Bartosz Ciesielski Napisano 13 Lipca Napisano 13 Lipca Taki szybki temat w postaci Jeepa Willisa od Bilka z dodatkowym pancerzem. Sam model to przepak Italieri do kompletu dorzucam żywice od Legenda , kalki od Qinta Studio i koła od czeskiego Firma 49 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Lipca Autor Napisano 13 Lipca Że ten model to nie fizyka kwantowa to budowa idzie w tępię ekspresowym . Z blaszek zrezygnowałem ze względu na to że nic z nich by nie bylo widac 4 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Lipca Autor Napisano 14 Lipca Jak mówilem to nie fizyka kwantowa wiec pomalowany wglada tak 2 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Lipca Autor Napisano 14 Lipca No to mamy zamocowane bambetle wklejony browning, brudne zawieszenie i otarcia i obicia. Nie obyło się bez masy dwuskładnikowe od Tamya bo byla mega szpara między maską a szyba w pokrowcu. Mocowanie szyby do karoserii to elementy z modelu bo te z żywicy tak średnio pasowały 5 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Lipca Autor Napisano 23 Lipca W związku ze Jeep ma przyczepkę to małe uzupełnienie plus gaśnice 3 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Lipca Autor Napisano 24 Lipca Jak by ktoś był ciekawy co jest w pudełku def model do kompletu kalkomnie i maski na koła 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca Dodatków jest więcej niż samego modelu. Jle jest cukru w cukrze? Cytuj
jerzype Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca Fajny dinozaur tzn znalezisko archeologiczne w składziku. Nigdy nie było tu chyba warsztatu z tym modelem. Kibicuje projektowi. 1 Cytuj
Lipstein Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca Był. Mój. Z blaszkami Edka do modelu Tamiya Będziesz jakoś ubogacał przyczepkę, poza ładunkiem z żywicy? Dorób jakieś paski przytrzymujące szpeju na kole zapasowym. 2 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Lipca Autor Napisano 26 Lipca W dniu 25.07.2026 o 21:34, Lipstein napisał: Był. Mój. Z blaszkami Edka do modelu Tamiya Będziesz jakoś ubogacał przyczepkę, poza ładunkiem z żywicy? Dorób jakieś paski przytrzymujące szpeju na kole zapasowym. Pasek jest dorobiony 1 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Lipca Autor Napisano 27 Lipca Na dzień dzisiejszy wyglada tak. Narazie tydzien przerwy 3 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano Wtorek o 20:10 Autor Napisano Wtorek o 20:10 W związku że lubię szczegóły to wleciała gaśnica jedna fotka z lampą błyskową druga bez 1 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano Wtorek o 20:11 Autor Napisano Wtorek o 20:11 No i maziam przyczepkę koła o Def rewelacja 1 Cytuj
Lipstein Napisano Czwartek o 11:14 Napisano Czwartek o 11:14 (edytowane) kalki na przyczepce też powinny być, spróbuj poszukać w necie bumper code. W mojej ocenie fajnym dodatkiem byłaby też luźno wisząca taśma z nabojami do 0,30 Edytowane Czwartek o 11:16 przez Lipstein 1 Cytuj
Adams M1A1 Napisano Czwartek o 17:52 Napisano Czwartek o 17:52 5 godzin temu, Lipstein napisał: kalki na przyczepce też powinny być, spróbuj poszukać w necie bumper code. W mojej ocenie fajnym dodatkiem byłaby też luźno wisząca taśma z nabojami do 0,30 Ta przyczepka to wszystko co dostał Bantam od Wuja Sama, czyli mówiąc po naszemu został w chamski sposób wykręcony , bo to Bantam stworzył pierwowzór słynnego Jeepa pod nazwą Bantam BRC40, który okazał się najlepszy w konkursie na samochód ciężarowy o ładowności 1/4 tony w którym uczestniczyli też Ford Motor i Willys Overland. US Army po prostu zabrała sobie prototyp i po wprowadzeniu zmian i ulepszeń nakazała Fordowi i Willysowi jego produkcję odpowiednio jako Willys Jeep (najpierw MA a potem MB) oraz Ford GPW. Bantam zaś na otarcie łez dostał kontrakt na 10 000 takich przyczepek. Co do oznaczeń na przyczepkach, to zaraz podam przepis nie trza nic szukać. Regulaminy US Army mówiły wyraźnie że każda przyczepa czy to do Jeepa czy do Dodge'a czy też innej ciężarówki powinna mieć bumper code przypisanego pojazdu holującego z literką T jak trailer czyli czyczepka na końcu. Dodatkowo powinny mieć jeszcze numer inwentarzowy US Army w przypadku przyczepek do Jeepa będzie to 02 -03 na początku ( chodzi o kategorię wagową) oraz białą gwiazdę malowaną w schemacie typowym dla danej wielkiej jednostki ( czyli w okręgu pełnym lub przerywanym albo też całkiem bez). Pozdr. A. 2 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowane) W dniu 6.08.2026 o 13:14, Lipstein napisał: kalki na przyczepce też powinny być, spróbuj poszukać w necie bumper code. W mojej ocenie fajnym dodatkiem byłaby też luźno wisząca taśma z nabojami do 0,30 Wiesz co najlepsze Bilek jako kalki dał same gwiazdy i to tylko na jeepa Edytowane 5 godzin temu przez Bartosz Ciesielski Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi