Thalgonis Napisano 3 Stycznia Napisano 3 Stycznia Ciałko, od czegoś ten nowy rok trzeba zacząć, a że dawno nie miałem na warsztacie „rekinka” to trafiło na to Ale wyjątkowo będzie w innym malowaniu niż pudełkowe, ale to niespodzianka Na razie jak zwykle nudne wnętrzności , których i tak prawie nie będzie widać. 4 Cytuj
jachud3 Napisano 3 Stycznia Napisano 3 Stycznia (edytowane) Ten HaBe się nadaje do czegoś? Też podpatruję Edytowane 3 Stycznia przez jachud3 Cytuj
Rafał B Napisano 3 Stycznia Napisano 3 Stycznia No no, w tym tempie, to galeria chyba już jutro wieczorem, prawda?! 2 Cytuj
Thalgonis Napisano 3 Stycznia Autor Napisano 3 Stycznia Nie da... Do d...y te farby, że tak długo schną.... 2 Cytuj
Thalgonis Napisano 4 Stycznia Autor Napisano 4 Stycznia (edytowane) Edytowane 4 Stycznia przez Thalgonis Cytuj
Thalgonis Napisano 6 Stycznia Autor Napisano 6 Stycznia Etapy pracy malarza pokojowego A tu efekt 8 Cytuj
SFModel Napisano 6 Stycznia Napisano 6 Stycznia Malujesz samoloty jak czołgi widzę. Fajny efekt. 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 6 Stycznia Autor Napisano 6 Stycznia Tą samą techniką robiłem poprzedni model - Ju188 - i wyszło zajedwabiście Cytuj
RogerM Napisano 6 Stycznia Napisano 6 Stycznia W dniu 3.01.2026 o 15:49, jachud3 napisał: Ten HaBe się nadaje do czegoś? Też podpatruję Kup sobie model dowolnej wersji Me 262 z HB (za ok. 60 zł), a przekonasz się, że stosunek ceny do jakości jest więcej niż dobry, serio 1 Cytuj
pmroczko Napisano 6 Stycznia Napisano 6 Stycznia Cześć! Ciekawie to wygląda! Czy mógłbym poprosić o fotę wnęk podwozia głownego? Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam! Paweł Cytuj
Thalgonis Napisano 7 Stycznia Autor Napisano 7 Stycznia 18 godzin temu, pmroczko napisał: ... Czy mógłbym poprosić o fotę wnęk podwozia głownego? ... Proszę: A góra tak: 3 Cytuj
barszczo Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia O ile dobrze pamiętam wnęka głównego podwozia powinna być na srebrno. 1 Cytuj
wuwumaster Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia 2 godziny temu, barszczo napisał: O ile dobrze pamiętam wnęka głównego podwozia powinna być na srebrno. Tak dla części kadłubowej, cześć skrzydłowa RLM02 Spektakularne malunki Czy to kwestia foty czy nos coś się nie zszedł? - mam na myśli osłonę wylotu dolnego działka na połączeniu z dolnym segmentem nosa Pozdr ww 1 Cytuj
RogerM Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia 14 minut temu, wuwumaster napisał: 2 godziny temu, barszczo napisał: O ile dobrze pamiętam wnęka głównego podwozia powinna być na srebrno. Tak dla części kadłubowej, cześć skrzydłowa RLM02 Dlaczego część skrzydłowa 02? Cytuj
Thalgonis Napisano 7 Stycznia Autor Napisano 7 Stycznia 14 minut temu, wuwumaster napisał: Czy to kwestia foty czy nos coś się nie zszedł? - mam na myśli osłonę wylotu dolnego działka na połączeniu z dolnym segmentem nosa Mówisz o tym? niedomalowanie... Zwróciłem uwagę dopiero po Twoim zwróceniu Cytuj
wuwumaster Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, RogerM napisał: Dlaczego część skrzydłowa 02? Bo jakoś się tak złożyło że w płacie jakoś pilnowali malowania wewn powierzchni na RLM02, natomiast wnęka w kadłubie to de facto nie wnęka a dziura w kadłubie - widać tam dół wanny kokpitu, drążki sterów i silnika, wewn instalacje, tej przestrzeni nie malowano była w kolorze duralu , czemu tak? Nie wiem ale wszelkie dostępne materiały pokazują taką zależność (tylko żeby się nie dać zmylić muzealnymi Aviami z Pragi, tam po całości malowali na szary przypominający RLM66, poza tym tam jest kilka innych niuansów) czemu tak ? to już pytanie do budowniczych jaskółek, o ile jeszcze jakiś jest na tym świecie. Godzinę temu, Thalgonis napisał: Mówisz o tym? Godzinę temu, Thalgonis napisał: niedomalowanie... Zwróciłem uwagę dopiero po Twoim zwróceniu O tak dokładnie to, fotki lubią płatać psikusy, ja bym powiedział że plastik jakiś taki krzywy a tu proszę - efekt przestrzenny osiągnięty malowaniem, i to nie intencjonalnym Pozdr ww Edytowane 7 Stycznia przez wuwumaster 1 Cytuj
pmroczko Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia 7 godzin temu, Thalgonis napisał: Proszę: Dziękuję bardzo! Wygląda dobrze! Cytuj
RogerM Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia 17 godzin temu, wuwumaster napisał: 17 godzin temu, RogerM napisał: Dlaczego część skrzydłowa 02? Bo jakoś się tak złożyło że w płacie jakoś pilnowali malowania wewn powierzchni na RLM02, natomiast wnęka w kadłubie to de facto nie wnęka a dziura w kadłubie - widać tam dół wanny kokpitu, drążki sterów i silnika, wewn instalacje, tej przestrzeni nie malowano była w kolorze duralu , czemu tak? Nie wiem ale wszelkie dostępne materiały pokazują taką zależność (tylko żeby się nie dać zmylić muzealnymi Aviami z Pragi, tam po całości malowali na szary przypominający RLM66, poza tym tam jest kilka innych niuansów) czemu tak ? to już pytanie do budowniczych jaskółek, o ile jeszcze jakiś jest na tym świecie. Jakoś nie mam pewności czy aby na pewno (i zawsze) tak było. Jeżeli rezygnowano nawet z malowania kamuflażu to dlaczego miano by się upierać przy 02 na tych właśnie elementach? Co innego wnęka koła przedniego, ale tam dominowała stal. Cytuj
Thalgonis Napisano 8 Stycznia Autor Napisano 8 Stycznia (edytowane) A nie było tak, że „bebechy” były malowane fabrycznie a „tylko” kamo na lotniskach polowych w zależności od sytuacji (po w pewnym momencie wojny wytyczne RLM poszły się czesać)? Edytowane 8 Stycznia przez Thalgonis Cytuj
wuwumaster Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia 23 minuty temu, RogerM napisał: Jakoś nie mam pewności czy aby na pewno (i zawsze) tak było. Jeżeli rezygnowano nawet z malowania kamuflażu to dlaczego miano by się upierać przy 02 na tych właśnie elementach? Co innego wnęka koła przedniego, ale tam dominowała stal. Nie upieram się że każdy jeden Me-262 miał tak pomalowane wnęki, powiedziałem że za tym świadczy zdecydowana większość dokumentacji, Nie można wykluczyć że któryś miał coś inaczej, to się już nazywa interpretacja. Pozdr ww 1 Cytuj
RogerM Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia 50 minut temu, Thalgonis napisał: A nie było tak, że „bebechy” były malowane fabrycznie a „tylko” kamo na lotniskach polowych w zależności od sytuacji (po w pewnym momencie wojny wytyczne RLM poszły się czesać)? Ze Schwalbe było tak, że pod koniec wojny produkcja (czy raczej montaż) była rozrzucona po różnych fabryczkach, montowniach, warsztatach, podziemiach i lasach..... gdzie takie detale jak malowanie ochronne (przed korozją) czy malowanie w ogóle było luksusem... Różnie więc mogło być. 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 9 Stycznia Autor Napisano 9 Stycznia (edytowane) ... Edytowane 9 Stycznia przez Thalgonis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi