Kapitan_Kurt Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Udało się zakończyć kolejny model Abramsa w barwach batalionu czołgów z Żurawicy. Model wykonany praktycznie prosto z pudełka, z kilkoma dodatkami wykonanymi własnoręcznie. Malowanie wykonane z pomocą farb real colors i następnie rozjaśnione. Brudzenie w zamyśle ma przedstawiać wóz, który pewien odcinek marszu pokonywał w mokrym błocie. To chlupnięcie błota na przedni pancerz, może się wydawać nierzeczywiste, jednak da się tak zrobić - wystarczy odpowiednio szybko wjechać w lej, żeby napierająca woda podniosła błotnik i chlapnęła tam i ówdzie. Co prawda uważam, że w jednym miejscu troszeczkę przesadziłem z brudem, aczkolwiek myślę, że po paru dniach taktyki takie coś jest bardzo możliwe. Tak brak przedniego haka jest celowy 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Klasyka gatunku współczesnej broni pancernej. Ślady na pancerzu butów typu "Józef" i innych nieregulaminowych opinaczy robią robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia No, Janek wszedł na forum i znowu pozamiatał. Świetnie Ci wyszedł. Zdradź jeszcze jak malowałeś te ślady butów. Tylko nie mów, że Ci krasnoludek podeptał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Bardzo mi się podoba, przemyślana koncepcja na weathering, bardzo fajnie zrobione rozbryzgi błota, zróżnicowanie śladów butów na starsze i wyschnięte i świeże mokre, wypłowienia na kamuflażu - świetna praca, za pomysłem poszło też świetne wykonanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 22 Sierpnia Autor Share Napisano 22 Sierpnia 5 godzin temu, Endrju napisał: No, Janek wszedł na forum i znowu pozamiatał. Świetnie Ci wyszedł. Zdradź jeszcze jak malowałeś te ślady butów. Tylko nie mów, że Ci krasnoludek podeptał. A to pieczątki są takie. Mają kształt podeszwy buta w 1/35 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia Bardzo się podoba! Gratulacje! Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia Z czego same anteny zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 22 Sierpnia Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2 minuty temu, KubaRo950 napisał: Z czego same anteny zrobiłeś? Pręcik bodajże 0,5 docięty do wymiaru. Końcówki dorobione z epoxy putty i zaoblone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia Odważnie poszedłeś i dobrze, bo świetnie wygląda. Struktura błota wyśmienita i buciki też robią robotę. Przesady nie ma, za to jest porządnie uciorany Ten Abrams ma swój styl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Cieniowanie to majstersztyk, podoba mi się jak brezent siadł w koszu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi