Piotrek W. Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Manga jakoś mnie bardzo nie pociąga ale bardzo mi się podoba Feniks w Twoim wykonaniu . Jest naprawdę super. Czy felga przedniego koła jest pomalowana czy źle widzę? I jedna uwaga dotycząca zdjęć. Model na pewno jeszcze zyska na wyglądzie jeśli zrobisz mu dobre zdjęcie. Postaw model na niebieskim (ciemnozielonym, grafitowym) tle, oświetl model z dwóch stron lampkami (żeby był równomiernie oświetlony) a zdjęcia na pewno będą lepsze. Teraz niektóre części zdjęć są (jak dla mnie) zbyt ciemne albo prześwietlone. Z niecierpliwością czekam na finał i podstawkę. Oglądając Feniksa jestem pewien, że będzie świetna. Pozdrawiam Piotrek PS. No i czekam na Yamato w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Fakt , z obu stron wyjechałem czarnym na felgę :( Poprawię to , może nawet dziś.Z tłem problemu nie będzie ale z drugą lampką tak :( Ale może coś uda się wykombinować.Dzięki za komentarz Mam nadzieję że wyrobię się z Yamato Jak na razie męczę się z podstawką.Tak to wygląda.Te miejsca oznaczone na czarno nawiercam teraz żeby podkleić je siatką od spodu by imitowała...no nie wiem jak to nazwać... chyba są to przepusty wody by nie stała na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Z felgą chodzi mi o kolor. Jak dla mnie jest biała. Czy to farba? Czy jeszcze jej nie malowałeś? A z Yamato dasz radę. Jeszcze dwa i pół miesiąca do końca konkursu. A jak widzę klejenie sprawia Ci niezłą frajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Felga jest pomalowana ino nie washowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Podejrzewałem, że nie zostawiłbyś takiego babola. Ale wolałem się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Co do zdjęć to nie rób fotek z błyskiem i zainwestuj z statyw - nawet najmniejszy. Ja kupiłem sobie mały statyw za 44zł w saturnie, 20-43cm wysokości, mocowanie na śrubę i na biurku do robienie zdjęć modeli sprawdza się bardzo dobrze. Co do światła to z braku laku styka nawet żyrandol czyli normalne oświetlenie pokoju. Ważne żeby światło było trochę rozproszone. Nawet jeśli nie jest go za dużo to zrekompensujesz to dłuższym czasem naświetlania, jeśli jest żółtawe - załatwisz to odpowiednim bilansem bieli w aparacie albo w postprodukcji. Jak jeszcze dobre tło dasz to zdjęcie wyjdzie akurat. Na przykład: 18:47, biurko w pokoju, oświetlenie to 3 żarówki w żyrandolu czyli standardowo, czas=2,5s przysłona=5.6, ISO200, makro włączone, bilans bieli auto, Canon A530 więc aparat nie nowy. Tło to pudełko od modelu Idealne nie jest ale w takich warunkach jest wg mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 No nieźle...to mam cały tutorial tyle że...mój aparat to OLYMPUS X750 bez regulacji przesłony i ISO...a autowyzwalacz jest ustawiony na stałe i wali zdjęcie po 12 sekundach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Ale tryb manualny masz? Możesz tam sam ustawić cokolwiek? Od biedy samowyzwalacz moze być i 12s, lepsze to niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Mam balans bieli...i właściwie to tyle ... jeszcze jest tryb DIS zerujący rozmycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 No to na mój łeb to musisz światłem pracować :/ I koniecznie bez lampy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 No to na mój łeb to musisz światłem pracować :/ I koniecznie bez lampy! Wiem wiem...staram się robić bez lampy ale czasem bez lampy wychodzi tragicznie...przekopię chatę, może wygrzebię drugą lampkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 No więc żeby nie być gołosłownym prezentuję felgę podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Może w ogóle daj sobie spokój z podstawką aż tak wyszukaną - i tak produkt wygląda drapieżnie- trawestując stary Venom wygląda ok, istny "Phoenix In League with Satan".... ale rozumiem, trochie czasu na to poświęciłeś, więc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Spróbuję ją zrobić...jak wyglądał będzie na niej kichowato to wykorzystam ją do czego innego "Phoenix in League with Satan" NIEZŁEEEEEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 No teraz widać, że felga pomalowana . Sądząc po cieniach chyba udało się znaleźć drugą lampkę. Możesz spróbować w lampkach zamiast zwykłych żarówek użyć świetlówek energooszczędnych. Do lampek biurowych nie bardzo można wkręcić żarówki mocniejsze niż 60W. W Obi albo Castoramie kupisz świetlówkę 27 watową dającą światło jak żarówka 100 watowa. Na Allegro możesz kupić nawet 55 W dającą światło jak 300 watowa żarówka. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 tak , znalazłem drugą ale na biurku mam halogenową (nie znam parametrów) a tą znalezioną zwykłą 40 W.Ale się pobawię ustawieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Cześć! Z podstawką coś drgnęło...wywierciłem otwory i pomalowałem całość.W najbliższym czasie będę podklejał otwory siatką.Dziś naniosłem żółty na brzegi wnęki deflektora: Po sklejeniu do kupy podstawka będzie dopracowana,wypolerowana,zasidoluksowana, zwashowana,pobrudzona i zmatowiona na końcu...uff Miejsca które wyglądają na pomalowane inną farbą są pociągnięte z pędzla sido by taśma maskująca nie oderwała mi farby... Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Po sklejeniu do kupy podstawka będzie dopracowana,wypolerowana,zasidoluksowana, zwashowana,pobrudzona i zmatowiona na końcu...uff SmilePodstawa to dobry plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Planujesz coś takiego jak ślady opon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 jasne kompletny brudzing będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Cześć! Mimo ciężkiego i dość dołującego dnia stwierdziłem że czas coś dłubnąć gdyż to jedyne uspokajające zajęcie jakie mam w zasięgu (prócz snu).Prezentuję podstawkę z nałożonymi wszystkimi kolorami (prócz H140 i H60): Tłoczyska siłowników dostały już H11.Biały na korpusy dostaną jutro.Jutro też postaram się złożyć podstawkę do kupy i pomalować krawędzie deflektora i jedną z linii na "pokładzie" w czerwone ukośne pasy. PS: Dostałem w końcu pracę-hurtownia klocków LEGO-ubaw po pachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Dostałem w końcu pracę-hurtownia klocków LEGO-ubaw po pachy Gratuluje. Nie ma to jak zadowolenie z wykonywanej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 hurtownia klocków LEGO-ubaw po pachy Very Happy ŁOOO! Ale ci zazdroszczę... masz upust pracowniczy? Zresztą, spytam na PW Ale ad rem - czy ramkę podstawki będziesz malował na jakiś gustowny kolor, czy będzie drewniano-rustykalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ja też gratuluje pracy. I też pytanie dotyczące podstawki. Co to za dziury w jak mi się wydaje pokładzie lotniskowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Super, mam ino jedno pytanko, czy ramkę zabezpieczałeś czymkolwiek? Jeśli nie, może Ci wchłonąć wszystkie farbki, i póżniej zrobi się nieprzyjemnie. p.s. to, że za często nie zabieram głosu w tego typu projektach, nie oznacza, że mi się nie podoba.Podoba, tylko jak się nie ma nic do powiedzenia..to lepiej popatrzeć. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi