bulik58 Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia Irak , Afganistan to zróżnicowane tereny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Kwietnia Autor Share Napisano 16 Kwietnia Dodałem lekkie brudzenie górnych i bocznych powierzchni. Na stałe wkleiłem też uzbrojenie główne i te koło .Zabieram się teraz za dodatki. Sorry że tak często wrzucam posty ale muszę to mieć dla swojej dokumentacji by uczyć się na błędach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia 11 godzin temu, patrykd napisał: Sorry że tak często wrzucam posty Nie krępuj się, Albercik. Wrzucaj, wrzucaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Nie mogę się powstrzymać, jeszcze jeden cytat, chyba na miejscu: No, prymus, napieraj! Mi jak do tej pory najbardziej siadł Sherman E8 z Twoich modeli, ale jak założysz slate, to będzie sztosiwo, jak młodsi teraz mówią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Kwietnia Autor Share Napisano 17 Kwietnia Dysponuje ktoś może zdjęciem okopconego wylotu spalin strykera? Ta puszka (zielona obwódka) co jest na jego prawej burcie z przodu. I jeszcze jedno pytanie te dwie kraty na przodzie (czerwona obwódka) pojazdu z góry to wloty powietrza do silnika a drugi ten mały to wentylator kierowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Kwietnia Autor Share Napisano 17 Kwietnia Inne pytanie. W zestawie elementów żywicznych m. in. do ABRAMSA mam takie jakby buteleczki, ale nie wydaje mi się by były to buteleczki. Czy ktoś wie co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia To elementy imitujące świece dymne / granaty dymne montowane w wyrzutniach na czołgu, takim jak M1 Abrams. Na wieży Abramsa znajdują się wyrzutnie (tzw. smoke grenade launchers), które odpalają takie ładunki, tworząc zasłonę dymną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 12 godzin temu, Robi napisał: To elementy imitujące świece dymne / granaty dymne montowane w wyrzutniach na czołgu, takim jak M1 Abrams. Są one wystrzeliwane z wyrzutni M250 ? Bo opisy wskazują granaty dymne M82 , które tak wyglądają , ździebko się różnią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Tak, ale warto wiedzieć że wersje czołgu używane przez Korpus Piechoty Morskiej USA (USMC) – głównie starsze M1A1 – różniły się od wersji lądowych wykorzystaniem ośmiolufowych wyrzutni typu M257. Obecnie nowsze modele, jak M1A2, są wyposażone w wyrzutnie M250 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 18 Kwietnia Autor Share Napisano 18 Kwietnia (edytowane) Kurdę nie do końca jednak wierzę że są to granaty dymne, gdyż zestaw ten zawiera same elementy typu plecaki, plandeki, puchy amunicyjne, skrzynie, itp. A to nie za bardzo przypomina granaty dymne. Te pierdoły pochodzą z tego zestawu. https://www.ebay.pl/itm/376703901997 Edytowane 18 Kwietnia przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia (edytowane) czy to nie jest czasem Bo to jest chiński pirat. https://www.mojehobby.pl/products/M1A1-A2-Tank-Stowage-set-III.html?srsltid=AfmBOoqILPd-2SukGNnrTh9KIMdmWfHEia0-qulVxfMpaJfMpl0X1cAR W oryginale, są one odlane z przeźroczystej żywicy. Edytowane 18 Kwietnia przez Kalor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 18 Kwietnia Autor Share Napisano 18 Kwietnia (edytowane) 31 minut temu, Kalor napisał: czy to nie jest czasem Bo to jest chiński pirat. https://www.mojehobby.pl/products/M1A1-A2-Tank-Stowage-set-III.html?srsltid=AfmBOoqILPd-2SukGNnrTh9KIMdmWfHEia0-qulVxfMpaJfMpl0X1cAR W oryginale, są one odlane z przeźroczystej żywicy. Dzięki panie teraz pasuje. Ale jak na pirata jestem MEGA zadowolony z jakości zestawu. Tylko te butelki im nie pykły Edytowane 18 Kwietnia przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 8 minut temu, patrykd napisał: Dzięki panie teraz pasuje. Ale jak na pirata jestem MEGA zadowolony z jakości zestawu. Tylko te butelki im nie pykły To miałeś farta, bo moje doświadczenie z odlewami z chin jest takie że taniej by mi wyszło kupić oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 22 godziny temu, Robi napisał: To elementy imitujące świece dymne / granaty dymne montowane w wyrzutniach na czołgu, takim jak M1 Abrams. Na wieży Abramsa znajdują się wyrzutnie (tzw. smoke grenade launchers), które odpalają takie ładunki, tworząc zasłonę dymną. 9 godzin temu, Robi napisał: Tak, ale warto wiedzieć że wersje czołgu używane przez Korpus Piechoty Morskiej USA (USMC) – głównie starsze M1A1 – różniły się od wersji lądowych wykorzystaniem ośmiolufowych wyrzutni typu M257. Obecnie nowsze modele, jak M1A2, są wyposażone w wyrzutnie M250 Robi sorry ale Twoje odpowiedzi przypominają rozmowy raz o kozie a raz o wozie. Pytanie dotyczyło elementów żywicznych które rozpoznałeś jako granaty do wyrzutni stosowanych na M1. Wyrzutnie typu M250/257 były stosowane równolegle już na wersji M1A1 , czołgi używane przez armię miały te pierwsze a piechota morska tą drugą . czołg M1A1 armijny piechoty morskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) Niestety moje kalki dla pancerniaków rozpadają się po oddzieleniu od papieru. Kamuflaż ACU zatem muszę malować z łapy. Mam nadzieję że podołam. Podpatrzyłem sobie takie zestawienie farb i właśnie je kompletuję. Edytowane 20 Kwietnia przez patrykd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Nie wygląda to aż tak strasznie, kalkami byś tylko wszystkie detale zalepił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia 14 minut temu, Kalor napisał: Nie wygląda to aż tak strasznie, kalkami byś tylko wszystkie detale zalepił. Zobaczymy. Ostatnio malowałem camo do moich latających wojaków i jakoś wyszło. Jestem pozytywnie nastawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Może się przyda? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 16 godzin temu, patrykd napisał: kalki dla pancerniaków rozpadają się po oddzieleniu od papieru Co? pokaż, malowanie tego ręcznie to masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Ten filmik Grzegorza fajny. Efekt niezły, choć zastanawiające jest użycie tylko dwóch kolorów do tego kamuflażu. Mocno oszukane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Mocno, spodnie wyglądają jak ferszalunek malarza pokojowego, ale gość sam zaznaczył, że z daleka lepiej to wygląda. Kropki byłyby lepsze niż proste pociągnięcia pędzlem, ale roboty 4xwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia obejrzałem jeszcze raz na większym monitorze. Jednak niezbyt realistycznie to wygląda. Zdajemy sobie sprawę, ze pixele, a nawet multicam w 1/35 to oszukanie wzroku, ale tu oszustwo trochę grubymi nićmi szyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia 4 godziny temu, makinen napisał: obejrzałem jeszcze raz na większym monitorze. Jednak niezbyt realistycznie to wygląda. Zdajemy sobie sprawę, ze pixele, a nawet multicam w 1/35 to oszukanie wzroku, ale tu oszustwo trochę grubymi nićmi szyte. ten filmik się nie nadaje. Lepsze jest to zdjęcie co wrzuciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Kiedyś był podobny film o większej skali trudności malowania, ale tez z o wiele lepszym efektem. Niestety moje poszukiwania zakończyły się fiaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) Czy nie łatwiej zmalować US Army OCP ? W 33 nr. na 6-ciu stronach krok po kroku pokazano jak zmalować ten mundurek łącznie z nr. farb. Tamiyi Edytowane 21 Kwietnia przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi