstym) zaczynają się kompromisy i kombinowanie jak oszukać oko. Been there, done that, got the t-shirt... Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Wtorek o 21:41 Share Napisano Wtorek o 21:41 (edytowane) 5 godzin temu, Roland_Sebastian napisał: Poza tym jak wspomniałem ten ster kierunku nie jest w pozycji neutralnej I? Wszystkie kolory fin flasha zawierają się w tym sterze. Dzięki Soris. Edytowane Wtorek o 21:46 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Wtorek o 21:45 Share Napisano Wtorek o 21:45 2 godziny temu, Soris napisał: Dokładnie tak. To wiadomo. Ale to jest zupełnie inny temat. Tu, zresztą, mierzenie modułem też się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano wczoraj o 16:12 Autor Share Napisano wczoraj o 16:12 Dotarły maski od @Soris. Będe musiał zrobić drugą cobrę w tym malowaniu Dodatkowo w paczce znalazłem świetną plakietkę z nazwą samolotu pilotem i miejscem stacjonowania, dla mnie sztos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi