Skocz do zawartości

Pokonany (T-34)- 1/48 Hobby Boss

Adrianowro

Rekomendowane odpowiedzi

Swietny, absolutnie w mojej dziedzine zainteresowan (uwielbiam wraki). Jednakze mam pytanie. Tyl czolgu jest (jak mniemam) pokryty rdza, a przod pozostaje w kolorze podstawowego malowania, w zwiazku z czym co powodowalo takie rdzawienie tego tylu?, jezeli to pozar usunal powloke lakiernicza to powinien byc on wyrazniej zaznaczony (chodzi mi o osmalenie), tak zeby odciac "fizycznie" te dwie czesci czolgu, poniewaz poki co troche sie zlewa.

piękny i nietuzinkowo zaaranzowany model, który obejrzałem z prawdziwą przyjemnościa, widać kunszt modelarski. może małe uwagi - wygięta osłona silnika (ale to wada modeli HB i łączenia siatki z częścią plastikową), przestrzelina może powinna być bardziej okrągła (wyglada jakby dostał siekierą), chyba bardziej matowe powierzchnie by się przydały, zwłaszcza na wraku. ale to takie czepialstwo. pokłon i szacunek

adamkijak - przejście jest właśnie strefą odymioną - niestety jeśli chodzi o dobre fotografie " studyjne" to raczkuje w tej dziedzinie

Może jak będzie w końcu słoneczko to cyknę dla porównania w dzień.

Andrzej_LK - jaki kunszt to mój dopiero trzeci model po dłuuugiej przerwie który odważyłem się wystawić

Co do przestrzeliny wzorowałem się na fotografiach i pracach modelarzy gdzie często gęsto uderzenie pocisku wybijało kawałek poszycia.

Mam gdzieś fotę ,że cały przód wyrwało.

Co do połysków to raczej ich nie ma ,kwestia fotek i ich wyostrzenia.

Cały model był machnięty matem.

Adrian, a ja mam 2 uwagi choć całość prezentuje się świetnie! I za to: jednakże rażą mnie te drzewka, krzaki, sam nie wiem co to? Są jakby nie w skale. I druga rzecz to tylna gąsienica, która się zsunęła, jest taka prosta? Według mnie trochę nie naturalnie leży. Ogólnie scenka super!

szlachcik1 :

1. Dziękuje

2. Co do "krzaków" miały właśnie imitować krzaki bez szaty liściastej ( nie ma to jak zdanie z sensem heheh )

Kombinuje z zielonymi gotowymi za rada skala72 = zobaczmy jaki będzie efekt

3. Gąska faktycznie coś się wyprostowała - poprawie

Niestety jak już mówiłem gąski to moja pięta Achillesowa w każdym calu, czeka mnie jeszcze trochę klejenia aby dojść do jakiegoś poziomu :/

• 4 months later...

Chylę czoła, naprawdę bardzo profesjonalnie wykonana diorama.

Moje gratulacje a co do oceny - myślę że dużo można się od Ciebie

nauczyć i nie którzy powinni to wykorzystać,szczególnie robienie fotek-super

pozdrawiam Owczaruś

Pychota dioramka.Pieknie wykonana,osobiscie dolozylbym malenka lyzeczke dziegdzciu do tej beczki dobrej modelarskiej r5oboty. Nie podoba mi sie otwarty (ew.wyrwany)wlaz dostepu do transmisji.Po trafieniu raczej nikt nie bawilby sie w odkrecanie i naprawy, tym bardziej ze wybuchl pozar. Sam wybuch polecialby gora,bo tam iest najslabsze miejsce. Czyli po wybuchu , sruby byly by urwane i zostalyby w pancerzu a nie w samej klapie. I w jaki sposob one sie tam trzymaja. Z pozdrowieniami MM

Obejrzałem model w Bytomiu i zauważyłem że powierzchnia kałuż jest gdzieniegdzie.. wklęsła. trzeba będzie uważać, jak sam będę robił coś podobnego. nie da się tam jeszcze czegoś położyć na samym wierzchu?