Thalgonis Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu (edytowane) Front Wschodni wymusił na szkopach inne podejście do „rosyjskiego błota” „Woła roboczego” Wehrmachtu, czyli Opla Blitza, zastąpił ciągnik Raupenschlepper OST. W Polsce można go oglądać tylko w Myślenicach (na całym świecie zachowało się tylko ok. 50 szt.) PS. od razu uprzedzam ten „rzut zgniłym jajem” - nie mam zielonego pojęcia dlaczego na fotkach plandeka świeci się jak_wiadomo_komu_co - Cały model w końcowym ruchu został spryskany lakierem Flat Clear od tamki. Na dole jest OK, na górze… kiła Edytowane 5 godzin temu przez Thalgonis 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Cześć! Podoba mi się jak to wyszło. Jako mały chłopak widziałem w sklepie zestaw RSO z modelem Verlindena na pudełku i od tego czasu on mnie prześladuje - więc kupiłem sobie warsztat na RSO z MiniArtu. Twój model jak pisałem, podoba mi się, błoto dobrze wyszło. Co do połysku to ja też stwierdziłem, że wiele bezbarwnych matowych dla mnie nie działa, farba zostaje błyszcząca. Najlepiej chyba działa akrylowy Humbrol 49 w sprayu - ale trzeba na niego uważać, bo jak się położy na emalie Humbrola, to zejdą - chore, nie? Ale na warstwie jakiegoś akrylowego bezbarwnego działa całkiem dobrze. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu Dziękuję Ale z tym lakierem to dziwne o tyle, że lakierowany był JEDNYM przebiegiem… I boki wyszły dobrze a góra %le… Rozumiem, gdybym np. zaczął gdzieś_tam, potem musiałbym dolać do zbiorniczka bo zeszło, a tutaj starczyło na cały… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, pmroczko napisał: Najlepiej chyba działa akrylowy Humbrol 49 w sprayu Paweł Ja używam od bardzo długiego czasu farbę Revell ENAMEL 2 Clear - MATOWY - 14ml , nawet gdy mam więcej rozpuszczalnika niż farby to powierzchnia jest matowa . Spróbujcie może Wam dopasuje , ja jestem bardzo zadowolony. Koszt ok . 10 zł , jedna uwaga to taka , iż pomalowana powierzchnia ciemnieje. 3 godziny temu, Thalgonis napisał: PS. od razu uprzedzam ten „rzut zgniłym jajem” - nie mam zielonego pojęcia dlaczego na fotkach plandeka świeci się jak_wiadomo_komu_co - Cały model w końcowym ruchu został spryskany lakierem Flat Clear od tamki. Na dole jest OK, na górze… kiła Co do matowej farby to wspomniałem już powyżej , spróbuj może ci pomoże. Co do RSO , podoba mi się zarówno oryginał jak i twój model. Nie trawię natomiast wersji z kwadratową budą kierowcy coś w rodzaju tej na ostatniej fotce. Co do modelu , pewne zastrzeżenia można mieć co do naniesionego błota , zarówno miejscami jak i ilością , podwozie kola i część gąsienic zwłaszcza tylny odcinek są zabłocone miejscami dość mocno natomiast pozostała część traków jest symbolicznie wybrudzona , ten sam problem dotyczy nadwozia . Gąsienice chlapią bardziej niż kola , błoto jest podrywane do góry . Obejrzyj najlepiej na YT jak wygląda ta sytuacja na ,, żywo,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Myślenicki RSO Poskładać historię z zapomnianych kawałków Gazeta Myślenicka https://gazeta.myslenice.pl › poskladac-historie-z-zapom... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi