kolec7 Posted March 24 Share Posted March 24 Oceny i krytyka mile widziane. Z góry dziękuję. 37 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted March 24 Share Posted March 24 Świetny Jastrząb! Można pomylić z oryginałem (przynajmniej dla mnie jako laika w tematyce rur). Gratulacje 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted March 25 Share Posted March 25 14 godzin temu, kolec7 napisał: Oceny i krytyka mile widziane. Bardzo pozytywnie, czysto sklejony, dobrze pomalowany. Jedyne co mi nie pasuje do końca to okopcenie przy działku. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duju69 Posted March 25 Share Posted March 25 Jak dla mnie model bardzo ładny . Natomiast tak jak kolega wyżej pisał, dla mnie też to okopcenie wylotu działka wygląda tak osobie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolec7 Posted March 25 Author Share Posted March 25 Pełna zgoda koledzy, co do osmoleń koło działka. Dziękuję za uwagi. Dzisiaj zrobiłbym, to inną techniką. PS: Oprócz osmolenia, to model ma kilka innych bobli. Ale skoro nie widać....nawet na zdjęciach.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KP.Taurus Posted March 25 Share Posted March 25 Model ładnie wykonany, ale chyba dałeś zbyt mały kontrast pomiędzy kolorem bazowym i kolorem pasków. Na wszystkich zdjęciach kontrast jest zdecydowanie bardziej zauważalny. I krawędź wlotu powietrza raczej jest niemalowana (to jest chyba jakiś rodzaj kompozytu szklano/weglowego), ale powinna być jaśniejsza ddyż na zdjęciach nie odcina się tak wyraźnie od koloru na sąsiadującej powierzchni. No chyba, że to rezultat dużego stopnia naświetlenia zamieszczonych zdjęć i w rzeczywistości kontrast jest wyraźniejszy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolec7 Posted March 26 Author Share Posted March 26 Bezapelacyjnie zgadzam się ze wszystkim. Choć za bardzo nie wiem dlaczego tak wyszło. Nie mam żadnego doświadczenia modelarskiego. To mój drugi model. Polegałem tylko i wyłącznie na lekturze poradnikowych postów i filmików. Zdecydowana większość radzi, aby użyć kolorów Mr.Hobby: C308 - bazowy dla całego kadłuba C306 - ciemne łaty C305 - elementy dieelektryczne ...a wyszło, jak wyszło. Na to poszedł lakier MRP-278 Cóż.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qz9 Posted March 26 Share Posted March 26 22 godziny temu, KP.Taurus napisał: I krawędź wlotu powietrza raczej jest niemalowana (to jest chyba jakiś rodzaj kompozytu szklano/weglowego), ale powinna być jaśniejsza ddyż na zdjęciach nie odcina się tak wyraźnie od koloru na sąsiadującej powierzchni. Jest malowana. Nasze F-16 mają na szaro-szarych malowaniach w całości powłokę Have Glass która wygląda jakby był polany warstwą tak ze 3mm szkła wodnego z fakturą matową. wszystkie inspekcje mają charakterystyczne zaokrąglone krawędzie. Można zauważyć na pokazach gdy stoi na ziemi że jedyne kolory jakie spod tego wychodzą to przebicia do zielonożółtego podkładu na wystających krawędziach np anten IFF przed kabiną czy owiewkach na belkach uzbrojenia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted March 27 Share Posted March 27 Piękny jak prawdziwy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarczu Posted March 28 Share Posted March 28 Świetny model. Gratulacje . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted March 29 Share Posted March 29 O, i taki Polski Jastrząb mi pasuje. Wypas 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts