Konrad C Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Ostatnio buduję C7P w 1/72 i szukam zdjęć lub opisów malowania wnętrza i kamuflażu na tym ciągniku.Jeśli by ktoś posiadal plansze barwnę to proszę o podrzucenie na pw lub tutaj.Z góry dziękuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Witam ,posiada ktoś informacje na temat FT-17 TSF ,słyszałem ,że polska kupiła parę egzemtlarzy.Chodzi mi o kammo ,jakies zdjęcia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Z tego co pamiętam to Polska posiadała 6 sztuk i chyba wszystkie były zielone. Ktoś kiedyś pokazywał na forum jedno zdjęcie (niestety słabej jakości) gdzie był rząd FT-17 i na końcu jeden TSF. Mam właśnie takiego na warsztacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 W 1/72 z RPM ? A te TSF w polsce to nie posiadały jakiś numerów lub oznaczeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 W 1/72 z RPM ? A te TSF w polsce to nie posiadały jakiś numerów lub oznaczeń ? W 72 z RPM Co do numerów nie jestem pewny. Później to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Ja też w 1/72 z RPM ,co do numerów to był bym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 A te TSF w polsce to nie posiadały jakiś numerów lub oznaczeń ? Posiadały numery od 2001 - 2006. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Mógł by ktoś wkleic jakies zdjęcia ,gdzie dokładnie znajdowały sie te numery ? Dzięki bigmodel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Zachowało się chyba tylko jedno zdjęcie naszego FT 17 - TSF. Numery były w tych samych miejscach co na zwykłych FT 17 ( na ramie podwozia) A zdjęcie naszego radiowego FT możesz zobaczyć tutaj. http://www.fmr.net.pl/forum/viewtopic.php?t=437&postdays=0&postorder=asc&highlight=ft-17&start=15 Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Szukam jeszcze zdjęć wnętrza i tego masztu FT TSF ,mógł by ktoś podesłać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,renault-ft-17-w-toruniu-powstaja-dwie-kopie-czolgow,3925 Normalnie aż się kawą zachłysnąłem...FT - 17się buduje i to x2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Od kilku miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Gotowa replika jest widoczna w 37 sekundzie filmku: http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,7957599,_Bitwa_Warszawska_1920____nowy_film_Jerzego_Hoffmana.html Ciekawe na ile poprawne jest malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Hmm...chyba się komuś lata pokiełbasiły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 31 maja 2010 w Muzeum Wojska Polskiego można było ponownie podziwiać ten legendarny czołg w akcji. Zbudowany w związku z pracami przygotowawczymi do filmu Jerzego Hoffmana 'Bitwa Warszawska 1920' przez Roberta Tirczakowskiego z Torunia uświetnił dzisiejszą konferencję prasową poświęconą rozpoczęciu produkcji tego filmu. Źródło: Do Broni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Edit... Proszę zamieszczać zdjęcia zgodnie z regulaminem forum lub linki w odpowiednich tematach Mod... mała galeria repliki FT 17...aż chce się go zobaczyć w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Witam ,szukam informacji o malowaniach polskich Hotchkissów H38 serii D.Bardzo są mi też potrzebne plany zdjęcia itd ich wnętrz ,przedziału z silnikiem ,bojowym itd. i wnętrza wieży.Użytkowników którzy posiadają takie informację proszę o zamieszczanie zdjęć ,szczególnie wnętrza i planów.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Poszukam.Odezwę się na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Pomogło lecz nadal poszukuję zdjęć wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Jakbyś był zainteresowany, to mam trochę zdjęć wnętrza H39... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Jestem ,jestem ,wrzuć bo mi są bardzo potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 W takim razie zapraszam do tego albumu: http://s288.photobucket.com/albums/ll164/akahoshi81/hochkiss%20h-39/?start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 O takie fotki mi właśnie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Wie ktoś gdzie w Hotchkisach była przymocowana tablica z prędkościomierzem itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Centralnie pod wizjerem kierowcy (zdjęcie z powyższego linku): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi