Skocz do zawartości

Czeczenia 2002 - 1/72

TankRed1070

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam , fajny model . Preferuje raczej wieksze modele ze wzgledu na oczy . Moze juz za pozno , ale znalazlem takie zdjecie http://www.amz.ru/index.files/Page1529.html . Jest tam troche szczegolow innych niz u ciebie . Podziwiam Ciebie za cierpliwosc .

Dzięki. To zdjęcie przedstawia inną wersję/podwersję pojazdu i jest to w ogóle ODBICIE LUSTRZANE bo ten wlot powietrza i włazy za kabiną są w rzeczywistości z drugiej strony.

Bardzo ciekawie. Będę miał kilka pytań w L.

Zadowolony z tablic bo reszta jest OK. Zabezpieczałeś kalki przed naniesieniem?

C do tablic... hmmm. Na modelu wyglądają lepiej a i tak będą mocno przykurzone. Na zdjęcu z "akcji" ich nie ma a jednie były w momencie przyjmowania na stan. Może je wywalę...

Kalki psiuknąłem sidoluksem i kładłem bardzo ostrożnie. Użyłem płynu do zmiękczania od gunze na koniec.

o żesz Ty... ale dałeś czadu! jakim kolorkiem robiłeś wash?

To mieszanka brązu van dycke'a i umbry naturalnej

Pozdrawiam

Kolory dobierane "na oko" na podstawie fotografii. Po prostu wygrzebałem w modelarskim najbardziej zbliżone farbki a potem troszkę domieszałem by wyszło to co chciałem. Ile mają wspólnego z "zalecamymi numerami farb" nie wiem, w każdym razie wygląda jak trzeba. Cieszę się że się podoba.

rtoipmodest: tak, jeśli dzisiaj uda mi się go skończyć a newiele już zostało to jak najbardziej go zabieream do Lublina.

Uszczelki to wyciągnięta na nitkę ramka. Nie opiszę w sczegółach jak to się kładło bo admini by mnie od razu zbanowali Zabawa była przednia !

Pozdrawiam

Kolory dobierane "na oko" na podstawie fotografii. Po prostu wygrzebałem w modelarskim najbardziej zbliżone farbki a potem troszkę domieszałem by wyszło to co chciałem. Ile mają wspólnego z "zalecamymi numerami farb" nie wiem, w każdym razie wygląda jak trzeba. Cieszę się że się podoba.

Podobaja sie i oto chodzi. Nie wiem kto uzywa tych przeliczników farb i po co to komu. Nie ma to jak ludzkie oko.

Tak trzymac.