Skocz do zawartości

BT-7 mod. 1937 - Tamiya 1:35

SFModel

Rekomendowane odpowiedzi

Dragon Wagon czeka na wykończenie i Stug'a, ten zaś wchodzi w fazy lakiernicze, które będą wymagały przerw technologicznych, a to oznacza że pora na mnie aby zacząć składać coś nowego. No i w końcu coś innego niż nasze, niemieckie czy amerykańskie. Ten rusek od dawna patrzył na mnie z półki i krzyczał "wybierz mnie, mnie wybierz". Jako że gąski ma plastikowe, jest to całkiem nowy wypust (z ostatniej dekady), więc z dodatków planuję tylko wymienić lufę. Łańcuch jest metalowy. Nie wiem, może coś w trakcie prac wpadnie mi do głowy aby wymienić, ew. może wy coś mi podpowiecie. 

Zachęcam do oglądania i kibicowania. 

IMG_1700.JPEG

Ta nowa Tamka to bajka. Te starsze to jednak bez jakiejś większej waloryzacji się nie obędą. A ta to jak klocki Lego. Świetnie się składa, fajny detal, wszystko do siebie idealnie pasuje. Idzie jak z płatka. Gąski już też mam gotowe, ale w kilku elementach i nie chce mi się ich póki co zakładać. Ale działam dalej w przerwach od Stug'a. 

IMG_1726.JPEG

IMG_1727.JPEG

• Like 5

• 4 weeks later...

Sklejanie tego modelu to istny relaks. Nowa Tamka składa się jeszcze lepiej niż te starsze, na dodatek jest tak wykonana, że wcale nie trzeba wiele waloryzować. Na upartego nawet by lufy nie trzeba było wymieniać. No a że przy tym modelu założyłem sobie czysty PZPR (Prosto Z Pudła Robiony), to poszedł mi ekspresowo. Poprzedni model jest jeszcze w lakierni a ten już czeka w kolejce. Jeszcze nigdy tak nie miałem. Więc trochę będzie musiał poczekać, ale mam nadzieję, że świadomość iż jest kolejka, sprawi że Stug IV szybciej załaduje się na Dragona. 

Póki co model wygląda tak. Nie wiem czy drugą pacynkę dorzucę zgodnie z artboxem, czy zostawię tylko dowódcę.Pomysł na niego to po prostu pojazd poligonowy. Bez zbędnych bambetli o ozdobników. Sam w sobie mi się tak bardzo podoba, że nie chcę zagracać bryły. 

IMG_2477.JPEG

IMG_2478.JPEG

IMG_2479.JPEG

IMG_2480.JPEG

• Like 8

Czołem! 

Co Tamiya to Tamiya!

Najmniej stresujące i najprzyjemniejsze modele do lepienia. Trzeba tylko pilnować aby numerków nie pomylić.

Mariusz

Któreś z pudełkowych. Sam jeszcze nie wiem czy to z numerem i gwiazdą czy z białymi pasami. Ale zanim będę musiał podjąć ostateczna decyzję, to jeszcze chwilę czasu mam. 

• Thanks 1