Moses Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca (edytowane) Rozpoczynam numer 2 w tym roku. Inboxa do zestawu wrzuciłem tutaj Z modelami Sworda można powiedzieć że jestem już za pan brat, wiem co mnie czeka, więc podszedłem do tematu trochę inaczej. Rozpocząłem od wycięcia z ramki wszystkich części, oszlifowania, wstępnego dopasowania. Teraz kąpiel celem usunięcia pyłu po szlifowaniu, i zaczynam klejenie. Edytowane 26 Marca przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Paczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca Też będę paczał. Będziesz poprawiał linie podziału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca Zasiadam, Shooting Star to klasyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca (edytowane) Godzinę temu, barszczo napisał: Zasiadam, Shooting Star to klasyk . Oczywiście że klasyk, tylko że myślałem Seastar a napisał Shooting Star (ten jest dopiero na etapie zbierania materiałów i kompletowania dodatków) Edytowane 26 Marca przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca 46 minut temu, Moses napisał: Oczywiście że klasyk, tylko że myślałem Seastar a napisał Shooting Star Jakbyś nie napisał i tak wiadomo co było pierwowzorem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Powoli zaczyna się tworzyć kokpit. W tylnym kokpicie na ścianie trzeba było dorobić brakujący fragment. Widzę że przydało by się jeszcze poszpachlowac łączenie ścian z panelami bocznymi. Wkleiłem i dopasowałem do kadłuba komorę podwozia przedniego, która będzie doklejona przedniego kokpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca Pokolorowane. Najpierw poszedł Primer w sprayu Tamiya, i po kolei - Insignia White 17875 od mr.hobby C316 - Light Ghost Grey 36375 C308 - jako najbliższy kolorowo jakim Eduard pomalował blaszki - Yellow Zinc Chromate akrylami Model Mastera 4851. Dysza silnika natomiast to Dark Iron MC214, później przepolerowany wacikiem do uszu. Wszystko pomalowane białym i szarym, przeleciałem suchym pędzlem z olejna farbą Titanium White. Teraz wszystko czeka na wyschnięcie Super Głossa od mr.hobby aby móc nakładać washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Ten YZC trochę podejrzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca Odcień czy miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Odcień, na moim ekranie wygląda bardziej jak Insignia Yellow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca 47 minut temu, jachud3 napisał: Odcień, na moim ekranie wygląda bardziej jak Insignia Yellow. Na moim też, ale umówmy się że i tak go nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca Wiecie co, po glossie jakoś tak się nasycił, poza tym 27 minut temu, barszczo napisał: i tak go nie będzie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca Poszly hiszpańskie i japońskie siuwaxy, można wsadzać w kadłub, a tu już widzę zaczynają się jednak schody. Ale wcześniej przemalowałem wnęki podwozia.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia Komory podwozia głównego powalają szczegółami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Kwietnia Autor Share Napisano 1 Kwietnia W dniu 29.03.2026 o 17:56, barszczo napisał: nie będzie widać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia Wszystko co powinno być w środku kadłuba tam się znalazło, dodatkowo śrut BB aby uniknąć siadania na ogon i połaczylem połówki kadłuba że sobą Wkleiłem także elementy kanału wlotu powietrza do silnika. Po przyłożeniu dolnej połówki skrzydeł okazało się że tylne elementy kanałów są za małe i jest szpara, więc dorobiłem. Ubytki używając dwuskładnikowej masy epoksydowej Wamodu. W kokpicie, zaspachlowalem część tylniej ściany która łączy się z garbem za kokpitem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia (edytowane) Edytowane 8 Kwietnia przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia !Połączyłem skrzydła z kadłubem. Starałem się tak zrobić, aby jak najmniej przesunięć było i względnie się to udało. Trzeba było kleić na 3 razy, ale jest w miarę równo, więc nie powinno być dużo szpachlowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Niedziela o 14:02 Autor Share Napisano Niedziela o 14:02 Model poszpachlachlowany i wyszlifowany. Na koniec po całości przetarte tkanina ścierna 6000 i 8000 od Gunze. Trochę więcej pracy wymagało przejście skrzydło kadłub, bo wyszła nierownosc poziomów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Niedziela o 16:08 Share Napisano Niedziela o 16:08 Czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Niedziela o 17:13 Autor Share Napisano Niedziela o 17:13 Ja też, ale to by musiały być bardzo dobre wiatru aby stało się to w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi