Staryfajter1954 Napisano 7 Sierpnia Share Napisano 7 Sierpnia Starfighter ukończony to pora brać się za kolejny projekt. Tym razem w ramach kolorowej kolokacji współczesnych maszyn wojskowych na warsztat trafia Mirage 2000C w skali 1/48 z Hellera. Jest to typowy zestaw francuskiego producenta z lat 90 z wklęsłymi liniami podziałowymi. Nie jest to jakiś cud modelarskiego projektowania zestawów ale ja spróbuję zbudować z niego fajny model ślicznego Mirage 2000C. Na początek pasowanie i składanie na sucho. Jakoś takoś to się składa choć szału nie ma ale przecież dam radę bo nie takim zestawom dawałem radę :). Jedziemy z tym koksem ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Sierpnia Share Napisano 7 Sierpnia Lata temu ten zestaw wypuścił też Eduard w wersjach jedno i dwumiejscowej. Jak na tamte lata był całkiem niezły choć dużo starsze ESCI przedstawiające prototyp, moim zdaniem było lepsze. No i nie należy zapominać o Monogramie którego cały czas tłucze Revell, i można go bez problemu nietanio kupić. Zasiadam, będzie się działo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Sierpnia Autor Share Napisano 7 Sierpnia 16 minut temu, barszczo napisał: Lata temu ten zestaw wypuścił też Eduard w wersjach jedno i dwumiejscowej. Jak na tamte lata był całkiem niezły choć dużo starsze ESCI przedstawiające prototyp, moim zdaniem było lepsze. No i nie należy zapominać o Monogramie którego cały czas tłucze Revell, i można go bez problemu nietanio kupić. Zasiadam, będzie się działo . Mam zarówno zestaw ESCI ale już w edycji Italeri oraz Monogram lekko zmodyfikowany przez Revell. Mam też obie edycje hellerowskiego Mirage 2000 C i D/N w edycji Eduarda. Mimo wieku to jednak zestaw Hellera jest najlepszy i przedstawia egzemplarz seryjny ale zestawy ESCI/Italeri oraz Revell/Monogram to bardzo fajne punkty wyjścia do zrobienia modelu właśnie prototypu i już mam do niego kalkomanie, które zrobił dla mnie Bogdan Żołnierowicz :). Za jakiś czas wrócę do pomysłu zbudowania właśnie prototypu stojącego w muzeum na Le Borgeuet ale szukam tablicy przyrządów właśnie tego egzemplarza i nigdzie nie mogę znaleźć kompotu tej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Piątek o 22:34 Share Napisano Piątek o 22:34 W moim egzemplarzu przepaku Edka były pofalowane części, trzeba było nieźle naciągać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Sobota o 09:34 Autor Share Napisano Sobota o 09:34 10 godzin temu, giberes napisał: W moim egzemplarzu przepaku Edka były pofalowane części, trzeba było nieźle naciągać. Za szybko wyjęte ramki z formy. Miałem tak w MIRAGE IIIE z przepaku Mister Crafta. Prostowałem w gorącej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Sobota o 09:36 Autor Share Napisano Sobota o 09:36 Dodałem na fotelu kilka drobnych detali jak pasy, sprzączki (ANYZ), elementy widoczne na zagłówku. Od razu fotel wygląda lepiej :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi