Aleksander z Zalasu Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Trzeci model tego egzemplarza w moim wykonaniu. Pierwsze dwa uczyniłem jakieś 10 lat temu. Model przedstawia egzemplarz nr fabryczny 60.04.07, początkowo przeznaczony do akademii pilotażu w Italii, lecz ze względu na opieszałość odbiorcy i liczne próby w locie, został w PZL Świdnik jako egzemplarz do prób w locie. Z jakiegoś powodu egzemplarz zwany du..ą zebry . Planowałem, że to już ostatni PZL SW-4 jaki zrobię, ale w szafie jakimś cudem jeszcze dwa modele znalazłem. Tu że swoim starszym o 10 lat bratem bliźniakiem. Tu widać, że z moimi zdolnościami jest stabilnie, kiepsko ale stabilnie . Tu natomiast prawie (brakuje 60.03.22 SP-TKW którego galeria jest gdzieś tu na forum) cała rodzina PZL SW-4. Kolejność od lewej chronologiczna dla produkcji śmigłowców oryginalnych. 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Fajna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Milośnik jednego modelu? Fajnie to się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 13 Października Autor Share Napisano 13 Października 12 godzin temu, Jerry napisał: Milośnik jednego modelu? Raczej nie, tak jakoś samo wyszło. Zapomniałem dodać, że są odstępstwa od oryginalnego zestawu. Mianowicie od siebie dodałem przedziały przekładni głównej i silnika, osłony tych przefziałów oraz piastę Wirnika Nośnego. To wszystko własny druk 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Fajna kolekcja podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października No fajnie się prezentuje. Aleksandrze ja bym poszedł o krok do przodu i zainwestował w aerograf nie ma się co bać tego sprzętu, a uwierz mi sam zobaczysz wszystko na plus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października bardzo mi się podoba a kolekcja rodzinna też zacna bardzo nurtuje mnie tylko jedna kwestia.... który z nich to owa mityczna 17 godzin temu, Aleksander z Zalasu napisał: du..a zebry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 13 Października Autor Share Napisano 13 Października 34 minuty temu, M.A.V. napisał: który z nich to owa mityczna A nie widać? SP-SWN ma namalowane logo AgustaWestland (aktualnie Leonardo), te paski schodzą się w jeden punkt, to nasunęło obsłudze i innym ludziom niezbyt zadowolonym z działalności włochów w PZL, pewne skojarzenia z punktem u zebry w tylnej części ciała. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października One ci się mnożą przez pączkowanie? Fajna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października To jest naprawdę fajna kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi