Fallstart Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Już na 100% nie kupie Mastera. Bo to wielkie dnoooo!! Nigdy nie mów nigdy... A tak na poważnie, to zapewniam Cię są gorsze modele... Mastercraft jest jak najbardziej do sklejenia, ba zobacz co niektórzy potrafią wykrzesać z tych zestawów. Sam próbuję, ale do poziomu innych jeszcze mi daleko. Fakt, na pierwszy model to raczej niefortunny wybór... Można się zrazić Za niewiele większe pieniądze możesz kupić coś z II wojny Revella (mam wg mnie świetnego Me-262, kosztował mnie 20 zł) albo też niezłe są dla początkujących modele HobbyBossa z serii Easy. A jak się wprawisz, to Mastercraft też okaże się do złożenia Ja jako swój pierwszy model kupiłem sobie Mig-3 z RPM - jak otworzyłem pudełko to dopiero była załamka. Z nadlewek, to spokojnie możnaby odlać drugiego Model do dziś leży w pudle i czeka... Ale podczas tych samych zakupów kupiłem też Mig-21 z Mastercraft i skleiłem jako pierwszy model po naprawdę długiej przerwie w modelarstwie (tak z 15 lat lekko). Do dziś stoi na półce i jak patrzę na niego, to lekko się uśmiecham, ale jestem zadowolony z efektu. Ponoć nie ma kiepskich zestawów, są tylko lepsi lub gorsi modelarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Powiedzcie mi szybko jaki tan model ma kolor podwozia????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ogólnie? Szary. Jakich farb używasz? To powiem numerkiem. edit// tylko nie wiem jak rozumiec podwozie :> wnęki podwozia? "olive drab" z zewnątrz "natural grey" golenie to najzwyklejszy metal jeśli cały spód to również natural grey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Farb używam marki Pactra. Będzie dobry A74 - Aluminium (M)??? A jak zrobić te biało czarne pasy?? I czy ten zielony to może być A32 Marine Green czy A124 Pale Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ale o czy mówimy ;) Golenie chcesz na ten A74? I zielony na co ma pójśc...? Biało czarne pasy to prościzna. Malujesz model na kolor bazowy, potem ten kawałem "odcinasz" od reszty taśmą klejącą, malujesz go na biało. Póżniej biały fragment dzielisz traśmą na 5 równych elementów, z czego 2 zamalowujesz na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Będzie dobry A74 - Aluminium Dobry, na ten kolor pomaluj golenie podwozia. Wnęki podwozia pomaluj A35 - to jest odpowiednik Interior Green. Górne powierzchnie powinny być pomalowane na A30 - Olive Drab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 A co to są golenie podwozia?? i wnęki podwozia? Mozna jakies foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ech... nie za bardzo umiem tłumaczyć. Goleń podwozia to ta część, do której przyklejasz koła (na tym samolot "jeździ"), a wnęki są w skrzydłach - tam chowa się podwozie. No nie wiem, jakoś inaczej nie umiem wytłumaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Moze dasz foto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Foty są w googlach... Po prostu wpisz "goleń podwozia" i "wnęka podwozia", tak będzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigzbig1970 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Na macie Olfy wyklejam z taśmy Tamiya pas o szerokości 31,75 mm Jako osoba będąca jakieś 20 lat do tyłu z technikami modelarskimi spytam z pewną taką nieśmiałością co to jest mata Olfy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Na macie Olfy wyklejam z taśmy Tamiya pas o szerokości 31,75 mm Jako osoba będąca jakieś 20 lat do tyłu z technikami modelarskimi spytam z pewną taką nieśmiałością co to jest mata Olfy? To taka podkładka do prac modelarskich zabezpieczająca stół/biurko itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigzbig1970 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Witam. Przez ostatnie parę dni robiłem przy nim tak: -malowałem klapę podwozia na zielono - malowałem podwozie na aluminiowy kolor 1 raz - dziś będzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 heh a może jakieś fotki z prac??? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Hej. Co do czarno-białych pasów... Masz takie kalki w zestawie? Jak tak, a i tak wolisz malować pasy to możesz nałożyć je na taśmę papierową i wtedy wyciąć. Robiąc to odpowiednio delikatnie, uzyskasz równe kawałki taśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Ostatnie prace które wykonałem : Malowanie podwozia p51 : I Jak mi wyszło?? Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 wydaje się spoko, co prawda słaba jakoś to ciężko określić ale wydaje się ok. Nie poprawiłeś elementów na 1 zdjęciu, one nie powinny być w komorze tylko na kadłubie między komorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Spód pomalowałeś na srebrno, czy mi się zdaję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Tak jest spód pomalowany na srebrno. A dokładnie PACTRA A74-Aluminium Farba pomalowana pędzlem (wszystko przez parę lat będzie tylko pędzlem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Twój Mustang powinien mieć spód pomalowany na Neutral Grey, kilka postów wcześniej RAV o tym wspomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Chyba chłopak zrozumiał podwozie jako spód... jak w samochodzie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 No dokładnie tak zrozumiałem Ale już nie będę nic zmieniał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Niedługo będzie trzeba powrócić do niego :P DD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi