FAHR Napisano 24 Sierpnia Napisano 24 Sierpnia Czyli Königstiger SS- Untersturmfuhrera Karla Brommanna podczas wycofania na Gdańskie Stogi, gdzie za moment skończy swój szlak bojowy. Model RFM, przyjemny w budowie, dający różne opcje, aczkolwiek dorównuje pracochłonności modelom Mini Art-u. Zawsze chciałem go mieć w swojej kolekcji i wreszcie się udało. Na początek zdjęcia oryginału, potem zdjęcie z wykorzystaniem AI a następnie już sam model. Zapraszam do oglądania. 13 Cytuj
FAHR Napisano 24 Sierpnia Autor Napisano 24 Sierpnia (edytowane) Dodam jeszcze kilka w kolejnym poście, gdyż formularz krzyczy, że przekroczyłem rozmiar. Edytowane 24 Sierpnia przez FAHR 14 Cytuj
patrykd Napisano 24 Sierpnia Napisano 24 Sierpnia Fajne kolory dla camo. Są takie przyjemne i nienasycone. 1 Cytuj
Rafał B Napisano 24 Sierpnia Napisano 24 Sierpnia Bardzo ładne wykonanie, postawiłbym go sobie na półce 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 24 Sierpnia Napisano 24 Sierpnia Fajny, prawie kompletny i mało poobijany. Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj
FAHR Napisano Wtorek o 23:26 Autor Napisano Wtorek o 23:26 4 godziny temu, Robi napisał: RFM? Szacun... Czemu? Cytuj
Robi Napisano Środa o 07:31 Napisano Środa o 07:31 8 godzin temu, FAHR napisał: Czemu? Na samą myśl że te zestawy mają miliardy elementów i jedno ogniwo ma 3 części mnie to przeraża. Ale robota - cacy Cytuj
halset Napisano Środa o 08:29 Napisano Środa o 08:29 57 minut temu, Robi napisał: Na samą myśl że te zestawy mają miliardy elementów i jedno ogniwo ma 3 części mnie to przeraża. Ale robota - cacy Nie pomyliło Ci się z Miniartem? 1 Cytuj
FAHR Napisano Środa o 09:19 Autor Napisano Środa o 09:19 1 godzinę temu, Robi napisał: Na samą myśl że te zestawy mają miliardy elementów i jedno ogniwo ma 3 części mnie to przeraża. Ale robota - cacy W tym modelu nie ma dramatu jak choćby w Shermanach. Tu masz 2 rodzaje ogniw i trzpienie do połączeń , to wszystko. Inna sprawa, że te trzpienie nie są tak fajnie wpasowane na wcisk jak np. w modelach Das Werk i niestety wypadają co chwilę jak się ich czymś nie przyłapie. Cytuj
bulik58 Napisano Piątek o 18:03 Napisano Piątek o 18:03 W dniu 24.08.2026 o 16:19, FAHR napisał: Czyli Königstiger SS- Untersturmfuhrera Karla Brommanna podczas wycofania na Gdańskie Stogi, gdzie za moment skończy swój szlak bojowy Bardzo fajny wyszedł ci Tygrys Brommanna, ta AI fotka wyszła o niebo lepiej niż dzieło pewnej pani. On w czasie walk w tej okolicy miał zniszczyć kilka polskich T-34 z 1 Panc.Brygady , Okolice widoczne na zdjęcia przedstawiają podobno rejon Gdańska , wg. mnie Tygrysy mogły być bez paliwa i dlatego stoją w 1 rzędzie i na około nich są rozrzucone łuski po 88 wtedy to jest na 95 % ten dom i dzisiaj , ulica Stryjska 1 Cytuj
FAHR Napisano wczoraj o 08:43 Autor Napisano wczoraj o 08:43 Ta ulica to Stryjewskiego nie Stryjska tak gwoli ścisłości. Cytuj
bulik58 Napisano wczoraj o 10:32 Napisano wczoraj o 10:32 (edytowane) 2 godziny temu, FAHR napisał: Ta ulica to Stryjewskiego nie Stryjska tak gwoli ścisłości. Możliwe ,taka informacja jest w artykule o tym Tygrysie na stronie Missing-Lynx , sprawdziłem też na google maps czy pisownia się zgadza i czy w ogóle istnieje , taka ulica istnieje i jest przedłużeniem ulicy Małokacka , Autorem tego wpisu jest : Cypis If you were looking for the Konigtiger that are in these pictures , then unfortunately I must disappoint you . This is not Berlin ! These photos show a shattered column of tanks in 1945 in Danzig (!!!) , it was on the street which is now called Stryjska Street . There are three more pictures of cats from this column . Tiger II photo request - Missing-Lynx Tapatalk https://www.tapatalk.com › groups P.S. W artykule Dawny Gdańsk miejsce to opisano jako rejon ulicy Sokola na Stogach , czy obie ulice się łączą nie wiem Dawny Gdańsk :: Zobacz temat - Zagadki Rolanda Forum Dawny Gdańsk https://forum.dawnygdansk.pl › viewtopic Edytowane wczoraj o 11:17 przez bulik58 Cytuj
FAHR Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Bulik58 jako Gdańszczanin od urodzenia napiszę tylko, że ulica Stryjewskiego to ulica na gdańskich Stogach, gdzie uwieczniono te koty w 1945 r. Ulica Stryjska, której przedłużeniem jest Małokacka to Gdynia... Nota bene rejon, gdzie nasza 1 Brygada Pancerna toczyła ciężkie walki w ostatnich dniach wyzwalania Gdyni. Cytuj
bulik58 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) 10 godzin temu, FAHR napisał: Bulik58 jako Gdańszczanin od urodzenia napiszę tylko, że ulica Stryjewskiego to ulica na gdańskich Stogach, gdzie uwieczniono te koty w 1945 r. Ulica Stryjska, której przedłużeniem jest Małokacka to Gdynia... Nota bene rejon, gdzie nasza 1 Brygada Pancerna toczyła ciężkie walki w ostatnich dniach wyzwalania Gdyni. Jak już pisałem wcześniej , przytoczyłem tylko czyjąś wypowiedź . Edytowane 2 godziny temu przez bulik58 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi