Skocz do zawartości

7TP "Na manewrach" - 1938`- Mirage - 1:35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

I pytanie - zające czy też króliki w tem zestawie zwierzęcem to w stanie już ubitym, bo tak to na pudełku wydaje się wyglądac?

Zasadniczo, to one takie lekko padłe są, bym powiedział, ale da rade je wskrzesić, jak?

Chociażby scenką z polowania.

Zestaw mini arta, czy master boxa z robotnikami, mausera, czy mosina w ręke i juz niewojskowo, a swojsko.

Wyższa trawa, odpowiednie ustawienie zwierzaka - poza "co jest doktorku" jak nic ! ;)

Marwaw, dzięki.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 290
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...

No ewidentnie mi brakuje maloletniej przedstawicielki stanu chlopskiego. Powinna sie znalezc w okolicy kapliczki, w dynamicznej pozie uchwyconej w momencie, gdy przechodzi do kontrofensywy. Za orez powinna jej słuzyc ino witka brzozowa, co tylko uwidoczni bezsensownosc tego czynu, oraz uzmyslowi nam heroizm polskiego kmiecia (w naszym przypadku plci pieknej).

Zdaje sobie sprawe, ze Rafal mnie obsobaczy i bedzie forsowal swoja wizje, argumentujac iz prace juz zostaly zakonczone. Jednak nie trace wiary w koncowy sukces.

Pozdr.

Pawel

No nie dadzą(asz) wątkowi umrzeć śmiercią naturalną...gdzieś w czeluściach strony ostatniej.......

Jeśli mi jakaś sensowna dzierlatka...lat nastu, wpadnie w ręce, może da rade dorobić...bo te "gęsi & chłopkę" forsujesz od czasu jakiegoś...

Nic nie obiecuję..wiesz, ciężko jest zanabyć fajne figurki.

Pomyślimy, jak wspomniałem.

pzdr

Rafał

Jeśli mi jakaś sensowna dzierlatka...lat nastu, wpadnie w ręce, może da rade dorobić...

może dałoby się dostosować taką z zestawu Andrei jaką kiedyś robiłem razem z ułanem KLIK, koszyczek out a w drugą rączkę witkę

Jędrek

Dzięki Jędrek, dzis bywszy w sklepie pewnym, wziąłem w rekę pudełko verlindena, trzech azjatów, łaszki takie wioskowe..może GS plus jedna z tych figur coś sobą zaprezentują, jeśli wyrobie sie z tym co mam "na stanie" dojdzie jeszcze jedna figur(antka)

Box:

ResizeofDSCF2443.jpg

pzdr.

• 3 weeks later...

Wot i królewna śmieszka.

podszlifowałem twarz azjatki coby choc troche przypominała słowianke, dolepiłem masy jako wiecheć z kieszonką na ziarno:

ResizeofDSCF2724.jpg

Po etapie schnięcia, wezme sie za wyrównanie masy szpachlą, połączeń ramion z kadłubkiem, oraz buciorkami...a na końcu witke w podniesioną rączkę.

pzdr.

Bardzo interesująca przerubka w twoim wykonaniu, nie jestem pewien na sto procent czy ta ,,wiecheć z kieszonką" nie powinna jakoś trzymać się ramienia. I jeszcze jedno popracowałbym nad kształtem oczu, mają zarys azjatycki co oczywiście mnie nie dziwi po przeciesz wiadomo co Ci posłużyło za podstawe tej figurki, może wywierć delikatnie nowe otwory i przy pomocy masy zrób je od nowa.

Kibicuje i pozdrawiam

nie jestem pewien na sto procent czy ta ,,wiecheć z kieszonką" nie powinna jakoś trzymać się ramienia.

W niezastąpionych Czterech Pancernych, w odcinku "Wiosenny siew" (chyba) jest taka scenka pod koniec odcinka. Chłopaki się zatrzymują, żeby sobie zboże zasiać. I mają do tego celu szerokie płachty materiału związane na końcach, które przekładają przez szyję i ramię.

Oooo i gryfno dziouszka też bydzie ;P Ale wtóruje za kolegami Mart72 i Wojtek B., że powinna być to przepaska z materiału zamiast tej kapsy na ziarno.

• 2 weeks later...

Znalazłszy chwilkę do podmodelowania tej pozycji, namaściłem dziołche szpachlą by zrównać wiecheć z resztą żywicy.

Póżniej nieco zmechaciłem materiał wdzianka - coby takie wioskowe było.

Maznąłem wstępnie buźkę, by zobaczyc co mi sie udało wymodzić z azjatki, myślę że dziewczynka jest ok...zobaczymy jak pójdą washe na twarz..ale myslę że malowaniem tez da rade to i owo podciągnąć.

Statystka( z rodziny pozorantek markowanych):

ResizeofDSCF2819.jpg

ResizeofDSCF2818.jpg

pzdr.