R_Mazzi Napisano Czwartek o 18:45 Share Napisano Czwartek o 18:45 (edytowane) Ucinając sobie dziś pogawędkę z Endriu nostalgia mnie ogarnęła na myśl ile się działo i jaki był ruch na forum lat temu naście. A w sumie to sam też praktycznie nic nie wrzucam. No to nadrabiam. Ostatnie dwa ulepki w oczekiwaniu na wash. Jeden w zamyśle styrany życiem drugi funkel nówka prototyp. TK-3 FtoF 4TP RedTankMiniatures Malowane pędzlem Lifecolor/Hataka Edytowane Piątek o 06:43 przez R_Mazzi 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano Czwartek o 18:58 Share Napisano Czwartek o 18:58 TeKa tróejczka bardzo fajna. Wnętrze to jakiś zestaw gotowy, czy sam dłubałeś od podstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano Czwartek o 19:18 Autor Share Napisano Czwartek o 19:18 Wnętrze to podpicowane bebechy z modelu RPMa. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Czwartek o 19:33 Share Napisano Czwartek o 19:33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Piątek o 07:37 Share Napisano Piątek o 07:37 i kolejny zbiorczy warsztat. tylko te robisz czy potem inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano Piątek o 20:31 Autor Share Napisano Piątek o 20:31 12 godzin temu, Robi napisał: i kolejny zbiorczy warsztat. tylko te robisz czy potem inne? Jeszcze mam fiacika blisko finiszu. Zakładam, że tankietka trafi na jego pakę. A w pudłach jakieś 50+ modeli i koło 5-10 mniej lub bardziej rozgrzebanych. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Piątek o 20:33 Share Napisano Piątek o 20:33 1 minutę temu, R_Mazzi napisał: Jeszcze mam fiacika blisko finiszu. Zakładam, że tankietka trafi na jego pakę. A w pudłach jakieś 50+ modeli i koło 5-10 mniej lub bardziej rozgrzebanych W sumie to lubię takie warsztaty że się modele dokańcza stare, więc będę często podglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Sobota o 10:14 Share Napisano Sobota o 10:14 A co to za Fiat? Znaczy, z jakiej firmy. Przerabiany FtF? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano Sobota o 13:49 Share Napisano Sobota o 13:49 Piękna robota, powoli stajesz się już marką z tym malowaniem pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano Sobota o 15:59 Share Napisano Sobota o 15:59 Brawo, czekam na więcej A w kwietniu do Olsztyna zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 godzin temu Autor Share Napisano 13 godzin temu W dniu 7.02.2026 o 11:14, PrzemekW napisał: A co to za Fiat? Znaczy, z jakiej firmy. Przerabiany FtF? Fiat jest z F&A. Czyli druk 3d. Imo finezyjniejszy od FtF i od razu w wersji transportera tankietek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, R_Mazzi napisał: Fiat jest z F&A. Czyli druk 3d. Imo finezyjniejszy od FtF i od razu w wersji transportera tankietek. Podziękował. A były Fiaty 621 jako transportery tankietek? Do tej pory wiedziałem o takim Ursusie. Przemek Edytowane 11 godzin temu przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu W dniu 5.02.2026 o 19:45, R_Mazzi napisał: Ucinając sobie dziś pogawędkę z Endriu nostalgia mnie ogarnęła na myśl ile się działo i jaki był ruch na forum lat temu naście. A w sumie to sam też praktycznie nic nie wrzucam. No to nadrabiam. Ostatnie dwa ulepki w oczekiwaniu na wash. Jeden w zamyśle styrany życiem drugi funkel nówka prototyp. TK-3 FtoF 4TP RedTankMiniatures Malowane pędzlem Lifecolor/Hataka No nie wiedziałem, że Cię tak zainspirowałem. Będzie co oglądać w Bytomiu. To już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Jeśli można wrócę jeszcze do Fiata. Podpatrzyłem na MH że jest to żywica. Jak go oceniasz(składalność, wykonanie itp.)? Pytam, bo od jakiegoś czasu mam mam lorę do przewozu beczek z MARS-a. Czy jest jakieś porównanie między nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 4 godziny temu Autor Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) To jest żywica, ale drukowana. Największy problem to usunięcie podpór tak by nic nie uszkodzić. U mnie jak widać stracił się kawałek stopnia za błotnikiem. Z większych elementów trzeba tylko dokleić dach, drzwi i koła więc ciężko mówić o problemach ze spasowaniem. Jakość druku imo jest ok. Mars to typowa odlewana żywica. Mnóstwo elementów i znacznie bardziej kłopotliwy montaż. Edit. "Szyby" i te prowadnice na pace dorabiałem sam. Przemek - tak. Fiaty też woziły tankietki. Edytowane 3 godziny temu przez R_Mazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi