Robi Posted February 27 Share Posted February 27 Jakoś naszło mnie na kolejnego panzera, może moje trudy w końcu się na coś przydadzą numery taktyczne podam później, bo dalej szukam kalek w pudełku Parę fotek wojennych a może i powojennych: Nie wiem czy jakaś czwórka w wersji D ostała się do muzeum, ale parę w wersji A widziałem. Przy tej maszynie sobie niemcy wymyślili że będzie krótka lufa, ale kaliber jak przy ausf. A, czy jakoś tak Zdjęcia z budowy później wyślę jak już wieża będzie gotowa, bo na razie ledwo się za nią wziąłem. A, bym zapomniał. Pudełko: Pozdrawiam i życzę miłego dnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted February 27 Share Posted February 27 Tutaj masz jak na tacy ten model, możesz obrać sobie za wzór co trzeba z nim zrobić 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianosPL Posted February 28 Share Posted February 28 Robiłem taki sam. Będę obserwował prace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted February 28 Share Posted February 28 Tu chłop robi,,,,, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted March 3 Author Share Posted March 3 Witam, Coś podłubałem w wieży, ale wystąpił mały problem. Ta część, a mianowicie sklejone ze sobą D3 i D5 niezbyt pasuje do kształtu wieży. Poradzilibyście coś na to? Nie wiem, zaszpachlować czy co... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted March 3 Share Posted March 3 (edited) Generalnie wersja D była bez zasobnika wieżowego, późniejsze modernizacje dodały zasobnik i dodatkowe opancerzenie. Zależy którą wersję robisz. https://www.grubbyfingersshop.com/walkaround_galleries/Panzer IV Ausf D Walkaround 433 Germany AAAM Cairns 2019/content/Panzer IV Ausf D 433 Germany AAAM Cairns 2019 009 GraemeMolineux_large.html Wersja DAK maiła zasobnik, nic nie trzeba szpachlować w tym modelu wszystko pasuje bez kitu. Tu masz wersję F, ale zasobnik jest taki sam: Edited March 3 by robertmodelarz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted March 3 Author Share Posted March 3 Dzięki, problemem jednak są te szpary i nie wiem czy to ma być tak specjalnie, bo na twoim zdjęciu tych szpar nie ma, a u mnie są Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted March 3 Share Posted March 3 4 minuty temu, Robi napisał: Dzięki, problemem jednak są te szpary i nie wiem czy to ma być tak specjalnie, bo na twoim zdjęciu tych szpar nie ma, a u mnie są Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregory Posted March 4 Share Posted March 4 Cześć, poniżej masz kilka zdjęć jak to wyglądało z zasobnikiem Zdjęcia tylko do dyskusji Pozdrawiam 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted March 4 Share Posted March 4 (edited) Jeszcze takie, widać co i jak. Edited March 4 by Evildead 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted March 4 Share Posted March 4 (edited) W dniu 3.03.2026 o 19:33, Robi napisał: Ta część, a mianowicie sklejone ze sobą D3 i D5 niezbyt pasuje do kształtu wieży. Właściwe mocowanie kosza z tyłu wieży. Hak widoczny i mocowanie z boku. Zamknięcia samego kosza - na kłódki. Pozdrawiam Krzysztof Edited March 5 by meser262 literówka 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts