Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to mamy zamocowane bambetle wklejony browning, brudne zawieszenie i otarcia i obicia. Nie obyło się bez masy dwuskładnikowe od Tamya bo byla mega szpara między maską a szyba w pokrowcu. Mocowanie szyby do karoserii to elementy z modelu bo te z żywicy tak średnio pasowały 

20260713_200045.jpg

20260713_200102.jpg

20260713_200112.jpg

20260713_200124.jpg

• Like 5
  • 2 weeks later...
Napisano

Fajny dinozaur tzn znalezisko archeologiczne w składziku. Nigdy nie było tu chyba warsztatu z tym modelem. Kibicuje projektowi.

• Like 1
Napisano

Był. Mój. Z blaszkami Edka do modelu Tamiya 

Będziesz jakoś ubogacał przyczepkę, poza ładunkiem z żywicy?

Dorób jakieś paski przytrzymujące szpeju na kole zapasowym.

• Like 2
Napisano
W dniu 25.07.2026 o 21:34, Lipstein napisał:

Był. Mój. Z blaszkami Edka do modelu Tamiya 

Będziesz jakoś ubogacał przyczepkę, poza ładunkiem z żywicy?

Dorób jakieś paski przytrzymujące szpeju na kole zapasowym.

Pasek jest dorobiony 

• Like 1
Napisano

fajowe te łańcuchy na kołach

• Like 1
Napisano (edytowane)

kalki na przyczepce też powinny być, spróbuj poszukać w necie bumper code. W mojej ocenie fajnym dodatkiem byłaby też luźno wisząca taśma z nabojami do 0,30

Edytowane przez Lipstein
  • Like 1
Napisano
5 godzin temu, Lipstein napisał:

kalki na przyczepce też powinny być, spróbuj poszukać w necie bumper code. W mojej ocenie fajnym dodatkiem byłaby też luźno wisząca taśma z nabojami do 0,30

Ta przyczepka to wszystko co dostał Bantam od Wuja Sama, czyli mówiąc po naszemu został w chamski sposób wykręcony , bo to Bantam stworzył pierwowzór słynnego Jeepa pod nazwą Bantam BRC40, który okazał się najlepszy w konkursie na samochód ciężarowy o ładowności 1/4 tony :mrgreen: w którym uczestniczyli też Ford Motor  i Willys Overland. US Army po prostu zabrała sobie prototyp i po wprowadzeniu zmian i ulepszeń nakazała Fordowi i Willysowi jego produkcję odpowiednio jako Willys Jeep (najpierw MA a potem MB) oraz Ford GPW:szczerbol:. Bantam zaś na otarcie łez dostał kontrakt na 10 000 takich przyczepek:szczerbol:. Co do oznaczeń na przyczepkach, to zaraz podam przepis nie trza nic szukać😉. Regulaminy US Army mówiły wyraźnie że każda przyczepa czy to do Jeepa czy do Dodge'a czy też innej ciężarówki powinna mieć bumper code przypisanego pojazdu holującego z literką T jak trailer czyli czyczepka  na końcu:mrgreen:. Dodatkowo powinny mieć jeszcze numer inwentarzowy US Army w przypadku przyczepek do Jeepa będzie to 02 -03 na początku ( chodzi o kategorię wagową) oraz białą gwiazdę malowaną w schemacie typowym dla danej wielkiej jednostki ( czyli w okręgu pełnym lub przerywanym albo też całkiem bez). Pozdr. A.

• Thanks 2
Napisano (edytowane)
W dniu 6.08.2026 o 13:14, Lipstein napisał:

Wiesz co najlepsze Bilek jako kalki dał same gwiazdy i to tylko na jeepa

Edytowane przez Bartosz Ciesielski