Adrianowro Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Ciesze się że się podoba. Jeszcze inna podstawka jest - będzie przy KV-2 ( KW-2) Niedługo pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Swietny, absolutnie w mojej dziedzine zainteresowan (uwielbiam wraki). Jednakze mam pytanie. Tyl czolgu jest (jak mniemam) pokryty rdza, a przod pozostaje w kolorze podstawowego malowania, w zwiazku z czym co powodowalo takie rdzawienie tego tylu?, jezeli to pozar usunal powloke lakiernicza to powinien byc on wyrazniej zaznaczony (chodzi mi o osmalenie), tak zeby odciac "fizycznie" te dwie czesci czolgu, poniewaz poki co troche sie zlewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Model i podłoże fajnie zrobione, mają swój klimat. Ciekawym i oryginalnym pomysłem jest sama podstawka. Ogólnie bardzo pozytywne wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 piękny i nietuzinkowo zaaranzowany model, który obejrzałem z prawdziwą przyjemnościa, widać kunszt modelarski. może małe uwagi - wygięta osłona silnika (ale to wada modeli HB i łączenia siatki z częścią plastikową), przestrzelina może powinna być bardziej okrągła (wyglada jakby dostał siekierą), chyba bardziej matowe powierzchnie by się przydały, zwłaszcza na wraku. ale to takie czepialstwo. pokłon i szacunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 adamkijak - przejście jest właśnie strefą odymioną - niestety jeśli chodzi o dobre fotografie " studyjne" to raczkuje w tej dziedzinie Może jak będzie w końcu słoneczko to cyknę dla porównania w dzień. Andrzej_LK - jaki kunszt to mój dopiero trzeci model po dłuuugiej przerwie który odważyłem się wystawić Co do przestrzeliny wzorowałem się na fotografiach i pracach modelarzy gdzie często gęsto uderzenie pocisku wybijało kawałek poszycia. Mam gdzieś fotę ,że cały przód wyrwało. Co do połysków to raczej ich nie ma ,kwestia fotek i ich wyostrzenia. Cały model był machnięty matem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Świetnie wyszło! I model, i podstawka. Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Mi się też podoba. Mam takiego w swoim garażu modelarskim, ale czekam na polskie klaki w tej skali. Mam nadzieję, że się kiedyś doczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Dziękuje za opinie. Model będzie wystawiany w Bytomiu, może razem z kawuszką jak zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wygląda naprawdę efektownie! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Adrian, a ja mam 2 uwagi choć całość prezentuje się świetnie! I za to: jednakże rażą mnie te drzewka, krzaki, sam nie wiem co to? Są jakby nie w skale. I druga rzecz to tylna gąsienica, która się zsunęła, jest taka prosta? Według mnie trochę nie naturalnie leży. Ogólnie scenka super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 szlachcik1 : 1. Dziękuje 2. Co do "krzaków" miały właśnie imitować krzaki bez szaty liściastej ( nie ma to jak zdanie z sensem heheh ) Kombinuje z zielonymi gotowymi za rada skala72 = zobaczmy jaki będzie efekt 3. Gąska faktycznie coś się wyprostowała - poprawie Niestety jak już mówiłem gąski to moja pięta Achillesowa w każdym calu, czeka mnie jeszcze trochę klejenia aby dojść do jakiegoś poziomu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Chylę czoła, naprawdę bardzo profesjonalnie wykonana diorama. Moje gratulacje a co do oceny - myślę że dużo można się od Ciebie nauczyć i nie którzy powinni to wykorzystać,szczególnie robienie fotek-super pozdrawiam Owczaruś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Pychota dioramka.Pieknie wykonana,osobiscie dolozylbym malenka lyzeczke dziegdzciu do tej beczki dobrej modelarskiej r5oboty. Nie podoba mi sie otwarty (ew.wyrwany)wlaz dostepu do transmisji.Po trafieniu raczej nikt nie bawilby sie w odkrecanie i naprawy, tym bardziej ze wybuchl pozar. Sam wybuch polecialby gora,bo tam iest najslabsze miejsce. Czyli po wybuchu , sruby byly by urwane i zostalyby w pancerzu a nie w samej klapie. I w jaki sposob one sie tam trzymaja. Z pozdrowieniami MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Obejrzałem model w Bytomiu i zauważyłem że powierzchnia kałuż jest gdzieniegdzie.. wklęsła. trzeba będzie uważać, jak sam będę robił coś podobnego. nie da się tam jeszcze czegoś położyć na samym wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Faktycznie - tak było - jednak na żywo prezentuje się zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi