Staryfajter1954 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) Przedstawiam trzeci w tym roku wykonany model. Jest to Northrop F-5E Tiger II zbudowany z zestawu Revell produkowanego z zabytkowych form przejętych od firmy Monogram. Model trafił do mnie dzięki uprzejmości jednego ze znajomych w postaci lekko uszkodzonej ( pęknięty kadłub w obrębie kabiny, połamane wyrzutnie na końcach skrzydeł (dla pocisków AIM-9 Sidewinder), połamane ramy osłony kabiny. Model otrzymał wklęsłe linie podziału blach, przebudowany kokpit , zmienione napływy (LERX), przerobioną osłonę radaru na tzw rekini nos, komory dopalaczy oraz kilka przewodów na goleniach podwozia głównego i przedniego. Kalkomanie pochodzą z zestawu Matterhorn Ciecle Decals - Prace Alps Part Two. Edytowane 13 godzin temu przez Staryfajter1954 9 Cytuj
barszczo Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Tiger jest Tiger. Kawał roboty włożone, fajny jest . 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu (edytowane) Kilka fotek z procesu powstawania kokpitu. Edytowane 7 godzin temu przez Staryfajter1954 3 Cytuj
barszczo Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Świetny, do dzisiaj to jest fajny modelik. Od razu przypomniała mi się moja walka sprzed dwudziestu lat i oczywiście przepraszam za offtop : 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 18 minut temu, barszczo napisał: Świetny, do dzisiaj to jest fajny modelik. Od razu przypomniała mi się moja walka sprzed dwudziestu lat i oczywiście przepraszam za offtop : Spoko, widzę zrobiłeś w swoim osłonę kabiny otwartą i ja miałem tak samo ochotę zrobić osłonę otwartą ale w moim modelu ramy do których mocuje się oszklenie były pourywane i był problem z ich odtworzeniem by była kabina uniesiona więc zrobiłem ją zamkniętą a ramy przymocowałem bezpośrednio do wycięcia w kadłubie. Obawiałem się o sztywność konstrukcji to raz a dwa zastanawiałem się jak zamontować wykonane samodzielnie siłowniki podnoszące limuzynę kabiny. Widzę swojego kokpitu nie modyfikowałeś tylko dodałeś pasy. A jak wykonałeś siłowniki do podnoszenia osłony i jak je zamontowałeś ? widzę też, że nie usunąłeś „lotki” przed osłoną kabiny. Wg zrodel to jest coś takiego przynajmniej w niektórych maszynach ale jest to element zdecydowanie mniej rzucający się w oczy. Ja usunąłem ten element przed kabiną bo nie znalazłem go na budowanym egzemplarzu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi