MFR Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Dziekuje za rady, na pewno z nich skorzystam. Te szpary postaram sie jeszcze jakos zatuszowac. Golenie wkleilem pod takim samym kątem jak na tym moim zreszta zdjeciu http://www.skrzydla.org/showphoto.php?photo_id=8755 Staralem sie rozcienczac farbe ale balem sie zeby nie zrobic za rzadkiej. Jeszcze bedzie sporo poprawek, oslone kabiny musze jeszcze uzbroic w linie. Uzbrojenie schnie Z kalkami mam maly klopot, mam godlo, mam szachownice, i mam literki 9110 a potrzebuje 4110, chyba bede musial czworki dorobic lub domalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Golenie wkleilem pod takim samym kątem jak na tym moim zreszta zdjeciu http://www.skrzydla.org/showphoto.php?photo_id=8755 Michał, mnie chodziło o ten kąt Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MFR Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 aaaa, rozumiem, to wykleje i troche skróce bo tak jak byly oryginalnie to wychodzily prosto. Inny problem to ciemniejsze łaty, jak po 1 dniu chciałem zrobic poprawki to juz roznice w odcieniach sie pojawialy tego samego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 To chyba nie widziałeś MiG-a 29 ACADEMY w 1:48 ;) Tam to dopiero wiele elementów pozostawia do życzenia Robię go to troszkę już dał mi popalić ;) Ale czemu ja Cię jeszcze pod płotem malborskiego lotniska nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Godła te są na kalkach do Migów -21MF z Mastercraftu.To na potwierdzenie A czy te godła nie będą za duże do MiGa-29? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRh_positive Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 A czy te godła nie będą za duże do MiGa-29? Pewnie, ze tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MFR Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Kalki przyklejone tymczasowo, uzbrojenie też.Chcialem zobaczyc jak sie prezentuje z wiekszymi kalkami od 21-go i z uzbrojeniem z wersji niemieckiej.Literka 4 koslawa bo z 3 cietych lini skladana bo nie mialem calej, literka 0 powinna byc zaokraglana wiec jest odchyl od oryginalu.Ale jak pisalem to jest tymczasowo testowo.Brakuje jeszcze paru pierdol ale z czasem bede dorabial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ładnie się prezentuje, tylko usunąłbym R-27 szparki nie przenosiły ich, bo i po co jak nie miały radaru. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Zamiast R-27 można dać podwieszane zbiorniki z paliwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MFR Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Zdejme R-27 i zostawie gole belki.Jeszcze antenki musze poprzyklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 jeszcze paru pierdol Radze zaopatrzyc sie w polskie literki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MFR Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 jeszcze paru pierdol Radze zaopatrzyc sie w polskie literki. No pisalem przeciez , że to sa tymczasowe, bo nawet 0 sie nie zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Zamiast R-27 można dać podwieszane zbiorniki z paliwem. Polskie migi nie mają podskrzydłowych zbiorników paliwa. Mają podwieszany jeden podkadłubowy o pojemności ok 1500l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Zamiast R-27 można dać podwieszane zbiorniki z paliwem. Polskie migi nie mają podskrzydłowych zbiorników paliwa. Mają podwieszany jeden podkadłubowy o pojemności ok 1500l Ups to z mojego trzeba zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Fotka A co do modelu to naprawdę nieźle się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ex niemieckie G i GT mogą przenosić zbiorniki podskrzydłowe, a ten to chyba właśnie GT http://www.airpics.gr/photo/4411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Osłona wylotu pocisków z działka i krawędź natarcia stateczników w miejscu załamania krawędzi powinny być pomalowane na naturalny kolor metalu. I zdaje mi się, że godło eskadry powinno być odrobinę niżej, ale jak sam napisałeś, kalki jeszcze będą robione. ;) A poza tym wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ex niemieckie G i GT mogą przenosić zbiorniki podskrzydłowe, a ten to chyba właśnie GT W Niemczech tak, w Polce nie przenoszą bo już nie mogą. Podczas remontów w WZL "usunięto" tę cechę z exniemieckich fulcrumów Sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 A o tym to nie słyszałem. Wiesz może jaki jest powód tej racjonalizatorskiej decyzji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Ex niemieckie G i GT mogą przenosić zbiorniki podskrzydłowe, a ten to chyba właśnie GT W Niemczech tak, w Polce nie przenoszą bo już nie mogą. Podczas remontów w WZL "usunięto" tę cechę z exniemieckich fulcrumów Sorry za OT Tutaj się mylisz ponieważ tylko niektóre samoloty "ex-niemieckie" mogły przenosić zbiorniki podskrzydłowe, a mianowicie te, które brały udział w ćwiczeniach w USA w 1999, 2002 i 2003 roku (musiały jakoś dolecieć do US i A). W 2003 maszyn było dokładnie 7, co do 1999 i 2002 nie mam pewności więc nie będę pisał ile poleciało. Na pewno w USA był samolot: 29+10 2960525124 4119 - który teraz pozostaje w Dęblinie 29+19 2960526314 4109 - poszedł na części zapasowe 29+02 2960525108 4117 - poszedł na części zapasowe 29+11 2960525128 4102 - poszedł na części zapasowe 29+15 2906526300 4108 - poszedł na części zapasowe 29+08 2960525118 4112 - który teraz pozostaje w Dęblinie I więcej nie pamiętam, jak dokopię się do materiałów to uzupełnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 MFR naprawdę fajnie wyszedł ten miguś... ;) mógłbyś napisać? jakich farb użyłeś? firma/nr ?? (trzy podstawowe kolory) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi