kazio Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 No, Badger, teraz to on przypomina swój wzorzec. Jeszcze tylko jakieś kurzo-błoto i będzie "mniodzio" (a baza i tak świetna) . P.S. Kapcie będą "błotne", czy tylko kurzone (tak z ciekawości pytam, bo Tigery mają fajną powierzchnię "bieżnika" gąsek, którą dobrze byłoby wyeksponować)? P.S. 2 Rozumiem, że lina to na razie "surówka" i ją machniesz metalizerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Dzieki koledzy. Kapcie chyba będą pół na pół. Góra cała ulegnie jeszcze obiciom, washom i innym takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Malowania bardzo ładnie. Widać, że trochę na nim pracowałeś, żeby wyglądało tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Układ jezdny zostawiam już w takim stanie - wchodzę powoli na górę trzeba dziada troszke zniszczyć a zarazem wyostrzyć. Zadowolenie moje na tym etapie jest raczej mizerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Ostatni wrzut przed galerią Jak ktoś ma jakieś koncepcje to proszę śmiało, wiem że moje modelarstwo to takie sobie ale lewą stronę pojazdu uważam za zakończoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 wiem że moje modelarstwo to takie sobie Skromny Według mnie wyszło super obicia i zacieki dodały życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Dzięki szlachcik. Koniec bliski ale jeszcze trochę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Ech, tak mnie smutek naszedł, że nie ma czegoś pokroju Jagdpanthery na podwoziu Tigera I... Pięknie by to wyglądało... Ślicznie go wymęczyłeś. Świetnie, że zimmerit jest ciemniejszy niż reszta, na wielu zdjęciach tak jest . Oby do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 badger powiedz mi jakiego koloru i farby (olejnej czy akryla) użyłeś do malowania odprysków, tych jasnych odprysków? Biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 reggy - faktycznie zimmerit jest ciemniejszy, chropowata powierzchnia pozwalała zatrzymywać się brudzingowi, nie jest to jakaś reguła ale zauważalne na zdjęciach to jest. Stroju- odpryski te jasne maluję Sand 71075 Vallejo Air, najważniejsze jest złapanie konsystencji farbki - tu Ci nie pomogę bo sam musisz stwierdzić jak Ci najlepiej wychodzić będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 no fajnie urządziłeś tę budę, stodołę-sturmtigera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 badger zostaw już biedaka. Jak dla mnie wygląda po prostu świetnie a stare przysłowie mówi, że jak się coś za długo udoskonala to się to zawsze spier.... Nie kuś losu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Malowane są pędzelkiem - kolory podane trochę wyżej. Buduję powoli podstawkę do pojazdu, jak to kolega rollingstones określił las troli. Materiały naturalne impregnowane w glicerynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 19 Maja 2009 Autor Share Napisano 19 Maja 2009 Mała sesja zdjęciowa z postepu prac: Wiem że na razie cienizna, trochę nad drzewami trzeba popracować i teren dokończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 E tam cienizna. Bardzo naturalnie wygląda ta podstawka. Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Niestety projekt uważam za zamknięty gdyż mnie poniosło i wywaliłem to dziadostwo do kosza - nie wyszło :> Dziekuję wszystkim za zainteresowanie i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Co zrobiłeś!???? Chyba cie pogieło?? Wywaliłeś to do kosza??? Zgroza! Dlaczego? świetnie to wyglądało i popędziło mnie do skończenia mojego Sturmtigera który to stoi juz ponad dwa lata!. A teraz.... nie wiem co mam robić. Wywalić wszystko do kosza???? pozdrawiam>>>>>marioba>>>>>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 badger kurde no, przesadziłeś!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Nie wiem czy Jacek żartuje czy nie, mam nadzieję że jednak żartuje... Miałem to szczęście oglądać ten model jeszcze o 14-tej i to w pełnym słońcu, już po wyniesieniu go z wystawy w Będzinie. W słońcu prezentował się o niebo lepiej niż na trochę ciemnawej sali. Jacek, powiedz że żartujesz bo to że ktoś tam krytykował to i owo nie znaczy jeszcze, że jest to słabe. Modele robimy przecież przede wszystkim dla siebie. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Niestety projekt uważam za zamknięty gdyż mnie poniosło i wywaliłem to dziadostwo do kosza - nie wyszło Nie no w sumie to wystarczy... Jednak mam nadzieję że to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Znam ten ból jak się model specjalnie połamie i wyrzuci do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 No niestety nie żartuję - modelu nie ma - została diorama. Przekombinowałem że tak powiem, co do krytykowania to nigdy nie miałem dobrych recenzji, więc to nie był powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 To nie lepiej było go sprzedać np. Allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 No niestety nie żartuję - modelu nie ma W imię Ojca i Syna... oszalał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 No cóż - twój model, twoja decyzja.. Mnie się model podobał,więc żałuję. Szkoda, że jakimś dzieciakom nie dałeś go do zabawy - miałyby frajdę, a efekt podobny. Ale rozumiem, że czasem człowiek ma dość :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi