Gość Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Scania skończona, trafia do Galerii. Kolejne etapy prac znacie, bo śledziliście relację, która dla przypomnienia, jest tu: Budowa Relacja będzie nadal aktualizowana, ponieważ cały czas trwa budowa naczepy kontenerówki dla tej Scanii. Zdjęcia niestety nie najlepszej jakości, bo w zimie ciężko o dobre doświetlenie fotek w pomieszczeniu bez specjalistycznej aparatury... Tymczasem zapraszam do oglądania i komentowania. 1. Lewy róg. 2. Prawy róg: 3. Lewy bok: 4. Prawy bok: 5. Lewy tył: 6. Prawy tył: 7. Tył: 8. Komora silnika: 9. Silnik: 10. Wnętrze: 11. Drobiazgi: 12. Podwozie: 13. Z pozostałymi ciągnikami: 14. Z podkontenerówką: 15. Naczepa podkontenerowa: 16. Kontener Hanjin: 17. Kontener Evergreen: 18. Naczepa z kontenerami: 19. Zestaw - lewa strona: 20. Zestaw - prawa strona: 21. Zestaw - różne: Pozdrowienia. Edytowane 6 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj
Mechanik Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Piękny model ładnie wykonany staranie ..Mam pytanie miałem mały problem z moją skanią. Niemogłęm uchylić kabiny może dlatego że za wysoko atrapę przykleliłem.Powie ktoś ? Cytuj
Krzychu126 Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 O! To może ja pierwszy skomentuję... Cytuj
Paweł216 Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Piękna Scania jak zawsze w twoim wykonaniu Cytuj
Truckerek93 Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Jarku, powiedz, jakie wróżki robią eliksiry na takie zdolności, bo mi takich strasznie brakuje. A scania cudowna. Cytuj
ostry Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Co tu dużo mówić poprostu świetna. Jak będzie jeszcze z kontenerówką będzie bardzo fajnie wyglądała. Cytuj
Bilonzo Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Piękny model, precyzja w każdym szczególiku... Naprawdę należy Ci się duuuuuuuuuuuuże . Pozdrawiam Cytuj
Bodzio Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Oj będę się powtarzał po kolegach,ale co tam ... Scania jest prze piękna W końcu ''finisz'' P.S. Jarku ,jeżeli można wiedzieć i się zapytać ... Jaki model będziesz robił po zakończeniu tego projektu P.Sx2. Można prosić o fotkę tego nowego mocowania kabiny ? Pozdrawiam. Cytuj
Gość Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Dzięki za komentarze Mechanik prawdopodobnie przyczyną jest to, o czym piszesz - zbyy wysoko zamocowana atrapa (dolna). Zobacz do mojej relacji z budowy - miałem ten sam problem, przedłużałem mocowania kabiny. Bodzio jeszcze nie wiem, co będzie po kontenerówce. Czas pokaże. Jeśli chodzi o mocowanie kabiny, to jest to po prostu zwykły pręt, którego końcówkę widać na fotce-miniaturce, punkt 7 - komora silnika, drugi rząd miniaturek, pierwsza z lewej... Pozdrowienia. Cytuj
fliper_nx Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Ciesze sie że już ja ukończyłeś, znów nas nie zawiodłeś , model wyszedl bardzo ładnie, ale minimalnie poszarpane uszczelki szyb bocznych, oraz mogłeś urzeczywistnić leżankę [czepiam się] . Cytuj
Gość Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 ale minimalnie poszarpane uszczelki szyb bocznych, oraz mogłeś urzeczywistnić leżankę [czepiam się] . Czepiasz się Uszczelki są na dużym powiększeniu, w rzeczywistości tego prawie nie widać. Co do leżanki, to jak mówiłem wcześniej Pozdrowienia Cytuj
janex Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Model bardzo ładny, ja bym go zostawił z tą beczką bo pięknie się z nią prezentuje. Cytuj
drzazga mariusz Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Powiem wprost Scania zajebista!!! Cytuj
SirGenerale Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 No trzeba przyznać że Scanka jest po prostu świetna Cytuj
elefantes Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Dołączam się do gratulacji! Odwaliłeś ten model że ho ho Cytuj
Wojtek Tul Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Ja też z całego czystego serca gratuluje, modelu Scani i pozostałych modeli szacuneczek. P.s a skąd Jarku wziołeś ten wieszak metalowy, co masz w kabinie, czy możesz mi dać jakoś namiary, gdzie mogę coś takiego kupić. No chyba, że robiłeś go sam napisz mi. Cytuj
szupek Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Model rewelacja Wojtku taki wieszak wraz z innymi akcesoriami można kupić z KFS-u lub z austri. http://www.modelltrucksandparts.at/shop/product_info.php?info=p253_KFS-FOTOGE-TZTES-INTERIOR-SET-F-R-TRUCKS-IM-MASSTAB-1-24-25.html POZDRAWIAM!!! Cytuj
eKrystian Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Scania prezentuje się rewelacyjnie. Bardzo mi się podoba. Pozdr. Krystian Cytuj
Gość Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Dzięki jeszcze raz wszystkim za opinie. Dodałem jeszcze kilka fotek (w miniaturach), robionych innym aparatem, ale też rewelacji nie ma... Wojtek, ten wieszak jest z zestawy KFS PE-64 "Cab Junk". Jak ktoś robi zakupy, to warto to dorzucić, bo kosztuje grosze (3 funty), a parę pierdołek fajnych tam jest: Pozdrowienia. PS szupek, byłeś szybszy Cytuj
Wojtek Tul Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Tak myślałem, dzięki Jarek, dzięki Szupek. Cytuj
Jurras Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Cudo !!!!! daję 10 punktów na 5 możliwych. Kolory dobrane perfekcyjnie i wykonanie też. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi