artoor_k Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Dzięki Łukasz...niestety to zaledwie skrawek tego co mnie jeszcze czeka.Zamaskowałem szkiełka i przykleiłem je na miejsce.Mimo braku polistyrenu zająłem się dalej podstawką.Wnętrze JBD już zostało umieszczone w miejscu przeznaczenia.Szczegóły na fotkach: Poniżej zdjęcie wykonane w taki sposób by widać było że Hasa zadbała nawet o to co było na HUD-dzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 o szary jest genialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Dzięki wielkie Krzychu (daruj skrót) ale póki co nic do chwalenia nie ma.Zbuntowałem się i mimo obecności nielubiących zapach farby pomalowałem wnętrze silników na gunmetal Humbrola.Po zamocowaniu ruchomych dysz i tak nic nie widać więc stwierdziłem że nie będę męczył się z metalizerem.Jak tylko umyję aerek to popróbuje sił z preshadingiem.Tak to się prezentuje: Również zmontowałem i pomalowałem zestaw silniczków hamujących które również nie będą widoczne,zewnętrze humbrol gun metal,wnętrze MM gun metal metalizer z pędzla i polerka wacikiem: 20.40 Zrobiłem preshading,mimo sprzętu jakim dysponuję(ale który nigdy mnie nie zawiódł i którym pomalowałem wszystkie prezentowane na mw modele)... ...myślę że jakoś to wyszło: Oczywiście zapomniałem o silnikach więc w poniedziałek będę musiał działać raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Mam pytanie...posiadam metalizer burnt metal firmy ModelMaster (ponoć jeden z lepszych).Przekopałem całe forum ale nigdzie nie znalazłem info czym to pokryć.Tzn wiem że bezbarwnym ale jakim? Czy nic się nie stanie jak pokryję toto sidoluksem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Generalnie metalizery nie lubia sie z lakierami... Traca wtedy swoje metaliczne wlasciwosci, staja sie matowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Generalnie metalizery nie lubia sie z lakierami... Traca wtedy swoje metaliczne wlasciwosci, staja sie matowe... Potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 to co zrobić? chyba muszę to czymś pokryć żeby się nie starło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Niektore sie tak latwo nie zcieraja. Musisz sobie sprawdzic, jak MM zareaguje z Sidoluxem. Gdzies na boku sobie trysnij i bedziesz wszystko wiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 sprawdziłem i nic się nie stało, przynajmniej przy malowaniu z pędzla.Jutro pokombinuję z aerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Cześć! Dziś udało mi się sprawdzić w praktyce jak wygląda malowanie z preshadingiem.Testowałem je na działku.Tak wyszło: Lampka zmieniła nieco kolor działka.W rzeczywistości jest mniej brązowe a bardziej fioletowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Stary, wyszło świetnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 No tak jak miało wyjść to wyszło. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 No i użyłem metalizera...jak wyszło to już widać na zdjęciach... Teraz mam pytanie , kiedy to polerować? Na pojemniku z farbą pisze że po 10 minutach.A tak naprawdę to ile mu dać czasu?Bo po 10 zacząłem na próbę w niewidocznym miejscu i zaczął mi metalizer schodzić 13.37 Mimo kilku godzin po malowaniu metalizer dalej schodzi do gołego plastiku.Ile warstw tego położyć i co zrobić bo złazi nawet przy polerce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Cześć! Ukończyłem dziś malowanie kilku potrzebnych części.Działko pokryłem sido i zwashowałem: Zamiast kłaść kalki pomalowałem elementy ustateczniające pod silnikami: Elementy mające zakrywać wloty do silników w trybie robota pomalowałem na kolor H164 Dodatkowe opancerzenie na silniki pokryłem H125: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Jest takie coś: TESTORS Metalizer Sealer. Powinno pomóc na odłażący metalizer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Dzięki JPG poszukam tego po sklepach.Jak na razie dałem sobie spokój z dyszami a zająłem się malowaniem całości.Mój warsztat wzbogacił się o nowy aerek ( stokrotne dzięki Łukasz ) a przetestuję go jak się z nim dokładnie zapoznam.Dziś starą psikawką pomalowałem trochę elementów na kolor H28.Tak wyszło: Skrzydło wygląda jakby preshading zniknął ale ręczę że tak nie jest.Zdjęcie i oświetlenie nieco przekłamało barwy. Dalszy ciąg jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 stokrotne dzięki Łukasz Nie ma za co A preshading wyszedł super. Nie wiedziałem, że twoim aero da się coś takiego zrobić w takiej, a nie innej skali... Pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Witam po świętach! Ponieważ dziś już bez skrępowania mogłem malować więc dokończyłem elementy Feniksa.Przez zapomnienie zapyliłem sobie dysze hamujące,będę to musiał poprawić Poniżej zdjęcia (olałem fotosika i przeszedłem na photobucket , nie żałuję): Zdjęcia są średnie ponieważ dopiero zapoznaje się z photobucketem.Dziś powinienem jeszcze pociągnać go sidoluksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Super wyszło, ale jak na mój gust shading ciutko zbyt mocny. Hmmm i to mówi osoba, która pomalowała swojego Spitfire'a tak a nie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 czy ja wiem czy mocny? Sido go przytępił trochę.Zdjęcia wrzucę jak pociągne całość Sido.A oto pierwsza w pełni ukończona część Feniksa. TADAAAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 trochę za mocne moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Ale co ? Wash czy preshading? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Teraz wash wylazł na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Cześć wszystkim i każdemu z osobna! Dziś na warsztat z rana poszły dysze.Uporałem się z problemem , poczły 3 warstwy metalizera i udało się wszystko wypolerować.Testors Burnt Metal tym razem sprawił się świetnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Ale co ? Wash czy preshading? wygląda tak troche, jak przerysowane, za mocno tego wszystkiego, ale może na zdjęciach to tylko tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi