tommyk Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) Buduję Dauntlessa z Flyhawka. Powoli zbliżam się do lepszego lub gorszego końca. W internecie natrafiłem na taki dokument. Wynika z niego, że golenie podwozia głównego należy malować w różnych kolorach. To fake czy prawda? Może ktoś potwierdzić lub zdementować? Edytowane 4 godziny temu przez tommyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Może i tak być Tu masz fotkę Dauntlessa z VS-6, z notki wynika że te maszyny też miały mieć tak oznaczone podwozia, wg niej maszyna B-7 i S-7 powinny mieć niebieskie golenie, i tu wygląda tak jakby ta goleń była mocno ciemniejsza, maszyna na drugim tle, też ma chyba golenie w różnych kolorach. Zajebisty kwit znalazłeś! Ja bym zrobił zgodnie z nim. [Edyta] Wiedziałem że gdzieś już to widziałem. To jest żywcem przeniesiony system oznaczania samolotów stosowany do 1939 roku. Każda maszyna w dywizjonie miała odpowiednio pomalowana osłonę silnika. Robisz maszynę 15, czyli powinieneś szukać koloru Willow Green - ANA503 Edytowane 1 godzinę temu przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 43 minuty temu Share Napisano 43 minuty temu Podpis Besta wygląda jak podpis Besta. Ale w jaki sposób miało to służyć LSO, to nie potrafię odgadnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi