Hubert Kendziorek Napisano Piątek o 22:51 Share Napisano Piątek o 22:51 Z inspiracji pięknym modelem abtb, postanowiłem zrobić He-111 P-2, ale w malowaniu jeszcze przedwojennym. Szybko to idzie, przyjemne detale, spasowanie całkiem niezłe - może poza mocowaniem silników w skrzydłach, trochę trzeba pokombinować. Pasy z zestawu blaszek do Hasegawy. Malowanie: RLM02 od MRP. Szybko złożona bryła płatowca. Dołożę jeszcze lufy z żywicy i metalowe podwozie. Maski do kamuflażu i kalkomanie z zestawu LF Models. Żeby powierzchnie nie były zbyt jednolite, dorzucę nitowanie. Hubert 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 00:08 Share Napisano Sobota o 00:08 Oglądam . Wczesne, trzykolorowe malowanie jest bardzo efektowne. Taka uwaga, RLM63 jest jasnoszary tylko z nazwy. W rzeczywistości jest bardzo zbliżony odcieniem do RLM02. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano Sobota o 20:51 Share Napisano Sobota o 20:51 O bardzo chętnie podpatrzę Twoje zmagania z Latającą Łopatą, gdyż też chodzi za mną ten samolot ;). Powodzenia w budowie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano Niedziela o 09:59 Autor Share Napisano Niedziela o 09:59 Przenitowany. Pozdrawiam Hubert 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 12:09 Share Napisano Niedziela o 12:09 jestes szybszy od tego Henka.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 20:02 Share Napisano Niedziela o 20:02 W dniu 31.10.2025 o 23:51, Hubert Kendziorek napisał: Z inspiracji pięknym modelem abtb, Chyba się zarumieniłem Trzymak kciuki za powodzenie warsztatu - ale z drugiej strony - co tu trzymać jak zaraz kończysz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano Poniedziałek o 08:53 Autor Share Napisano Poniedziałek o 08:53 20 godzin temu, BRAVO112 napisał: jestes szybszy od tego Henka.... 12 godzin temu, abtb napisał: Chyba się zarumieniłem Trzymak kciuki za powodzenie warsztatu - ale z drugiej strony - co tu trzymać jak zaraz kończysz Jakoś na nowo odkrywam uroki małej skali - cholernie szybko się to składa. Teraz będzie jednak parę dni czekania, muszę mu jednak dokupić kilka drobiazgów. W dniu 1.11.2025 o 01:08, barszczo napisał: RLM63 jest jasnoszary tylko z nazwy. W rzeczywistości jest bardzo zbliżony odcieniem do RLM02. Malować będę kolorkami z palety MRP, powinno być OK Dzięki za komentarze. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Poniedziałek o 11:39 Share Napisano Poniedziałek o 11:39 na niemieckich forach tez byly dyskusje, czy RLM 63 to jasnoszary ( Hellgrau ) czy tez zielono-szary ( Grüngrau )... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu Zamaskowałem oszklenie i prysnąłem RLM02. Przy okazji kontrolnie przeleciałem łączenie połówek kadłuba - i jednak trzeba był jeszcze podziałać CA. Będę musiał poprawić linie podziału i nitowanie w tych miejscach. Lepiej teraz, niż po zamontowaniu oszklenia. W dniu 3.11.2025 o 12:39, BRAVO112 napisał: na niemieckich forach tez byly dyskusje, czy RLM 63 to jasnoszary ( Hellgrau ) czy tez zielono-szary ( Grüngrau )... RLM02 i RLM63 na oko w buteleczkach wyglądają w wydaniu MRP bardzo podobnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, Hubert Kendziorek napisał: Lepiej teraz, niż po zamontowaniu oszklenia. Po zamontowaniu oszklenia też będzie co robić - małe okienka to ostra rzeźba - ja swoje zalewałem CA i szlifowałem i polerowałem. Bez tego nie ma szans na normalność. Dolna gondola (jak zwał tak zwał) też niczego sobie - trza trzeć i docierać . Na szczęście główne pasuje pasuje prawie idealnie, choć jak mawiają znawcy - "prawie" robi wielką różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, abtb napisał: choć jak mawiają znawcy - "prawie" robi wielką różnicę to jeszcze nie jest najgorsze... Najgorzej jest wtedy, gdy mechanik w warsztacie po naprawie / obsludze mowi ci, ze " powinno byc dobrze... " czym polerujesz " szyby " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu 23 minuty temu, BRAVO112 napisał: czym polerujesz " szyby " ? Pastą lekko ścierną do lakierów samochodowych - daje radę . Pisałem o tym kiedyś w "Fabryce czajników" czyli w warsztacie w dziale śmigłowcowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi