[EC]Duke Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Może i niewielu racja A wątek śledze od początku, dawno nie zaglądałem a tu już taki stan. Gratuluje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 piekne kamo,swietnie dobrane kolory.uzyles jakis firmowych farb czy to mieszanina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Lutego 2010 Autor Share Napisano 10 Lutego 2010 Kolory to moja mieszanka Vallejo na podstawie FS z publikowanej w "Poligonie" instrukcji. Przepis tutaj: http://whiteeagle.net.pl/viewtopic.php?f=75&t=79&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Jarekk wszystkie ochy i achy nie wyrażą tego co się czuje patrząc na Twój model i pracę jaką w niego włożyłeś. Jedyne zastrzeżenia jakie mam to barwa rur wydechowych. Mam nadzieję, że to tylko baza pod dalsze ich malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Lutego 2010 Autor Share Napisano 10 Lutego 2010 Rury mają tylko kolor podkładowy. Nie spotkałem jeszcze "przepisu" jak zrobić stalowe tłumiki, lekko przegrzane, matowe z utlenienia i może jeszcze częściowo zardzewiałe plus sadza. Może ktoś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Nie spotkałem jeszcze "przepisu" jak zrobić stalowe tłumiki, lekko przegrzane, matowe z utlenienia i może jeszcze częściowo zardzewiałe plus sadza. Może ktoś podpowie Może popytaj/podpatrz lotników - dysze silników odrzutowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 10TP już w kamuflażu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Jarekk, Jarekk Ty już wiesz co I tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 looo!! ful wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 Efektem czterodniowych prac odlewniczych jest tylko 48 ogniw. Do modelu potrzebnych będzie ok. 140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Można prosić o jakieś dokładniejsze zdjęcie ogniwa co by szczegółami móc się zachwycić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 Ogniwa "formy matki" wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Pierwsze pasowania ogniw na kolach napędowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Jarek wiem że masz więcej tych ogniw wrzuć chociaż jedną stronę a nie tak dawkujesz emocję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 widac tam tez troche prac brudzingowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Montaż gąsienicy ogniwo po ogniwie nie przypadł mi specjalnie do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Jest pięknie, nie ma co gadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 No super, i teraz dioramka jak gromi Kacapów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2010 Kibiców 10TP chciałbym poinformować, że wreszcie poradziłem sobie ze spięciem obu gąsienic. Problem powstał, gdyż pozostawała mi 2 mm szpara której nie mogłem zniwelować gdyż ogniwa kleiłem na CA. Na rozwiązanie (banalnie proste) wpadłem po 2 miesiącach. Ostro przyśpieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Cudo panie,cudo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Jak zniwelowałeś problem? przesunięcie koła napinającego, albo dołożyłeś jeszcze jedno ogniwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2010 Brakowało 1/3 ogniwa. Dołożenie kolejnego ogniwa dawało za duży zwis. Odciąłem koło napinające i dopasowałem je najpierw do gąsienicy a następnie do kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2010 To już chyba jeden z ostatnich postów w tym wątku. Bardzo zdziwiłem się, że nie miałem do czego przykleić pasów na prawym błotniku. Zapomniałem zrobić 2 uchwyty. Do zakończenia pozostały reflektory, "dopieszczenie" tłumików, pasy i obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 mistrzowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Jarekk a co z załogą? Będzie czy poszła na strzemiennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi