TankRed1070 Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Jedziemy dalej. Tu podklad juź po usunięciu baboli: Kolor bazowy: A .... teraz.... przyspieszamy: Kamuflaż + sido + kalki + wash: A to białe od spodu to będzie błotko jak to to podmaluję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Bardzo ciekawie. Będę miał kilka pytań w L. Zadowolony z tablic bo reszta jest OK. Zabezpieczałeś kalki przed naniesieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Ładny Skurczybyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 o żesz Ty... ale dałeś czadu! jakim kolorkiem robiłeś wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Witam , fajny model . Preferuje raczej wieksze modele ze wzgledu na oczy . Moze juz za pozno , ale znalazlem takie zdjecie http://www.amz.ru/index.files/Page1529.html . Jest tam troche szczegolow innych niz u ciebie . Podziwiam Ciebie za cierpliwosc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Witam , fajny model . Preferuje raczej wieksze modele ze wzgledu na oczy . Moze juz za pozno , ale znalazlem takie zdjecie http://www.amz.ru/index.files/Page1529.html . Jest tam troche szczegolow innych niz u ciebie . Podziwiam Ciebie za cierpliwosc . Dzięki. To zdjęcie przedstawia inną wersję/podwersję pojazdu i jest to w ogóle ODBICIE LUSTRZANE bo ten wlot powietrza i włazy za kabiną są w rzeczywistości z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Bardzo ciekawie. Będę miał kilka pytań w L.Zadowolony z tablic bo reszta jest OK. Zabezpieczałeś kalki przed naniesieniem? C do tablic... hmmm. Na modelu wyglądają lepiej a i tak będą mocno przykurzone. Na zdjęcu z "akcji" ich nie ma a jednie były w momencie przyjmowania na stan. Może je wywalę... Kalki psiuknąłem sidoluksem i kładłem bardzo ostrożnie. Użyłem płynu do zmiękczania od gunze na koniec. o żesz Ty... ale dałeś czadu! jakim kolorkiem robiłeś wash? To mieszanka brązu van dycke'a i umbry naturalnej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Standing ovation! Póki co to wygląda super. Karaczan niczym z Mad Maxa. Robi to to wrażenie w kamuflażu. Bardzo fajny i nienachalny wash Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Wyprodukowałeś super "maleństwo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Witam , czekamy z niecierpliwoscia na kolka . Moze zrobilbys zdjecie razem z innymi modelami , tak do porownania i pocieszenia oczu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Od tego etapu robota powinna pójść z górki, bo pomalowany wehikuł wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Racja. Idzie "z górki". Wash wysechł, dodałem częśc usyfień i prysnąłem na matowo: Jeszcze lusterka, antena, wycieraczki, obicia i kurz ale to jutro. Z obiciami, waschem i rdzą bardzo delikatnie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 No i "wzioł" i pomalowal Misztrzu super to wyglada. Nie ma to jak dobrze dobrane kolorki. Rewelka. I pojazd sam w sobie ciekawy. No i nikt nie napisze ze: "znowu kolejny tygrys" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Coś widzę, że go przywieziesz Fajne uszczelki z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 23 Października 2009 Autor Share Napisano 23 Października 2009 Kolory dobierane "na oko" na podstawie fotografii. Po prostu wygrzebałem w modelarskim najbardziej zbliżone farbki a potem troszkę domieszałem by wyszło to co chciałem. Ile mają wspólnego z "zalecamymi numerami farb" nie wiem, w każdym razie wygląda jak trzeba. Cieszę się że się podoba. rtoipmodest: tak, jeśli dzisiaj uda mi się go skończyć a newiele już zostało to jak najbardziej go zabieream do Lublina. Uszczelki to wyciągnięta na nitkę ramka. Nie opiszę w sczegółach jak to się kładło bo admini by mnie od razu zbanowali Zabawa była przednia ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Kolory dobierane "na oko" na podstawie fotografii. Po prostu wygrzebałem w modelarskim najbardziej zbliżone farbki a potem troszkę domieszałem by wyszło to co chciałem. Ile mają wspólnego z "zalecamymi numerami farb" nie wiem, w każdym razie wygląda jak trzeba. Cieszę się że się podoba. Podobaja sie i oto chodzi. Nie wiem kto uzywa tych przeliczników farb i po co to komu. Nie ma to jak ludzkie oko. Tak trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 23 Października 2009 Autor Share Napisano 23 Października 2009 Gotowe. A oto mini galeria dla wytrwałych. Na razie takie fotki na szybko: Podstawka jest tymczasowa (konkursowa) gdyż model w przyszłości będzie eksponowany na mini-dioramce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Brawo!! Świetnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 No no no:) Wodniczek bardzo ładniutki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Widziałem na żywca Czysty masochizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 O tak, na żywo bardzo się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Kiedy mnie zaprosisz pokazać kolekcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Gdy zobaczyłem na żywo to się załamałem. Za małe jak na moje oczy ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 cudeńko Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Vodnik ładny tylko brakuje mi do niego szuwarków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi