Skocz do zawartości

Stryker M1134 AVF Club - 1/35

patrykd

Rekomendowane odpowiedzi

Dodałem lekkie brudzenie górnych i bocznych powierzchni.  Na stałe wkleiłem też uzbrojenie główne i te koło .Zabieram się teraz  za dodatki. Sorry że tak często wrzucam posty ale muszę to mieć dla swojej dokumentacji by uczyć się na błędach.

DSC08860_stack.thumb.jpg.5796d4620a506a11e3f28041628c6c90.jpg

• Like 5

11 godzin temu, patrykd napisał:

Sorry że tak często wrzucam posty

Nie krępuj się, Albercik. Wrzucaj, wrzucaj.

• Haha 2

Nie mogę się powstrzymać, jeszcze jeden cytat, chyba na miejscu: No, prymus, napieraj!

Mi  jak do tej pory najbardziej siadł Sherman E8 z Twoich modeli, ale jak założysz slate, to będzie sztosiwo, jak młodsi teraz mówią

• Thanks 1

Dysponuje ktoś może zdjęciem okopconego wylotu spalin strykera? Ta puszka  (zielona obwódka) co jest na jego prawej burcie z przodu. I jeszcze jedno pytanie te dwie kraty na przodzie (czerwona obwódka) pojazdu z góry to wloty powietrza do silnika a drugi ten mały to  wentylator kierowcy?

image.png.0ce664068b1462dfee573d5196be73df.png

To elementy imitujące świece dymne / granaty dymne montowane w wyrzutniach na czołgu, takim jak M1 Abrams. Na wieży Abramsa znajdują się wyrzutnie (tzw. smoke grenade launchers), które odpalają takie ładunki, tworząc zasłonę dymną.

• Thanks 1

12 godzin temu, Robi napisał:

To elementy imitujące świece dymne / granaty dymne montowane w wyrzutniach na czołgu, takim jak M1 Abrams

Są one wystrzeliwane z wyrzutni M250 ? Bo opisy wskazują  granaty dymne M82 , które tak wyglądają , ździebko się różnią . M239_Smoke_Grenade_Launcher_and_L8A3_Smoke_Grenade_3.png M239 Smoke Grenade Launcher and L8A3 Smoke Grenadeclip1816

Tak, ale warto wiedzieć że wersje czołgu używane przez Korpus Piechoty Morskiej USA (USMC) – głównie starsze M1A1 – różniły się od wersji lądowych wykorzystaniem ośmiolufowych wyrzutni typu M257. Obecnie nowsze modele, jak M1A2, są wyposażone w wyrzutnie M250

• Sad 1

Napisano (edytowane)

Kurdę nie do końca jednak wierzę że są to granaty dymne, gdyż zestaw ten zawiera same elementy typu plecaki, plandeki, puchy amunicyjne, skrzynie, itp. A to nie za bardzo przypomina granaty dymne.

Te pierdoły pochodzą z tego zestawu.

https://www.ebay.pl/itm/376703901997

Edytowane przez patrykd

Napisano (edytowane)
31 minut temu, Kalor napisał:

czy to nie jest czasem Bo to jest chiński pirat.

https://www.mojehobby.pl/products/M1A1-A2-Tank-Stowage-set-III.html?srsltid=AfmBOoqILPd-2SukGNnrTh9KIMdmWfHEia0-qulVxfMpaJfMpl0X1cAR
W oryginale👆, są one odlane z przeźroczystej żywicy. 

image.png.9d695545060e9038573df88bbe8f1e03.png

Dzięki panie teraz pasuje. Ale jak na pirata jestem MEGA zadowolony z jakości zestawu. Tylko te butelki im nie pykły :)

Edytowane przez patrykd

8 minut temu, patrykd napisał:

Dzięki panie teraz pasuje. Ale jak na pirata jestem MEGA zadowolony z jakości zestawu. Tylko te butelki im nie pykły :)

To miałeś farta, bo moje doświadczenie z odlewami z chin jest takie że taniej by mi wyszło kupić oryginały. 

22 godziny temu, Robi napisał:

To elementy imitujące świece dymne / granaty dymne montowane w wyrzutniach na czołgu, takim jak M1 Abrams. Na wieży Abramsa znajdują się wyrzutnie (tzw. smoke grenade launchers), które odpalają takie ładunki, tworząc zasłonę dymną.

9 godzin temu, Robi napisał:

Tak, ale warto wiedzieć że wersje czołgu używane przez Korpus Piechoty Morskiej USA (USMC) – głównie starsze M1A1 – różniły się od wersji lądowych wykorzystaniem ośmiolufowych wyrzutni typu M257. Obecnie nowsze modele, jak M1A2, są wyposażone w wyrzutnie M250

Robi sorry ale Twoje odpowiedzi przypominają rozmowy raz o kozie a raz o wozie. Pytanie dotyczyło elementów żywicznych które rozpoznałeś jako granaty do wyrzutni  stosowanych na M1. Wyrzutnie typu M250/257 były stosowane równolegle już na wersji M1A1 , czołgi używane przez armię miały te pierwsze a piechota morska tą drugą . 

czołg M1A1 armijny

How Tanks Played a Critical Role in the Persian Gulf War | HISTORYM1A1 Abrams Details and Photos Page 4

piechoty morskiej

U.S. Marine Corps: M1A1 Abrams tanks in Afghanistan.DVIDS - Images - M1A1 Abrams [Image 16 of 19]

Napisano (edytowane)

Niestety moje kalki dla pancerniaków rozpadają się po oddzieleniu od papieru. Kamuflaż ACU zatem muszę malować z łapy. Mam nadzieję że podołam. Podpatrzyłem sobie takie zestawienie farb i właśnie je kompletuję.

image.png.3676f7a51800512fc31279ee457927d5.png

Edytowane przez patrykd
  • Like 1

14 minut temu, Kalor napisał:

Nie wygląda to aż tak strasznie, kalkami byś tylko wszystkie detale zalepił.

Zobaczymy. Ostatnio malowałem camo do moich latających wojaków i jakoś wyszło. Jestem pozytywnie nastawiony 

16 godzin temu, patrykd napisał:

kalki dla pancerniaków rozpadają się po oddzieleniu od papieru

Co? pokaż, malowanie tego ręcznie to masakra

Mocno, spodnie wyglądają jak ferszalunek malarza pokojowego, ale gość sam zaznaczył, że z daleka lepiej to wygląda. Kropki byłyby lepsze niż proste pociągnięcia pędzlem, ale roboty 4xwięcej

obejrzałem jeszcze raz na większym monitorze. Jednak niezbyt realistycznie to wygląda. Zdajemy sobie sprawę, ze pixele, a nawet multicam w 1/35 to oszukanie wzroku, ale tu oszustwo trochę grubymi nićmi szyte. 

4 godziny temu, makinen napisał:

obejrzałem jeszcze raz na większym monitorze. Jednak niezbyt realistycznie to wygląda. Zdajemy sobie sprawę, ze pixele, a nawet multicam w 1/35 to oszukanie wzroku, ale tu oszustwo trochę grubymi nićmi szyte. 

ten filmik się nie nadaje. Lepsze jest to zdjęcie co wrzuciłem

Czy nie łatwiej zmalować US Army OCP ? W 33 nr. na 6-ciu stronach krok po kroku pokazano jak zmalować ten mundurek łącznie z nr. farb. Tamiyi

Abrams Squad 33 ENGLISHAbrams Squad 33 ENGLISHfrontALT1ALT2ALT3U.S. Troops Cross Czech Republic In "Operation Atlantic Resolve" ExercisesU.S. Army Soldiers Train With MEROPS Counter-UAS Platform In Poland

Edytowane przez bulik58