kolec7 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Oceny i krytyka mile widziane. Z góry dziękuję. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Świetny Jastrząb! Można pomylić z oryginałem (przynajmniej dla mnie jako laika w tematyce rur). Gratulacje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca 14 godzin temu, kolec7 napisał: Oceny i krytyka mile widziane. Bardzo pozytywnie, czysto sklejony, dobrze pomalowany. Jedyne co mi nie pasuje do końca to okopcenie przy działku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Jak dla mnie model bardzo ładny . Natomiast tak jak kolega wyżej pisał, dla mnie też to okopcenie wylotu działka wygląda tak osobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolec7 Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca Pełna zgoda koledzy, co do osmoleń koło działka. Dziękuję za uwagi. Dzisiaj zrobiłbym, to inną techniką. PS: Oprócz osmolenia, to model ma kilka innych bobli. Ale skoro nie widać....nawet na zdjęciach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Model ładnie wykonany, ale chyba dałeś zbyt mały kontrast pomiędzy kolorem bazowym i kolorem pasków. Na wszystkich zdjęciach kontrast jest zdecydowanie bardziej zauważalny. I krawędź wlotu powietrza raczej jest niemalowana (to jest chyba jakiś rodzaj kompozytu szklano/weglowego), ale powinna być jaśniejsza ddyż na zdjęciach nie odcina się tak wyraźnie od koloru na sąsiadującej powierzchni. No chyba, że to rezultat dużego stopnia naświetlenia zamieszczonych zdjęć i w rzeczywistości kontrast jest wyraźniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolec7 Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca Bezapelacyjnie zgadzam się ze wszystkim. Choć za bardzo nie wiem dlaczego tak wyszło. Nie mam żadnego doświadczenia modelarskiego. To mój drugi model. Polegałem tylko i wyłącznie na lekturze poradnikowych postów i filmików. Zdecydowana większość radzi, aby użyć kolorów Mr.Hobby: C308 - bazowy dla całego kadłuba C306 - ciemne łaty C305 - elementy dieelektryczne ...a wyszło, jak wyszło. Na to poszedł lakier MRP-278 Cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca 22 godziny temu, KP.Taurus napisał: I krawędź wlotu powietrza raczej jest niemalowana (to jest chyba jakiś rodzaj kompozytu szklano/weglowego), ale powinna być jaśniejsza ddyż na zdjęciach nie odcina się tak wyraźnie od koloru na sąsiadującej powierzchni. Jest malowana. Nasze F-16 mają na szaro-szarych malowaniach w całości powłokę Have Glass która wygląda jakby był polany warstwą tak ze 3mm szkła wodnego z fakturą matową. wszystkie inspekcje mają charakterystyczne zaokrąglone krawędzie. Można zauważyć na pokazach gdy stoi na ziemi że jedyne kolory jakie spod tego wychodzą to przebicia do zielonożółtego podkładu na wystających krawędziach np anten IFF przed kabiną czy owiewkach na belkach uzbrojenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Piękny jak prawdziwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca Świetny model. Gratulacje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca O, i taki Polski Jastrząb mi pasuje. Wypas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi