Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Festiwal modeli plastikowych w obiektywie - Łask/Buczek 12.09.2026

Cześć wszystkim! 

Święto modelarstwa plastikowego już za nami, a poziom zaprezentowanych prac tradycyjnie robił ogromne wrażenie. Dla tych, którzy nie dotarli na miejsce, oraz dla wszystkich pasjonatów, przygotowano dwa krótkie materiały wideo z wydarzenia oraz jedno dłuższe nagranie. 

Recap: 

Part 1: https://youtube.com/shorts/kIqjxXX1gW8?is=wuzJkequTlTLSYih

Part 2: https://youtube.com/shorts/DKAerJ44nl0?is=a5wpF5ypA1_sb62s

Wideo: 

https://youtu.be/GpFNgN6Gt7o?is=73CnSfgzkA2sx___

Zapraszam do oglądania 🙂

Edytowane przez teacat
  • Like 2
  • Thanks 2
Napisano

Pierwszy raz na festiwalu w Łasku bylem

w 2011 roku mając zaledwie 19 lat… wczoraj był mój drugi raz, mając tych lat nieco więcej 😉 Zarówno wtedy jak i wczoraj wróciłem do domu z wyróżnieniem za co bardzo dziękuję! 

Festiwal jak i jego organizacja wraz z wypadem do bazy na 6+. 

Nurtuje mnie natomiast jedna rzecz. Przed festiwalem czytałem na forum wymianę zdań na temat nagradzania tylko i wyłącznie młodzików będących osobiście na wydarzeniu (co zdecydowanie baaaardzo popieram!). I jak się finalnie okazało, jeden z opiekunów/instruktorów pewnej modelarni co rusz wychodził i odbierał nagrody rzeczowe za swoich podopiecznych których tak naprawdę osobiście nie było :)  Więc o co tu chodzi? Są równi i równiejsi? 

• Like 3
Napisano
32 minuty temu, Kuba Galicki napisał:

Więc o co tu chodzi? Są równi i równiejsi? 

Tutaj masz przykład sytuacji w której twórca regulaminu czyli organizator sam go nie przestrzega.

Takich przykładów znalazło by się więcej.

Napisano
8 godzin temu, Xmen napisał:

Tutaj masz przykład sytuacji w której twórca regulaminu czyli organizator sam go nie przestrzega.

Takich przykładów znalazło by się więcej.

Myślę, że to nie kwestia tego że organizator złamał regulamin tylko samego procesu rejestracji prac podopiecznych przez instruktora. 

Trzeba było tam zaznaczyć krateczkę " będę obecny osobiście" czy coś podobnego. Może ktoś źle zrozumiał ten punkt.

Organizator nie sprawdzał obecności wśród młodzików tylko przygotował nagrody dla tych, przy których była zaznaczona ta krateczka.

Napisano
6 godzin temu, PabloA napisał:

Myślę, że to nie kwestia tego że organizator złamał regulamin tylko samego procesu rejestracji prac podopiecznych przez instruktora. 

Trzeba było tam zaznaczyć krateczkę " będę obecny osobiście" czy coś podobnego. Może ktoś źle zrozumiał ten punkt.

Organizator nie sprawdzał obecności wśród młodzików tylko przygotował nagrody dla tych, przy których była zaznaczona ta krateczka.

Tak tak.Oczywiście.

Napisano

Ale przygotowanie nagród nie oznacza konieczności ich wręczenia.

Niefortunnie to wygląda, zwłaszcza wobec  przedfestiwalowych zapowiedzi.

Oczywiście organizator mógł zmienić zdanie i przyjąć zasadę nagradzania nieobecnych. To wg mnie nadal byłoby niefortunne.

Ale tu z kontekstu wynika, że nagrodzono tylko część nieobecnych. Czy rzeczywiście tak było?

Napisano

niestety regulaminy są tylko dla uczestnika, a organizator robi sobie co chce i tak jest na większości festiwali, a prym w tym wiedzie Bytom. 

Napisano (edytowane)

A jak ja napisałem o tym żeby zmienili ten punkt regulaminu to odsądzili mnie od czci i wiary.  Na konkursie nie byłem ale z tego co czytam to ten punkt wcale nie był respektowany 

Edytowane przez imek46
Napisano
16 minut temu, imek46 napisał:

A jak ja napisałem o tym żeby zmienili ten punkt regulaminu to odsadzili mnie od czci i wiary.  Na konkursie nie byłem ale z tego co czytam to ten punkt wcale nie był respektowany 

I wielka szkoda, bo jak zwykle cwaniactwo zwyciężyło a reszta przyklasnęła… uczciwość dla frajerów… 

• Like 1
  • Sad 1