Aleksander z Zalasu Napisano Niedziela o 13:16 Share Napisano Niedziela o 13:16 Trzeci model tego egzemplarza w moim wykonaniu. Pierwsze dwa uczyniłem jakieś 10 lat temu. Model przedstawia egzemplarz nr fabryczny 60.04.07, początkowo przeznaczony do akademii pilotażu w Italii, lecz ze względu na opieszałość odbiorcy i liczne próby w locie, został w PZL Świdnik jako egzemplarz do prób w locie. Z jakiegoś powodu egzemplarz zwany du..ą zebry . Planowałem, że to już ostatni PZL SW-4 jaki zrobię, ale w szafie jakimś cudem jeszcze dwa modele znalazłem. Tu że swoim starszym o 10 lat bratem bliźniakiem. Tu widać, że z moimi zdolnościami jest stabilnie, kiepsko ale stabilnie . Tu natomiast prawie (brakuje 60.03.22 SP-TKW którego galeria jest gdzieś tu na forum) cała rodzina PZL SW-4. Kolejność od lewej chronologiczna dla produkcji śmigłowców oryginalnych. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Niedziela o 14:36 Share Napisano Niedziela o 14:36 Fajna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano Niedziela o 15:05 Share Napisano Niedziela o 15:05 Milośnik jednego modelu? Fajnie to się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano Poniedziałek o 03:52 Autor Share Napisano Poniedziałek o 03:52 12 godzin temu, Jerry napisał: Milośnik jednego modelu? Raczej nie, tak jakoś samo wyszło. Zapomniałem dodać, że są odstępstwa od oryginalnego zestawu. Mianowicie od siebie dodałem przedziały przekładni głównej i silnika, osłony tych przefziałów oraz piastę Wirnika Nośnego. To wszystko własny druk 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Poniedziałek o 06:41 Share Napisano Poniedziałek o 06:41 Fajna kolekcja podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano Poniedziałek o 06:56 Share Napisano Poniedziałek o 06:56 No fajnie się prezentuje. Aleksandrze ja bym poszedł o krok do przodu i zainwestował w aerograf nie ma się co bać tego sprzętu, a uwierz mi sam zobaczysz wszystko na plus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Poniedziałek o 07:04 Share Napisano Poniedziałek o 07:04 bardzo mi się podoba a kolekcja rodzinna też zacna bardzo nurtuje mnie tylko jedna kwestia.... który z nich to owa mityczna 17 godzin temu, Aleksander z Zalasu napisał: du..a zebry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano Poniedziałek o 07:46 Autor Share Napisano Poniedziałek o 07:46 34 minuty temu, M.A.V. napisał: który z nich to owa mityczna A nie widać? SP-SWN ma namalowane logo AgustaWestland (aktualnie Leonardo), te paski schodzą się w jeden punkt, to nasunęło obsłudze i innym ludziom niezbyt zadowolonym z działalności włochów w PZL, pewne skojarzenia z punktem u zebry w tylnej części ciała. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano Poniedziałek o 10:38 Share Napisano Poniedziałek o 10:38 One ci się mnożą przez pączkowanie? Fajna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano wczoraj o 11:39 Share Napisano wczoraj o 11:39 To jest naprawdę fajna kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi