Kamil K. Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Wiem, że trochę po czasie, ale czy przymierzałeś figurki do przedziału bojowego? Czy może jakoś inaczej je ustawisz? Bo u mnie mimo kombinacji z ułożeniem armaty żaden nie chciał bezproblemowo i ładnie zmieścić się w środku. Przy sporych wysiłkach jako tako udaje się upchać panów w płaszczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Przymierzałem tego kolesia co jest pochylony i majstruje przy pokrętłach. Fakt, nie da się bezstresowo go tam wcisnąć ale po kilku próbach udało mi się jakoś. Pozostali będą za zewnątrz bo nie ma za bardzo miejsca jak ich upchać. Może tego stojącego z pociskiem się uda. A jak nie to będzie towarzyszył klękającemu za pojazdem. Pan dowódca będzie stał nieco z boku jak to jest na pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Ja właśnie z pochyleńcem miałem największe problemy... mimo przyszlifowania mu nieco boczków nie udało się go wpasować tak by łapska miał przy pokretłach a głowę na wysokości celownika. Ale mimo wszystko życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Dwóch w przedziale daje się upakować. Mnie natomiast w modelu rażą obicia. Jednak lepszy byłby umiar , mniejsze i mniej, a wyglądałoby zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Aha, a jakim kolorem i jaką farbą robisz obicia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Mnie natomiast w modelu rażą obicia. Jednak lepszy byłby umiar , mniejsze i mniej, a wyglądałoby zdecydowanie lepiej. Przesadzacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Mnie natomiast w modelu rażą obicia. Jednak lepszy byłby umiar , mniejsze i mniej, a wyglądałoby zdecydowanie lepiej. Przesadzacie! Może na początku, przed washem i biedroną wyglądały przesadzone, ale teraz są idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Może rzeczywiście przesadziłem z błotem. Nie, tyle tylko że dyktuje Ci ono to, co ma być na dioramce. Fakture, oraz kolorystyke gleby/błota. mnie się podoba. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 No wreszcie w domu. Po długiej nieobecności jutro zabiorę się za podstawkę (mam przynajmniej taka nadzieję ). Piszę, żeby powiedzieć, że temat nie poległ . Matko 5000 postów od ostatniej wizyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Witam, dzisiaj posiedziałem przy gruncie. Gleba zrobiona z fugi zmieszanej z piaskiem. Drzewa to jakieś badyle jako pień i nieznana mi roślinka. Wykorzystałem jej gałązki. Drzewko schnie i później pójdą na to jakieś pigmenty może. Na to wszystko pójda jeszcze inne rośliny i opadłe liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Wygląda to wszystko bardzo naturalnie zwłaszcza to drzewko , jak miniaturka prawdziwego .Podoba mi się . Pozdrawiam Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Robert, nadałeś pewien kształt układowi jezdnemu - teraz wisi nad błotkiem. Nie wiem, jakiej konsystencji ma ono być, jednak dla rzadkiego "powiesiłbym" model wanną na błotku(mocniej zatopił) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Na fotkach to wisi. Później bardziej go w glebę wcisnąłem, poza tym gdzieniegdzie pójdzie żywica więc wszelkie odstające koła znajdą podłoże. To jest na razie surowa baza. Wysmaruje jeszcze pobocza wikolem zmieszanym z "liśćmi" i resztą tałatajstwa. Dojdzie trawa, zarośla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Witam ponownie. Szata roślinna już gotowa. Chyba będę musiał dodać gdzieniegdzie troszkę zielonego. W końcu to marzec więc jest przewaga brązów i beżowego. Droga będzie jeszcze malowana, na razie to ogólnie zaznaczyłem koleiny ciemnym kolorem. Ostatecznie ją dopieszczę jak już wstawię na nią pojazd. Wtedy też doda się wilgoci gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 sam do siebie... Wmontowałem pojazd na podstawkę, pokolorowałem drogę i dałem wilgoci. Sidoluks jeszcze świeży i dlatego tak się świeci i jest "mlekowaty". jeszcze do zamontowania antena, i pozostałe ludki, no i dokończenie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 bardzo czadersko to wygląda. Możesz dac jakieś zbliżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Strasznie mi się podoba! Tak trzymaj Świetny według mnie układ dioramki i extra wykonanie. Wg mnie dioramka porównywalna z "konkurencją" która wyścig już ukończyła To znaczy że jesteś na bardzo wysokim poziomie. Ewentualnych błędów merytorycznych się nie czepiam, bom nie pancerniak. za kawał dobrej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Galeria gotowa KLIK Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi