Patterson Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 I ja zaczynam prace, model już prawie skompletowany, będzie prosto z pudełka. Dodam tylko kilka drobiazgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 z białym malowaniem to będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 Będzie pole do testów, ostatnie zimowe kamo robiłem wiele lat temu na Famo. Czas przetestować nowe trendy w modelarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Aż sam jestem ciekawy jak to wyjdzie, ja po prostu uwielbiam zimowe kamuflaże, kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 O to coś dla mnie. Masz we mnie kibica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Marcinie, czyli pojazd z elitarnej LSSAH z walk o Charków?? Jak tak, to zasiadam i przyglądam się zwłaszcza sposobowi wykonania zimowego kamo. Ten konkretny egzemplarz jest w kręgu mojego zainteresowania, więc będę zaglądał tu często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 napewno wyjdzie super ale szkoda ze nie pantera gdyz jestem fanem tych pojazdow w twoim wykonaniu a ta w blekitne laty to poprostu cudo.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam Zaczynamy! In box: Niebawem pierwsza relacja z frontu robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Z uwagi na ostatnią produkcję kolegi Marcina należy go jakoś stopować, bo aż strach pomysleć co wyczaruje z tej IV-ki. Jeszcze się nie otrząsnąłem po Stugu. Więc będę przeszkadzał na każdym kroku żeby mój model nie wyglądał przy Twoim jak przedszkolaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 masz rację Badgerku - strach się bać - kolega po mistrzowskim Stugu może być na fali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Hehehe. Dziękuję - bardzo mi miło Panowie, ale nie przesadzajmy, ot taki ulepek wyszedł. Mam nadzieję, że Panzer będzie lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Ok! Ja tu gadka-szmatka, a robota (niestety ) sama się nie zrobi... Zaczynam chyba od pierwszej (jedynej?) przeróbki. Toczona lufka RBM. Całą lufkę polutowałem, uciąłem w odpowiednim miejscu oryginalną z zestawu, dokonałem nawiertu i... ...obsadziłem toczoną w "osi". Następnie poskładałem całe działo... ... i wstępnie wieżę: Jutro dalsza walka, zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Lufa RBM była zła, że musiałeś kombinować? a robota (niestety ) sama się nie zrobi... Dlaczego niestety? Budowa modelu to najfajniejsza część. Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 No to siadam i się uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Hej Może to ta późna pora, ale faktycznie troszkę niejasno napisałem. Nie lufka RBM jest bardzo dobra (polecam) wszytko z nią ok. Mówiąc „oryginalna” miałem na myśli plastikową z zestawu. Uciąłem jej element który miał podlec wymianie. Tak jak na fotce plastikowy koniec który wkleja się w działo w środku został rozwiercony i metalowa została idealnie w nim obsadzona. Wchodzi na lekki wcisk bez luzów dzięki czemu można ją teraz wyjąć do dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Całą lufkę polutowałem A co lutowałeś ? Jedynie co można to pierścienie w jarzmie, tylko jak i po co ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Dlaczego niestety? Budowa modelu to najfajniejsza część. Zależy dla kogo, ja nie przepadam za sklejaniem modelu a szczególnie jak mam sklecać maluteńkie blaszki. O wiele wolę się bawić malowaniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Hej Lufka łącznie składa się z 9 elementów, wszystko trzeba polutować (lub skleić jak ktoś woli ) Zdjęcie ze strony producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Ok, mam już lufę tego producenta do Tygrysa, składa się identycznie jak Aber czy ArmoScale, ale mnie zastanawia jak Ty tam operowałeś lutownicą ? Swoją drogą fajny tani (połowa ceny) zamiennik krajowych producentów. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Bo to jest dokładnie to samo. RBM robi lufy dla Armorscale-a i Aberu. Zobaczyli, ze jest to biznes i pod własnym szyldem wydają. Lutowałem lutownicą gazową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Bo to jest dokładnie to samo. RBM robi lufy dla Armorscale-a i Aberu. Zobaczyli, ze jest to biznes i pod własnym szyldem wydają. Uuu to pojechali, ale dla nas modelarzy to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Ot się poskładał, zaraz lece z nim w podkład, a może i dziś nawet bazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Jednak IV to najpiękniejszy czołg IIWW....bez dwóch zdań...... Kiedy ja swoją zacznę, eeeee, wolę nawet nie myśleć.... PS. Patterson-super fotki-coś zmieniłeś w warsztacie fotograficznym???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Namiot bezcieniowy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Super. Co to za gąsienice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi