Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Ciągnik 2CP z działem przeciwlotniczy Bofors 40 mm. Producent ciągnika to firma F&A Minatures do kompletu bedzie polski Bofors ale o tym później. Ciągnik jest to druk 3d pierwszy raz mam cały model zrobionybw tej technologii. Model jest bardzo szczegółowy. Ma wnętrze i kompletny silnik. Super wyglądają wszelakie siatki, na przykład w oslonie silnika 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia Autor Share Napisano 27 Kwietnia Gąsienice są wydrukowane jako jeden element z zawieszeniem przy odcinaniu podpór stanowiło to lekki problem bo w dwóch miejscach pękły i musiałem dorobić kawałek brakującego elementu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia Autor Share Napisano 27 Kwietnia Teraz pytanie techniczne czy ktoś sie orjentuje czy zawieszenie było też malowane w kamuflażu trójbarwnym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia 33 minuty temu, Bartosz Ciesielski napisał: czy zawieszenie było też malowane w kamuflażu trójbarwnym Zdjęcia mówią najlepiej, choć są zdjęcia sugerujące brak takiego kamo na zawieszeniu . Ale brałbym jeszcze poprawkę na jakość zdjęć i fakt możliwego zakurzenia tych elementów. Ostatnie zdjęcie jest z parady pojazd jest czysty więc dobrze widać kamo. Pozdrowienia Witek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia Autor Share Napisano 27 Kwietnia 22 minuty temu, Witek Cisłak napisał: Zdjęcia mówią najlepiej, choć są zdjęcia sugerujące brak takiego kamo na zawieszeniu . Ale brałbym jeszcze poprawkę na jakość zdjęć i fakt możliwego zakurzenia tych elementów. Ostatnie zdjęcie jest z parady pojazd jest czysty więc dobrze widać kamo. Pozdrowienia Witek Na tych fotakch wyglada jak by kamuflaż był tez na zawieszeniu bardzo dziękuję za te fotografie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia Autor Share Napisano 27 Kwietnia Fotele plus silnik i chłodnica zastanawiam sie tylko nad kolorem silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Rozważył bym, zrobienie mocowania koła napędowego. Ja w swoim C2P to zrobiłem, cały układ jezdny lepiej się trzyma burt kadłuba. Bez tego, wszystko się trzyma tylko na środkowym mocowaniu. Edytowane 28 Kwietnia przez bigmodel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia 11 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: czy zawieszenie było też malowane w kamuflażu trójbarwnym Jest jeszcze takie zdjęcie. Coś tam chyba widać. Sam oceń czy Ci sie przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia 10 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: zastanawiam sie tylko nad kolorem silnika Z instrukcji o malowaniu sprzętu pancernego i samochodowego 1938 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 28 Kwietnia Autor Share Napisano 28 Kwietnia 8 godzin temu, Endrju napisał: Jest jeszcze takie zdjęcie. Coś tam chyba widać. Sam oceń czy Ci sie przyda. Najlepsze ze fota z Poznania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 28 Kwietnia Autor Share Napisano 28 Kwietnia 9 godzin temu, bigmodel napisał: Rozważył bym, zrobienie mocowania koła napędowego. Ja w swoim C2P to zrobiłem, cały układ jezdny lepiej się trzyma burt kadłuba. Bez tego, wszystko się trzyma tylko na środkowym mocowaniu. Bardzo dziękuję za podpowiedź a powiedz jakiego koloru zrobiłeś fotele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 28 Kwietnia Autor Share Napisano 28 Kwietnia 6 godzin temu, Witek Cisłak napisał: Z instrukcji o malowaniu sprzętu pancernego i samochodowego 1938 Witek dziękuję za podpowiedź ten kolor to tylko baza najlepsze ze widziałem fotki ze pojazd miał zielony blok silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia 1 godzinę temu, Bartosz Ciesielski napisał: Bardzo dziękuję za podpowiedź a powiedz jakiego koloru zrobiłeś fotele Stelaże foteli, to Hataka A086 Polish AFV Greyish Sand, siedziska to Radziecki 2-go wojenny zielony z MR Hobby seria H ( nie pamietam oznaczenia ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) 4 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał: Witek dziękuję za podpowiedź ten kolor to tylko baza najlepsze ze widziałem fotki ze pojazd miał zielony blok silnika Fotki silnika Fiat 122B z TKS/C2P trochę pordzewiały Poprawnie odremontowane pojazdy maja te elementy jasnoszare. Dodatkowo jeszcze jedno zdjęcie z kamo na układzie jezdnym i instrukcja malowania ciągników gąsienicowych. Witek Edytowane 28 Kwietnia przez Witek Cisłak 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja Dobra troszke pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja (edytowane) A temat Bofors a wyglad atak miało być budowne z tego pierwszego ale jakość słaba i czegoś tam brakuje wiec bedzie przeszczep ARV plus żywiczne elementy Edytowane 8 Maja przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja Pierwsze przeszczepy sie przyjęły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja To dobry pomysł. Ja łączyłem S_Model z Italeri + blaszki i kupa dłubaniny. Zestaw AFV jest najbliżyszy prawdy. Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Chyba nikt dotąd nie zauważył że skali brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja Godzinę temu, Robi napisał: Chyba nikt dotąd nie zauważył że skali brakuje... Faktycznie gdzieś umknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja 1 godzinę temu, Gerd napisał: To dobry pomysł. Ja łączyłem S_Model z Italeri + blaszki i kupa dłubaniny. Zestaw AFV jest najbliżyszy prawdy. Powodzenia! Ten wygladał na najbliższy do polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Maja Autor Share Napisano 13 Maja C2P coraz bliżej końca dzięki fotkami zuwarzłem brak jednego węża przy silniku. No i bandaże na kołach do małej korekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja 58 minut temu, Bartosz Ciesielski napisał: C2P coraz bliżej końca dzięki fotkami zuwarzłem brak jednego węża przy silniku. To akurat najmniejszy problem, te węże... Całość do poprawy i to natychmiast. Strasznie ziarniście pomalowany, odkurz ogromny... Wygląda teraz, jakby był w całości pokryty bardzo mocno ziarnistą powłoką antypoślizgową - coś jak na współczesnych pojazdach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja Spróbowałem poprawić kamo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja O teraz wyszło elegancko to kamo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi