Skocz do zawartości

Autoblinda AB 40 Ferroviaria 1:35 Ita - torowisk ciąg dalszy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
a drugi z mauserem

?

Wiec skołowałem conieco - człowiek nie jest taki, coby sobie rady nie dał...

Idąc za poradą bardziej obeznanych(a jeden nawet - Avi- zamiast wędki, chciał mi juz rybe wciskać, za co Mu dziękuję), staram się podporządkować na ile mogę.

W sumie, fajna sprawa i jak juz wspomniałem, dostajemy wędkę a rybki trzeba samemu łapać ;)

Dłubnięte:

ResizeofDSCF1414.jpg

ResizeofDSCF1413.jpg

ResizeofDSCF1412.jpg

ResizeofDSCF1411.jpg

ResizeofDSCF1410.jpg

ResizeofDSCF1409.jpg

Musiałem dać bazę ciemną, bo nie widziałem "całości" w kolorze, a ten zabieg mi sporo pomógł.

Zastanawiam, się czy to wzniesienie wyprowadzić na skały, czy ziemię..niebawem zdecyduję

Co do krzewów i trawek nic się nie zmienia, będą.

Napisano

jeden z MG a drugi z mauserem, tyle że jest jeden partyzant

chyba o to Rafałowi chodziło gdy pisał "?"

Napisano

dokładnie.

Torowisko i teren w koło zaczyna się kształtować:

ResizeofDSCF1425.jpg

ResizeofDSCF1423.jpg

ResizeofDSCF1419.jpg

ResizeofDSCF1417.jpg

trąci jesienią.

pozdrawiam

Napisano

Według mnie to jeśli te wysokie krzaki chcesz rozbudować to się nie nadają bo z jednej strony będą one zasłaniać partyzanta, a z drugiej strony zasłania skała.

Jakiego koloru używasz jako skóry?

Napisano

teraz jest tylko jeden,flesh VMC - jednak to traktuje, jako podkład....poczytaj jak malować tu na forum,Treevill - różne - i jego opis malowania.

Zrezygnowałem z zieleniny, na rzecz brązów z uwagi na niewielkie rozmiary dioramki.

Statysta za krzakami tylko do zdjęć, spójrz na ustawienie niepomalowanych figur - będzie dobrze.

Zaznaczam, iż scenka nie ma być w kołoobchodna.

Co innego,jak robicie modele na wystawy, wtedy nie można sobie na to pozwolić, a tak, stawiasz na półce i w sumie oglądasz pracę z jednej perspektywy.

pozdrawiam

Napisano
jeden z MG a drugi z mauserem, tyle że jest jeden partyzant

A bo się zasugerowałem tym co wcześniej napisał Skoti.

On dał pomysł drugiego, a ja jak ten qń zakodowałem

A potem to juz powielanie pomyłki

Napisano

jask33, luz, sam nie wiedziałem ocb..stąd był "?"

Wracając do scenki, po ukończeniu WSZYSTKICH figur, doklejeniu na podstawkę...chciałem sprzątnąć pigmenty z biurka.

Dioramkę położyłem na fotel, wyszedłem po ścierkę,ładnie zmyłem biurko, wróciłem i ...usiadłem :]

Podczas serenad pochwalnych, wobec własnej bezmyślności, wściekaniu się na zbyt małe stanowisko pracy, oraz szukając winnych w koło...zacząłem w sumie większość od nowa.

Wszystkie figurki ucierpiały(podłoże kamieniste), jak i wzniesienie.

Musiałem wykonać je od nowa, wyleczyć figurki...co się właśnie robi.

Najmniej ucierpiał "zwierzak" bo jeno odpadła mu głowa i ułamała się lufa tomi guna.

Zatem zamysł ten sam, tyle tylko że grunt nieco ewoluował.

Po wyschnięciu górki trawka dostanie jesiennych kolorków, pójdą pigmenty i gdzieniegdzie dołatam niedoróbki ziemi - czyli standard.

2 wersja ma się tak:

ResizeofDSCF1448.jpg

ResizeofDSCF1447.jpg

ResizeofDSCF1446.jpg

ResizeofDSCF1444.jpg

ResizeofDSCF1443.jpg

ResizeofDSCF1442.jpg

Nie zauważyłem, ze podczas prac, na wewnętrzna stronę szyn chlapnęła mi pacia błotka..trzeba będzie usunąć i maznąć szyny na nowo...

pozdrawiam

Napisano

Jakby nie była to praca konkursowa, nie nagrzebałbym się w niej tyle...

Spojrzałem na to, co zostało po przysiadzie...to już opisałem, a scenka jest dalej w "grze"

Ktoś tu ma za dużo wolnego czasu, chętnie odkupię

Któryś raz z kolei piszesz to samo( w moich relacjach), najwidoczniej także i Ty nie masz co z nim począć...skoro lubisz go marnować.

dzięki, pozdrawiam.

Napisano

Ten niedźwiedź jest odjechany na maksa. Okrutnie mi się podoba.

Rafał świetny pomysł z tym swetrem z wielbłąda.

Szybkość Twojej produkcji bez utraty jakości mówi mi że ze mną coś nie tak.

Napisano

Dzięki Jacku.

Musiałem jakoś wyjść z opresji, dzięki za "wsparcie", wyczyn na miarę światową to on nie jest, ale po ciemku może postraszyć:D

Treevill, od figurkowca takie stwierdzenie to normalnie, rosne..proszę ja Ciebię, rosnę ;)

Poważniej podziękować.

pozdrawiam

Napisano

Niestety, nie uda się uratowąć tych zbirów, idą do kąpieli...zginęło połowę pigmentów, niewszystkie częsci się dobrze spasowały...:

ResizeofDSCF1477.jpg

Za bardzo na tych kamieniach ucierpieli, właśnie jak zacząłem zdejmować kurz,zobaczyłem mnóstwo małych punkcików, większych otarć...więc nie ma co gmerac palcem w g...

Zacznę na nowo, zdejmę powłoki malarskie, poszpachluję i podmaluję na nowo..a szkoda, bo fajnie tacy "obici" byli..no nic, pozdrawiam