slawek632 Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Na mój warsztat trafił właśnie model motocykla DKWnz350 , to moje pierwsze spotkanie z firmą GREEN 19 model kits. Zawartość pudełka jest imponująca i budzi duży apetyt na jego złożenie .Ładne pudełko w czarnym kolorze a na nim główny bohater .Po otwarciu pudełka ukazuje nam się bardzo dużo woreczków strunowych wypełnionych częściami w druku 3D. Nie będę ich wszystkich otwierał pokażę zawartość trzech z nich , żeby pokazać jakość wydruku i dokładność odwzorowania elementów. Producent dodał woreczek z ukształtowanymi szprychami kilka rurek mosiężnych oraz arkusik kalkomanii , oczywiście są też elementy przezroczyste czyli otrzymujemy wszystko do wykonania pięknej miniatury DKW. Na koniec dla zaostrzenia apetytu zostaje instrukcja fajne stylizowana na okres w którym powstał oryginał a która krok po kroku przeprowadzi nas przez jego budowę. Cdn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Fajnie to wygląda... I ta czcionka w instrukcji, jak w starym Łuczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca 10 godzin temu, slawek632 napisał: Na mój warsztat trafił właśnie model motocykla DKWnz350 , to moje pierwsze spotkanie z firmą GREEN 19 model kits. Ładne toto. Ile kosztuje i gdzie można kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 25 Czerwca Autor Share Napisano 25 Czerwca Wszelkie informacje na temat ceny oraz zakupu można uzyskać meilowo pod adresem green19.models@gmail.com lub na fb green 19 Model Kits 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca Hej, Zapowiada się świetny model Trzymam kciuki i podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 27 Czerwca Autor Share Napisano 27 Czerwca Na warsztat trafiła rama mojej DKW i zbiornik paliwa Części w umownych ramkach Po wycięciu i małym przeszlifowaniu Czas na pierwsze klejenie I pierwsze złożenie jeszcze na sucho Moje wrażenia po tych kilku częściach są bardzo pozytywne wszystko fajnie pasuje , co ważne a o czym wcześniej nie wspomniałem wszystkie części są ponumerowane , dodatkowo posegregowane tematycznie, co przy tej ilości części jest bardzo przydatne. Poniżej zawartość pudełka i przykładowy nr części A teraz czas na kawę:) Cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano wczoraj o 16:02 Autor Share Napisano wczoraj o 16:02 Dziś mała aktualizacja prac. Na pierwszy ogień trafiło przednie koło na razie bez opony. Dzięki szablonowi i dobrej instrukcji praca przebiegła bez komplikacji . teraz fotki Czas na sam silnik tu zwrócić trzeba uwagę na bardzo delikatne ożebrowanie ostrożność wskazana:) I na zakończenie tej sesji przedni widelec , zgodnie z radą producenta wszystkie otwory montażowe zostały rozwiercone tak żeby bez większego problemu pasowały do dedykowanych im częścią Dziękuję za poświęcenie uwagi Cdn 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Wow, ale Ty masz tempo Widzę, że świetnie sobie radzisz z usuwaniem supportów Czy masz juz jakiś pomysł na podstawkę? Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu Fajny model to i tempo dobre:) W tym momencie muszę dodać że żywica użyta do druku bardzo fajnie współpracuje , chodzi o to że nie kruszy się przy usuwaniu supportów to duży plus. Podstawka powoli się kształtuje w głowie utwardzona droga murek DKW czekająca na powrót właściciela, ale może jeszcze coś innego wpadnie mi do głowy , a może ktoś mi podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Kolejne cacuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi