Skocz do zawartości

SU-76M +załoga, Miniart 1:35

Roobert

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że trochę po czasie, ale czy przymierzałeś figurki do przedziału bojowego? Czy może jakoś inaczej je ustawisz? Bo u mnie mimo kombinacji z ułożeniem armaty żaden nie chciał bezproblemowo i ładnie zmieścić się w środku. Przy sporych wysiłkach jako tako udaje się upchać panów w płaszczach.

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Przymierzałem tego kolesia co jest pochylony i majstruje przy pokrętłach. Fakt, nie da się bezstresowo go tam wcisnąć ale po kilku próbach udało mi się jakoś. Pozostali będą za zewnątrz bo nie ma za bardzo miejsca jak ich upchać. Może tego stojącego z pociskiem się uda. A jak nie to będzie towarzyszył klękającemu za pojazdem. Pan dowódca będzie stał nieco z boku jak to jest na pudełku.

Ja właśnie z pochyleńcem miałem największe problemy... mimo przyszlifowania mu nieco boczków nie udało się go wpasować tak by łapska miał przy pokretłach a głowę na wysokości celownika.

Ale mimo wszystko życzę powodzenia.

Mnie natomiast w modelu rażą obicia. Jednak lepszy byłby umiar , mniejsze i mniej, a wyglądałoby zdecydowanie lepiej.

Przesadzacie!

Może na początku, przed washem i biedroną wyglądały przesadzone, ale teraz są idealne

Witam,

dzisiaj posiedziałem przy gruncie. Gleba zrobiona z fugi zmieszanej z piaskiem. Drzewa to jakieś badyle jako pień i nieznana mi roślinka. Wykorzystałem jej gałązki. Drzewko schnie i później pójdą na to jakieś pigmenty może.

th_DSCN3608.jpg th_DSCN3609.jpg th_DSCN3612.jpg

th_DSCN3613.jpg

Na to wszystko pójda jeszcze inne rośliny i opadłe liście.

Na fotkach to wisi. Później bardziej go w glebę wcisnąłem, poza tym gdzieniegdzie pójdzie żywica więc wszelkie odstające koła znajdą podłoże. To jest na razie surowa baza. Wysmaruje jeszcze pobocza wikolem zmieszanym z "liśćmi" i resztą tałatajstwa. Dojdzie trawa, zarośla.

Witam ponownie. Szata roślinna już gotowa. Chyba będę musiał dodać gdzieniegdzie troszkę zielonego. W końcu to marzec więc jest przewaga brązów i beżowego. Droga będzie jeszcze malowana, na razie to ogólnie zaznaczyłem koleiny ciemnym kolorem. Ostatecznie ją dopieszczę jak już wstawię na nią pojazd. Wtedy też doda się wilgoci gdzie trzeba.

th_DSCN3614.jpg th_DSCN3615.jpg th_DSCN3616.jpg

th_DSCN3618.jpg th_DSCN3619.jpg

sam do siebie...

Wmontowałem pojazd na podstawkę, pokolorowałem drogę i dałem wilgoci. Sidoluks jeszcze świeży i dlatego tak się świeci i jest "mlekowaty".

th_DSCN3620.jpg th_DSCN3622.jpg th_DSCN3623.jpg

th_DSCN3624.jpg th_DSCN3625.jpg

jeszcze do zamontowania antena, i pozostałe ludki, no i dokończenie drogi.

Strasznie mi się podoba! Tak trzymaj Świetny według mnie układ dioramki i extra wykonanie. Wg mnie dioramka porównywalna z "konkurencją" która wyścig już ukończyła To znaczy że jesteś na bardzo wysokim poziomie. Ewentualnych błędów merytorycznych się nie czepiam, bom nie pancerniak.

za kawał dobrej roboty!