artoor_k Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Metoda ok ale bez srebrnego.A jeśli już to POD światełko. A farby akrylowej/plakatówki musi być trochę więcej niż odrobina żeby efekt był właściwy.Musisz to dobrać doświadczalnie.A Korsarz jest naprawdę ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Metoda ok ale bez srebrnego.A jeśli już to POD światełko.Tylko, że to nie jest światełko z szybką a samo miejsce na powierzchni modelu, które jest tym światełkiem. Realistycznego efektu bez części przeźroczystej i tak chyba nie da się osiągnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Realistycznego efektu bez części przeźroczystej i tak chyba nie da się osiągnąć... Da się. Na ARC widziałem kiedyś. Gość pomalował miejsce modelu biała farbką najpierw, a potem na to właśnie odpowiednią farbką typu clear, czyli np sido+plakatówka. Wyszło naprawdę znakomicie. Spróbuj. Podrzucę Ci linka na GG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Piękny ten Korsarz nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Marca 2009 Autor Share Napisano 26 Marca 2009 Dzisiaj też trochę przysiadłem i zająłem się pierdółkami. Wygląda na to, że model zasadniczo jest skończony - tylko wkleić skrzydło i popychacz w mechanizmie składania. Oczywiście dzisiejsze prace nie mogły obyć się bez przygód. Nie ma to jak chlapnąć sobie CA na gotowy model. Świetna zabawa, polecam! Galeria na dniach. Tylko nie mogę zdecydować się na tło.... kupię chyba czarny karton. Chyba, że podobają Wam się zdjęcia na tle pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Czarny karton do ciemnego korsarza trochę nie ten teges Może jasnoniebieski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 A propos obić czy jak kto woli odłażącej farby, to owszem im dalej tym bardziej poodłażona. Przyczyna, im dalej od środka obrotu, tym większa prędkość kątowa (fizyka). Proponuje kiedyś obejrzeć łopatki zużytego silnika odrzutowego :P Końcówki wyglądają tak jak by silnik pracował w piasku (takie są wytarte i poodłupywane) A model BARDZO OK, zawsze mi sie podobał ten samolot Na półce leży dokładnie taki sam i czeka na swoją kolej. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Ja jeszcze polecam taką plamę CA przydusić palcem, mój T-26T był zadowolony Rób galerie Tlko nie z czarnym papierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Przyczyna, im dalej od środka obrotu, tym większa prędkość kątowa (fizyka).Prędkość kątowa pozostaje taka sama niezależnie od odległości od środka. Zwiększa się prędkość liniowa ponieważ punkty dalej muszą pokonać co raz większy obwód w tym samym czasie co te punkty bliżej środka. Co do tła to zastanawiam się jeszcze nad białym... Edit: Ja jeszcze polecam taką plamę CA przydusić palcem, mój T-26T był zadowolony Confused Szkoda, że na to nie wpadłem... Byłoby więcej śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Ja jeszcze polecam taką plamę CA przydusić palcem, mój T-26T był zadowolony Confused Szkoda, że na to nie wpadłem... Byłoby więcej śmiechu A wcześniej posypać piachem mąka lub czymś podobnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Ostach, naprawdę extra a tło jest jak dla mnie dobre takie jak robisz. Jeden z najładniejszych Korsarzy jakie w życiu widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrek Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Biały karton jest ok, czarnego nie polecam Światło uwypukla strukturę kartonu (zerknij na drugą sesję Korsarza w mojej galerii), na białym w ogóle tego nie widać, na czarnym - tragedia. Jeśli decydować się na czarne tło to coś błyszczącego by się przydało Ale najlepiej to popróbować Btw świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Ja bym obstawał przy jasnoniebieskim tle. Będzie ładnie grało kolorystycznie z samolotem. Przy okazji będzie jasne, więc nie będzie "głuszyło" modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 I daj lustro pod model, będzie wtedy 'full wypas' :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Model skończony Zapraszam do galerii: viewtopic.php?t=13542 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi