Moses Napisano Piątek o 11:36 Autor Share Napisano Piątek o 11:36 Wczoraj odebrałem maski do wymalowania oznaczeń, także dziś było malowane, i o kurde.... Zadną kalkomanią nie uzyska się takiego efektu, jak malując oznaczenia. Nawet w skali 1:72. Dodatkowo utwierdziłem się w słuszności wyboru tego malowania. Oczywiście straty muszą być. Coś co dawno już mi się nie zdarzyło No i mimo zamaskowania całego ogona, jakimś cudem poszedł delikatny odkurz. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Piątek o 12:03 Share Napisano Piątek o 12:03 Mimo strat wygląda zacnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Piątek o 12:09 Autor Share Napisano Piątek o 12:09 Dziękuję. Szczęśliwie, te straty to max 1h dodatkowej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Piątek o 12:19 Share Napisano Piątek o 12:19 Pierwszy raz malowałeś oznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Piątek o 12:24 Autor Share Napisano Piątek o 12:24 Na 72, tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Piątek o 13:03 Share Napisano Piątek o 13:03 A. Bo zachwyt sugerował, że w ogóle. Kalkomania, nawet najlepiej położona, sprawia, że zakłócona jest spójność prezentacji. Staram się możliwie ograniczać kalkomanie. Teraz, gdy po świecie chodzi Soris, jest szansa na zrezygnowanie z nich nawet przy napisach eksploatacyjnych. Przynajmniej w 48. Co prawda te napisy są na tyle małe, że idealnie położone kalkomanie mogą sobie radzić. Tylko przy ich ilości zwykle trafi się, że jakaś jedna menda połozy się niedoskonale. Gorzej z większymi elementami, jak nosearty. Przymierzam się do kombinowania jak ograniczyć kalkomanie w tych tematach. Nosearty na modelach niemal nigdy nie oddają charakteru oryginału, w nachalny sposób wyglądając jak wydruk, a nie jak ręcznie malowany obraz. Przydałby się ktoś robiący suche kalki na zamówienie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Piątek o 13:51 Autor Share Napisano Piątek o 13:51 Oby moce przerobowe Sorisa się nie skończyły, bo to co od niego dostałem to majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Poniedziałek o 18:27 Autor Share Napisano Poniedziałek o 18:27 Instrukcja to nie dokumentacja! No więc zacząłem naklejać stencile. Wg instrukcji powinien być czerwony pas ostrzegawczy z napisem Propeller. A że pas z kalkomanii jest kiepski bo nie dość że raster, to jeszcze na krawędzi świeci białym, to postanowiłem go namalować. Wesoło chciałem nałożyć EGA na dziobie, patrzę na zdjęcie oryginału i zonk.... Te pasy wprowadzono gdzieś w okolicy 1948 roku. Samo zamalowanie nie wchodziło w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Poniedziałek o 19:26 Share Napisano Poniedziałek o 19:26 Matulu kochana, ja bym na zawał zszedł chyba jakbym na tym etapie musiał ścierać do gołego zazdroszczę nerwów ze stali! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Poniedziałek o 19:32 Share Napisano Poniedziałek o 19:32 5 minut temu, jachud3 napisał: Matulu kochana, ja bym na zawał zszedł chyba jakbym na tym etapie musiał ścierać do gołego zazdroszczę nerwów ze stali! Nerwy jak nerwy ale jaja ze stali hartowanej w USMC 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 godzin temu Autor Share Napisano 11 godzin temu Tigercat w pełni umundurowany. Kalki zabezpieczone GXem, przed washem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi